XL Lente make-up review met o.a. Sigma, NYX en Revolution

Hoi allemaal! Het is alweer een tijdje geleden sinds er voor het laatst een beauty artikel online kwam. Vorige maand schreef ik over must have make-up producten van NYX. Na ruim acht jaar beautybloggen vind ik het nog steeds heel erg leuk om nieuwe beautyproducten te testen. De laatste jaren heb ik een hoop favorieten ontdekt die ik steeds weer opnieuw koop, maar ik heb nog steeds een zwak voor mooie palettes en lipsticks. Het leek me een goed idee om mijn meest recente ontdekkingen met je te delen in deze XL lente make-up review. Kijk je mee?

lente make-up

Lente make-up

Sinds ik mijn nieuwe camera heb, heb ik ook productfotografie weer helemaal herontdekt. Zeker als het licht mooi is en ik vrolijke bloemen in huis heb als flatlay accessoire, kan ik uren zoet zijn met het maken van foto’s. Ik word dan ook heel erg vrolijk van de foto’s in dit artikel, ze schreeuwen echt lente! Ook de verpakkingen van de make-up die ik in dit artikel ga reviewen, dragen bij aan het ultieme lentegevoel.

sigma

Sigma Cor-de-Rosa oogschaduwpalette

Laten we beginnen met de eyecatcher van dit artikel: Het Cor-de-Rosa palette van Sigma Beauty. Een oogschaduwpalette van Sigma Beauty stond al heel lang op mijn lijstje. Vroeger keek ik altijd beauty video’s en ik kan me herinneren dat Vera Camilla altijd vol lof was over de palettes van Sigma. Het was nog een uitdaging om een keus te maken, want Notino verkoopt meerdere oogschaduwpalettes van Sigma. Uiteindelijk belandde dit prachtige palette met roze-tinten (hoe kan het ook anders ;-)) in mijn online winkelmandje.

sigma oogschaduwpalette
Het Cor-de-rosa palette van Sigma bestaat uit glanzende en matte tinten. De meeste tinten zijn fel en lekker opvallend, maar je kunt er ook een subtiele look mee maken. Bij het palette zit een kwastje die er heel fijn uitziet. Ik gebruik eigenlijk altijd mijn eigen kwasten, maar dit kwastje lijkt me wel heel fijn voor op reis.

sigma oogschaduw
Toen ik de oogschaduw ging swatchen was ik meteen enorm onder de indruk. De pigmentatie is echt ontzettend goed en de kleuren zijn zo mooi! Natuurlijk had ik van tevoren al wat reviews opgezocht (je bent een beautyliefhebber of je bent het niet ;-)), maar het palette heeft alsnog al mijn verwachtingen overtroffen. Alleen al met deze eerste rij zou ik een complete ooglook kunnen maken.

sigma oogschaduw
De tweede rij is al even prachtig en bevat vooral wat donkerdere tinten, waarmee je de ooglook meer diepte kunt geven. Rozetinten vind ik altijd erg mooi staan bij mezelf, dus met dit palette kan ik me helemaal uitleven! Het enige wat ik nog mis in dit palette is een lichte, champagnekleurige highlighter, want die gebruik ik eigenlijk dagelijks. Maar, daar staat tegenover dat er geen enkele tint in het palette zit die ik niet zou gebruiken.

revolution palette

Makeup Revolution x Petra XOXO palette

Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuw contourpalette, die ook blush en highlighter bevat. Dit soort palettes vind ik heel fijn in gebruik en neem ik ook graag mee op reis. Niet alleen perfect om mijn gezicht mee te contouren, maar ook voor oogschaduw. Zo hoef ik maar één palette mee als ik op vakantie ga! Dat scheelt weer ruimte in de koffer ;-). Het was echt een uitdaging om zo’n allround contourpalette te vinden, maar ik vond precies wat ik zocht van het merk Revolution. Dit palette bevat niet alleen contour en highlighter, maar ook een paar meer roze-achtige tinten die ik als blush zou kunnen gebruiken.

revolution blush palette
De kleuren zien er veelbelovend uit! Van tevoren had ik al wat reviews opgezocht, maar desondanks bleef het een gok. Op de productfoto’s kon ik de kleuren niet zo goed zien en er leek niet echt veel verschil te zitten in de kleuren. Gelukkig viel dat heel erg mee toen ik het palette uitpakte!

revolution
De eerste rij bestaat uit twee lichte contour tinten (een assige en warme tint) en twee opvallende highlighters (wit en champagnekleurig).

revolution
De tweede rij bestaat uit wat donkerdere contourkleuren en twee warmgele highlighters.

lente make-up

NYX Suède Matte lipstick

Wie mijn blog al langer volgt, weet misschien wel dat ik groot fan ben van de Suède Matte lipsticks van NYX. Inmiddels heb ik vier of vijf lipsticks van deze lijn in mijn stash, waarvan de kleur ‘La La Land’ mijn favoriet is. Deze lipstick heb ik intussen al drie keer opnieuw aangeschaft! Niet voor niets hadden de Suède Matte lipsticks een ereplekje in mijn artikel met beauty favorieten van 2020. Ik ben zelf dol op donkere lipsticks, maar nude lippenstift vind ik ook heel erg mooi. De kleur ‘Soft Spoken’ lijkt mij echt perfect voor mijn lente make-up look.

NYX Can’t Stop Won’t Stop foundation

De foundation die ik inmiddels al voor de derde keer heb aangeschaft, is de NYX Can’t Stop Won’t Stop foundation. Heb je, net als ik, een vette huid, dan kan ik je deze foundation echt aanraden! De foundation is dekkend en blijft de hele dag goed op zijn plek. Ik gebruik ook altijd een primer en fixing spray, zodat mijn make-up goed blijft zitten. Nu we weer richting zomer gaan (eindelijk!) is de kleur ‘Nude’ van de NYX Can’t Stop Won’t Stop foundation perfect voor mij.

lente make-up
De swatch van de NYX Suède Matte lipstick ‘Soft Spoken.’ Ik ben echt dol op deze kleur: niet te aanwezig, maar ook niet te licht! Deze kleur is gemakkelijk te combineren met de rest van mijn make-up look.

notino

Eindoordeel

Ik ben ontzettend enthousiast over de producten in deze review! Van de lipstick en foundation wist ik natuurlijk al dat ze me niet teleur zouden stellen, maar ook de palettes kan ik echt aanraden. De oogschaduw van Sigma is ontzettend goed gepigmenteerd en gemakkelijk te blenden. Sommige kleuren kunnen wel een beetje poederig zijn, dus wees voorzichtig met aanbrengen. Het palette van Makeup Revolution ziet er op het eerste oog misschien niet heel luxe uit, maar de kwaliteit heeft me echt verrast. De contourtinten zijn ontzettend mooi en niet te warm, waardoor je ze goed kunt combineren met de rest van je make-up. Ook de highlighters in het palette zijn prachtig! Ik ben heel blij met mijn nieuwe lente make-up en ik kan niet wachten om de producten weer te gebruiken :-).

Hoe ziet jouw ideale lente make-up look eruit?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
lente make-up

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge