Persoonlijke update | Hoe gaat het echt met mij?

Hoi allemaal! In de ‘My Life Besides Blogging’ van afgelopen maandag vertelde ik jullie al wat meer over mijn nieuwe bedrijfje. Binnenkort komt daar een hele uitgebreide blogpost over online, maar ik kan me voorstellen dat het voor jullie misschien als een verrassing komt. Haha! Het leek me daarom een goed idee om weer eens een persoonlijke update te schrijven, waarin ik jullie vertel hoe het echt met mij gaat en wat mij de afgelopen tijd heeft beziggehouden. Lees je mee?

update

Mijn werk voor Zalando
De laatste tijd kreeg ik steeds vaker vragen als ‘Wat doe je momenteel?’ en ‘Wat doe jij de hele dag?’ en dat zette me wel een beetje aan het denken. Misschien dat het op Instagram lijkt alsof ik de hele dag koffie aan het drinken ben (haha, I wish!), maar dat is natuurlijk niet zo. Begin april had ik de Zalando Academy Day in Amsterdam, waar ik een professionele fotoshoot kreeg voor mijn stylist-profiel op de website van Zalon. Super tof! Hier kun je mijn profiel bekijken. Na deze gezellige dag, waarbij ik een aantal collega-stylisten heb ontmoet, was ik helemaal geïnspireerd! In de maand april heb ik me dan ook vooral gefocust op het afronden van zoveel mogelijk bestellingen. Tussen het werken door ging ik inderdaad ook vaak op pad voor Instagram foto’s, haha! 😉 (In de vorige persoonlijke update kun je meer lezen over mijn werk voor Zalando, mocht je er benieuwd naar zijn. Fun fact: De vorige update is vandaag precies twee maanden geleden!)

Ondertussen…
Ondertussen stuurde ik ook nog een heleboel sollicitaties uit en heb ik zelfs nog een aantal gesprekken gehad. Leuk en leerzaam, maar uiteindelijk voelde het toch een beetje als verspilde tijd, omdat het telkens dus niks is geworden. Daarnaast werk ik nog steeds één keer per week bij mijn werk in de nachthoreca, samen met mijn blog, Instagram en Zalando is mijn week dan wel weer goed gevuld. Hoewel ik mijn werk bij Zalando super leuk vind, is het toch wel erg lastig dat ik verdien op provisiebasis. Je vist ook weleens achter het net, om zo maar te zeggen ;-). Het is dan ‘makkelijker’ voor mij om een nachtje te gaan werken (gegarandeerd uitbetaald) en de volgende dag lekker te kunnen uitrusten, dan tien bestellingen weg te werken (voor heel weinig tot niks). Niet dat het altijd zo gaat hoor, maar het is toch een afweging die je moet maken.

Daarnaast miste ik gewoon een beetje motivatie, iets wat ik totaal niet ben gewend van mijzelf. Ik ben een hele harde werker, maar ik moet wel een doel hebben. Na ongeveer vier maanden was ik echt helemaal zat van het solliciteren, ik werd er alleen maar onzeker van, terwijl ik ook wel weet dat ik meer in mijn mars heb. Liever minder geld dan een suf (bij)baantje waar ik vanbinnen een beetje doodga, zo ben ik dan ook wel weer :p. Nou ja, een maand geleden ben ik dus gestopt met solliciteren en ik voelde me meteen heel erg opgelucht. Zo gek.

En toen…
Op een nacht kon ik niet slapen. Toen ik het solliciteren had losgelaten leek het net alsof er in mijn hoofd weer ruimte kwam voor andere dingen. Creativiteit. Dat had ik al een tijdje niet meer zo gevoeld! Het leek wel alsof ik iedere dag weer meer mijzelf werd (en nee, ik ben niet aan het mediteren en ik heb ook geen klap op mijn hoofd gehad, of zo, HAHA!). Ik kocht stiften (had ik niet eens meer, kun je nagaan) en ging weer lekker tekenen, ik deed inspiratie op en ik voelde me ineens super vrolijk – wat ook wel te maken heeft met de lente, maar oké :p.

Ongeveer een week voor mijn verjaardag kwam ik ineens op het idee om een eigen bedrijfje te beginnen. Natuurlijk speelde dit idee al wel langer in mijn hoofd, maar hoe en wat precies, dat wist ik nooit. En ik dacht ook dat het iets zou zijn voor in de verre toekomst, maar waarom eigenlijk? Ik ben juist zo vroeg gaan studeren en ik heb veel gespaard, zodat ik nu wat dingen kan uitproberen. Waarom deed ik dat dan niet gewoon?

Ik maakte een logo, veranderde mijn bedrijfsnaam bij de KvK en toen kon het echte werk beginnen. Op zoek naar een websitemaker, mijn favoriete werken uit mijn portfolio verzamelen, teksten schrijven voor de website én bezig gaan met mijn webshop (die gekoppeld zal worden aan de website). Heel veel illustreren, heel veel computer-werk en heel veel dingen regelen. Soms ben ik letterlijk de hele dag aan het mailen en bellen met allerlei bedrijven, haha! Er komt zó ontzettend veel bij kijken.

De afgelopen maand heb ik me dus vooral gefocust op mijn nieuwe bedrijfje. Dat is (nu al!) hard werken, maar eindelijk werk ik weer met plezier aan iets wat ik super leuk vind. Creatief bezig zijn heb ik de afgelopen tijd heel erg gemist. Tussendoor steek ik ook veel uren in mijn blog en Instagram (dat gaat de laatste tijd zoooo goed, misschien omdat ik beter in mijn vel zit?) Alsof ik uit mijn schulp ben gekropen, maar dan op een creatieve manier :p. Zalando staat nu wel op een wat lager pitje, omdat het gewoon te tijdrovend is naast mijn andere bezigheden.

En oh ja, ik moet ook nog aan de slag met die privacyverklaring voor mijn blog. Help! Ook lanceer ik deze week de eerste producten van mijn eigen webshop, zo spannend! Het is een beetje veel allemaal, maar ik kan gewoon niet meer wachten. Het zijn ook super leuke items voor de zomer (hint!), dus nu is de perfecte tijd. We zullen zien hoe het loopt! :p Jullie gaan er gauw meer van zien op mijn Instagram en ik zal binnenkort ook wat meer vertellen over mijn bedrijfje. Ik zou het leuk vinden als je mijn bedrijfs-Instagram en Facebook-pagina ook even volgt, daar update ik ook regelmatig! 🙂

P.S. Vandaag deel ik een hele onthullende sneak peak van mijn eigen ontworpen producten op mijn eigen Instagram!

Genoeg over mij. Hoe gaat het met jou?

14 Reacties

 1. 23 mei 2018 / 07:23

  Wat gaaf dat je de stap naar een eigen bedrijf hebt gezet voor je ontwerpen! Je hebt groot gelijk dat je nu echt werk bent gaan maken van dit spannende plan 🙂 Veel leuker dan solliciteren naar functies waarbij het steeds niets wordt of inderdaad een bijbaantje aannemen waar je niet blij van wordt. Ik kan me voorstellen dat het alleen al veel werk is geweest om de website op te zetten, maar supertof dat je al zo veel stappen naar je eigen webshop hebt gezet 🙂 Ik ben nu al heel benieuwd naar je eerste producten voor Studio Anna Jirina ♥
  Romy onlangs geplaatst…Kringloopvondsten #2 | Kitsch servies, zomerjurk en WallyMy Profile

 2. 23 mei 2018 / 09:40

  Superfijn nieuws van je eigen bedrijfje! Ik snap dat het solliciteren heel vermoeiend werd en dat je er geen energie meer voor kon opbrengen. Als je dan zo’n knoop doorhakt, valt er meteen een last van je schouders hé. Ben heel benieuwd naar je eerste producten! Veel plezier en succes er mee!
  irene onlangs geplaatst…Dingen die de laatste tijd heel erg op mijn zenuwen werken. Part 2.My Profile

 3. Daenelia
  23 mei 2018 / 09:41

  Spannend! Veel succes. Ik zoek je even op op insta!

 4. 23 mei 2018 / 13:26

  Su-per leuk dat je gewoon je eigen bedrijf bent gestart. Ben heel erg benieuwd wat je allemaal gaat maken!! Snap heel goed dat je moedeloos wordt van doelloos solliciteren. Fijn dat je je nu ergens anders op kunt focussen!

 5. 23 mei 2018 / 16:32

  Mijn moeder zegt altijd dat elke gesloten deur ook weer een nieuwe open deur oplevert. En dat is zo! Ik ben blij dat je het los hebt kunnen laten en je nieuwe idee leven in hebt geblazen. Ben erg benieuwd! Heel stoer ook van je! Succes ermee <3
  Justine onlangs geplaatst…5 blogposts uit de oude doos #2My Profile

 6. 23 mei 2018 / 21:11

  Wauw, zo tof dat je dit durft! Wat een stap zeg. Je hebt helemaal gelijk dat je kiest voor wat je gelukkig maakt, houden zo! Veel succes met je bedrijfje. Ik ben alvast enorm benieuwd naar het vervolg!
  Ine onlangs geplaatst…Vrijwilligerswerk in de zomerMy Profile

 7. 24 mei 2018 / 14:04

  Wat gaaf dat je je eigen bedrijfje hebt, de sneakpeeks zien er al heel veelbelovend uit :). Veel succes met dit nieuwe hoofdstuk!

 8. 30 mei 2018 / 10:18

  Super knap dat je deze stap hebt durven zetten. Iets doen waar je ongelukkig van wordt daar wordt niemand blij van. Ik volg je bedrijfsinsta al en ik vind het erg leuk geworden! Ik hoop dat je maar heel veel bestellingen mag ontvangen meis! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge