5 Stedentrips binnen Europa die de moeite waard zijn!

Hoi allemaal! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten houd ik enorm van reizen en ga ik graag op vakantie. De afgelopen jaren heb ik een hoop mogen zien van Europa, iets waar ik ontzettend dankbaar voor ben! Het leek me een leuk idee om een lijstje te maken met stedentrips binnen Europa die de moeite waard zijn. Hierbij vertel ik ook in welk seizoen je de desbetreffende stedentrip het beste kunt maken. Lees gauw verder!

stedentrips europa
Laat ik voorop stellen dat ik het altijd fijn vind om mijn vakanties last minute te boeken. Op die manier kan ik vaak spotgoedkoop én vaak op vakantie! In dit artikel deel ik mijn beste tips voor een low budget vliegvakantie. Het voordeel van last minute boeken is dat je ook een beter beeld hebt van het weer op de plek van je bestemming. Mocht het ineens slecht weer zijn en je hebt nog niks geboekt, dan kun je je plannen nog wijzigen! In dit artikel vind je mijn beste tips om een last minute te boeken met een klein budget. Overigens boek ik mijn meeste tripjes in Europa via Prijsvrij (no spon!). Mijn beste Prijsvrij-deal? In oktober 2019 ging ik voor 225 euro vijf dagen naar Boedapest, inclusief vlucht vanaf Schiphol en hotel mét ontbijt!

1. Lissabon

Vorig jaar ben ik begin maart naar Lissabon geweest, samen met een vriendin. We wilden even ontsnappen aan de strenge Nederlandse winter en dat is zeker gelukt! In Lissabon kun je, in de meeste gevallen, al in het vroege voorjaar genieten van het zonnetje. Daarnaast is Lissabon ook een perfecte uitvalsbasis voor het maken van tripjes net buiten de stad, bijvoorbeeld naar het indrukwekkende Sintra en de badplaats Cascais. Lissabon is een gezellige en vriendelijke stad, ik voelde me er meteen thuis! Vorig jaar schreef ik over mijn favoriete eetgelegenheden in Lissabon en deelde ik mijn persoonlijke reisgids met Lissabon tips. ‘s Zomers kan het behoorlijk heet worden in Lissabon, maar in het voorjaar en de nazomer is het er goed vertoeven.

stedentrips europa

2. Praag

Ook Praag behoort absoluut tot een van mijn favoriete stedentrips binnen Europa! Ik ben al zo’n 20 keer in Praag geweest, vroeger ging ik bijna ieder jaar met mijn ouders die kant op. Ben je weleens in Praag geweest, dan zullen de iconische oude trams je vast bekend voorkomen. Net als de ambachtelijke winkeltjes vol glaswerk, kunst en ander handwerk. Je zou misschien denken dat er na zo’n lange tijd niks meer te ontdekken valt in Praag, maar nog steeds ga ik er graag naartoe. Niet alleen omdat ik er warme herinneringen aan heb, maar ook omdat ik de sfeer in Praag fantastisch vind. In dit artikel krijg je alvast een kleine impressie van de stad. In Praag kan het in de herfst al erg koud zijn, daarom zou ik aanraden om de stad in het late voorjaar of in de zomer te bezoeken.

stedentrip

3. Valencia

Oké, eerlijk is eerlijk, de stad Valencia heb ik zelf nog niet bezocht, maar staat al wel heel lang op mijn lijstje! Ik hoor alleen maar lovende verhalen over deze stad, dus mijn verwachtingen zijn hooggespannen ;-). Op de blog van Fleur, die het grootste gedeelte van het jaar in Valencia woont, heb ik al heel wat tips opgedaan over Valencia. Ook van vriendinnen heb ik enthousiaste verhalen gehoord, hoog tijd om de stad met eigen ogen te gaan bewonderen dus! Zo heb ik begrepen dat Valencia ideaal is voor een combinatie van een actieve en ontspannen stedentrip, omdat de stad aan zee ligt. Ik ben gek op het strand en ik vind het belangrijk om mijn rust te pakken tijdens een stedentrip, dus alleen al daarom zouden Valencia en ik een perfecte match zijn ;-).

stedentrips europa

4. Berlijn

Ik weet niet wat het precies is, maar na vier of vijf keer in Berlijn te zijn geweest, blijft deze stad me intrigeren. Telkens wanneer ik terugkom van mijn stedentrip naar Berlijn, heb ik het gevoel dat ik nog niet alles gezien heb. Tot op heden heb ik nog steeds het idee dat ik nog maar een klein deel van Berlijn heb gezien, wat aardig kan kloppen. Berlijn is namelijk 891 km2 groot. Ter vergelijking: het gehele eiland Ibiza is slechts 571 km2 groot. Iedere keer wanneer ik deze stad bezoek smaakt het naar meer! Gelukkig heb ik wel heel wat kennis opgedaan over Berlijn. Zo schreef ik dit jaar een artikel met tips voor een goedkope stedentrip naar Berlijn en een artikel met 5 toffe dingen om te doen in Berlijn. De stad Berlijn kun je het beste verkennen in de lente of in de zomer. Als je geluk hebt is het er in de lente al prachtig weer!

stedentrip

5. Boedapest

De stad Boedapest behoort pas sinds kort tot mijn lijstje met favoriete stedentrips, vorige maand ben ik er namelijk voor het eerst geweest! Boedapest heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen, ik vond het er fantastisch. We hadden de meeste dagen heerlijk zonnig weer, dus dat heeft natuurlijk ook wel meegespeeld ;-). In Boedapest vind je een heleboel indrukwekkende bezienswaardigheden, maar je kunt er ook goed vintage shoppen en (vegan) eten. Ik had echter niet verwacht dat Boedapest zo groot, druk en toeristisch zou zijn!

Gelukkig kun je gemakkelijk aan de drukte ontsnappen door het Margaret eiland (een van mijn 11 favoriete hotspots in Boedapest) te bezoeken. Ook schreef ik een artikel over 5 dingen die je moet weten als je Boedapest voor de eerste keer bezoekt. In de zomer kan het behoorlijk heet worden in Boedapest, daarom raad ik aan om de stad in het begin van de herfst te bezoeken. Boedapest heeft een landklimaat, dus de nazomers zijn er vaak heerlijk zwoel. Toen wij er waren, was het ‘s avonds soms nog 19 graden!

Natuurlijk zijn er ook een aantal stedentrips die je beter kunt schrappen. Dit is uiteraard heel erg persoonlijk, maar ik vond de stad Belgrado bijvoorbeeld niet heel bijzonder. Ook Londen en Parijs doen het ‘m niet voor mij. Te toeristisch, te massaal en niet authentiek genoeg in mijn ogen. Misschien dat ik er nu anders naar zou kijken, maar in mijn herinneringen vielen deze steden nogal tegen. Er valt in ieder geval nog genoeg te ontdekken!

Welke stedentrips kun jij nog aan dit lijstje toevoegen?

stedentrips

9 Reacties

 1. 13 november 2019 / 08:40

  Superleuk dit artikel! Elk van deze vijf steden heb ik ook één of twee keer bezocht en ik kan niet anders dan beamen dat ze een bezoekje meer dan waard zijn. Valencia is zeker een aanrader. Ik ben er in februari geweest en vond het er zo mooi. Vooral het park waar onder andere de botanische tuin van de foto te vinden is. Zelf wil ik heel graag weer eens naar Berlijn. Dat blijft mijn favoriete Duitse stad. Hopelijk komt dat er volgend jaar nog eens van.
  Romy onlangs geplaatst…Outfit | Dé okergele winterjas die ik mezelf cadeau deedMy Profile

 2. 13 november 2019 / 09:10

  Praag vond ik zó leuk! Boedapest en Berlijn staan ook al geruime tijd op m’n lijstje. Volgend jaar plannen we wellicht wel weer een citytripje of twee. Wij vinden het persoonlijk erg fijn om een optreden aan zo’n kort reisje te koppelen, dus dat wordt nog even puzzelen. ?
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Punkin Pumpkin Bath BombMy Profile

 3. 13 november 2019 / 10:05

  Leuk artikel! Ik heb van deze steden alleen Praag bezocht, als kind, maar veel herinneringen heb ik er niet meer aan. Hoogste tijd dus om een bezoekje te brengen aan al die steden die jij hier noemt. In maart ga ik naar Berlijn, en ik ben heel benieuwd! Waarschijnlijk kan ik jouw tips over Berlijn goed gebruiken 🙂
  Lianne onlangs geplaatst…Oktober: groei en hoogtepuntenMy Profile

 4. 13 november 2019 / 13:39

  Al deze steden vond ik zeker de moeite waard. Hoe tof dat ik ze gewoon allemaal bezocht heb. Andere steden die ik erg tof vond, zijn Sevilla en iets minder origineel, maar daardoor niet minder leuk: Londen
  Shirley onlangs geplaatst…In between jobs, wat doe je met je tijd?My Profile

 5. 14 november 2019 / 15:32

  Praag vond ik zelf ook super leuk! Het lijstje kan wat mij betreft nog veel langer haha! Ik raad bijvoorbeeld Parijs, Nice en Milaan ook zeker aan om eens te bezoeken.
  Suzanne onlangs geplaatst…Outfit bij zonsondergangMy Profile

 6. Annet
  21 juni 2023 / 17:27

  Ik vond Riga erg bijzonder. Niet zo groot, maar de stad zelf is een groot museum. Veen art deco in architectuur en prachtige straten, pleinen, parken. Goed openbaar vervoer, leuke restaurants, mooie markt. Echt een aanrader en niet genoemd hier.
  Datzelfde geld voor Bilbao. Ook zo’n mooie stad en dan nog het prachtige Guggenheim Museum. En al die heerlijke tentjes waar je Pintxos (tapas) hapjes kunt eten. Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge