Op vakantie naar Boedapest? 5 Dingen die je moet weten!

Hoi allemaal! Inmiddels ben ik al een aantal weken terug van mijn vakantie naar Boedapest, maar ik ben er nog steeds niet over uitgepraat ;-). Klik hier als je benieuwd bent wat ik allemaal heb gedaan tijdens mijn stedentrip naar Boedapest. Ik heb in ieder geval een hoop geleerd van mijn eerste keer in Boedapest! Wil jij op vakantie naar Boedapest en ben je benieuwd naar 5 dingen die je moet weten over deze stad? Lees dan zeker even verder!

op vakantie naar Boedapest

1. In Boedapest kun je op veel plekken met euro’s betalen

De officieel munteenheid van Hongarije is de Hongaarse Forint, maar op veel plekken kun je inmiddels ook met euro’s betalen. Het is aan te raden om contant geld mee te nemen en daar om te wisselen voor de Hongaarse Forint (bijvoorbeeld op het vliegveld). De Hongaarse Forint uit de geldautomaat (ATM) halen is echt niet goedkoop, je betaalt een flinke toeslag! (Ik wilde 100 euro (in Forinten) pinnen en daarvoor betaalde je 23 euro toeslag). Later kwam ik erachter dat je bij een bank wel geld kunt opnemen, zonder torenhoge transactiekosten. Uiteindelijk heb ik helemaal geen geld opgenomen. Gelukkig had ik wel euro’s meegenomen en kun je in de meeste winkels gewoon pinnen – dan betaal je niets extra.

2. Het vervoer van en naar het vliegveld is super goed geregeld

Wil je op vakantie naar Boedapest, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over het vervoer. Vanaf terminal 2 (waar alle Nederlandse vluchten aankomen) vertrekt ongeveer om het halfuur een bus, die je naar het centrum van Boedapest brengt. Dit ritje duurt ongeveer een halfuurtje. De bus stopt bij vier haltes in het centrum. Wij hadden expres een hotel geboekt dichtbij één van deze haltes, echt ideaal! Je kunt het ticket voor de bus gewoon bij de buschauffeur kopen en je kunt ook met euro’s betalen. Een busticket kost slechts 3 euro.

3. Boedapest is heel erg betaalbaar

Vooral ‘s avonds hebben wij steeds heel goedkoop kunnen eten. De drankjes waren op de meeste plekken vergelijkbaar met Nederlandse prijzen, vooral op de toeristische plekken. Gelukkig konden we dat compenseren door goedkoop te dineren ;-). In dit artikel deel ik 11 toffe hotspots die je niet mag missen als je Boedapest bezoekt. Ga je voor het eerst op vakantie naar Boedapest? In het artikel vind je niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest, maar ook een aantal betaalbare eetgelegenheden.

4. Je kunt Boedapest prima te voet verkennen

Boedapest kent een aantal grote wegen waar bussen, trams en trolleybussen rijden. Ook vind je hier de metrostations. Het openbaar vervoer in Boedapest is erg goed geregeld, maar je kunt de stad ook prima te voet verkennen. Veel bezienswaardigheden, zoals het Vissersbastion, de burcht en het Parlementsgebouw van Boedapest, zijn bij elkaar in de buurt. Bij de metrostations kun je voor slechts 4,90 een dagkaart kopen voor het openbaar vervoer, wat wel handig is als je op één dag veel hotspots wilt bezoeken.

5. Je kunt water uit de kraan gewoon drinken

Dit vond ik heel erg verrassend, aangezien je in veel Europese landen beter geen water uit de kraan kunt drinken. In Boedapest is het helemaal veilig om kraanwater te tappen, wel zo fijn om af en toe je flesje bij te kunnen vullen! 😉 Er zit wel een beetje een vies luchtje aan, maar het water zelf smaakt prima. Niet overal in Hongarije kun je het kraanwater drinken, houd daar rekening mee als je bijvoorbeeld op doorreis bent!

Wil je meer lezen over Boedapest? Er bestaat een heel handige blog, genaamd ‘Boedapest voor beginners!’ Hier vind je nog veel meer handige informatie voor een stedentrip naar Boedapest.

Ben jij weleens in Boedapest geweest?

op vakantie naar boedapest

3 Reacties

  1. 2 november 2019 / 09:50

    Wat een handig en leuk lijstje met weetjes! Hoe handig dat je op veel plekken gewoon met euro’s kunt betalen. Ik vind het toch altijd wel wat gedoe om prijzen te moeten omrekenen. Toen ik in Boedapest was, merkte ik inderdaad ook hoe betaalbaar de stad is. Superfijn! Uit eten gaan kost haast niks.
    Romy onlangs geplaatst…9 vegetarische recepten die ik nog wil makenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge