Lissabon diaries #2 | 4 x lekker en goedkoop eten in Lissabon!

Gisteren konden jullie in mijn eerste Lissabon diaries meer lezen over ons dagje Sintra. Het leek me ook erg leuk om op mijn blog nog wat aandacht te besteden aan food, want in Lissabon hebben we ook heel lekker, heel veel én heel goedkoop gegeten! 🙂 Sommige eettentjes hebben we in vijf dagen tijd zelfs twee keer bezocht, dus die verdienen absoluut een plekje in dit artikel. Ben je benieuwd naar lekker en goedkoop eten in Lissabon? Kijk dan gauw verder!

goedkoop eten in Lissabon
Mocht je op zoek zijn naar een stedentrip in een Europese stad waar de prijzen laag liggen, dan kan ik je Lissabon zeker aanraden! Op vele plekken scoor je voor slechts 2 euro een kop koffie en voor een uitgebreide lunch betaal je ongeveer 10 euro. Avondeten deden we meestal voor zo’n 35 euro met z’n tweeën, dus dat is al helemaal goedkoop!

In mijn zelfgemaakte reisgidsje deel ik mijn beste Lissabon tips en in dit artikel neem ik je mee naar Lissabon. Misschien leuk om ook even te bekijken, als je plannen hebt om het prachtige Lissabon te bezoeken! Volg me ook even via Pinterest en Instagram als je op de hoogte wil blijven van mijn nieuwste artikelen, foto’s en tips in de categorie ‘reizen!’

goedkoop eten in lissabon

Uitgebreid ontbijten of lunchen – Nicolau Café
Afgelopen vrijdag konden jullie op mijn blog een uitgebreid artikel lezen over de hotspot Nicolau Café, dus lees het nog even terug als je er benieuwd naar bent! Wij hebben hier heerlijk geluncht, maar je kunt er ook terecht voor een uitgebreid ontbijt, wat te drinken of een (zoet) tussendoortje. Het interieur van het café is prachtig en ze hebben een leuk terrasje waar je lekker kunt zitten. Nicolau Café zit vlakbij de grote winkelstraat, goed te bereiken en ook zeker de moeite waard!

Adres: Rue São Nicolau 17  (metrohalte Terreiro do Paco)

goedkoop eten in lissabonlissabonplein

Een snelle en lekkere lunch – Deja Vu food stand (Praça do Martim Moniz)
Uitgebreid lunchen is heerlijk, maar het kost wel veel tijd. Een snelle hap in het zonnetje is ook niet verkeerd! Praça do Martim Moniz was absoluut ons favoriete plein van Lissabon, je had hier volop zon en er waren allerlei leuke food tentjes. Wij streken neer bij Deja Vu voor onder andere een XL brie tosti (3,50), een verse jus (3,00) en een fruitbier. Ik weet de prijzen niet meer precies, maar we waren echt verbaasd over hoe goedkoop het was. Ook zeker een aanrader voor een lekkere cocktail of een sangria in de zon!

Adres: Praça do Martim Moniz (metrohalte Martim Moniz)

ontbijt

Koffie, brood en gebak – Padaria do Bairro 
Op onze eerste dag wilden we graag lunchen met een heerlijk gebakje en bij toeval kwamen we langs Padaria do Bairro. We dronken heerlijke cappuccino voor slechts 2 euro, een croissant en een gebakje à 2 tot 3 euro. Ook at ik hier het typische Portugese gebakje (dat ronde dingetje met suikerlaag) die je echt geproefd moet hebben. De binnenkant bestaat uit een soort pudding met deeg, echt héérlijk! De laatste dag bezochten we dit bakkerijtje opnieuw voor een lekker tussendoortje. Er waren hier zowel (Nederlandse) toeristen als veel locals. Absoluut een aanrader!

Adres: Rua da Misericordia 13 (metrohalte Martim Moniz of Rossio)

mexicaansmexicaans

Heerlijk Mexicaans eten – Las Ficheras
Via internet had ik vooraf gezocht naar leuke restaurantjes, zodat we niet teveel tijd kwijt zouden zijn aan zoeken. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar avondeten is mijn favoriete moment van de dag ;-). Mexicaans eten vinden we allebei heerlijk, dus de eerste avond bezochten we Las Ficheras, waar ik veel goeds over had gelezen. Ik had tortilla’s met onder andere broccoli en geitenkaas (10 euro), een avocado-tomaat salade en Kasia had iets met vlees (sorry voor de slechte belichting, haha).

We zijn hier ook een tweede keer geweest, toen had ik een DIY vegetarische fajita kit voor 14 euro. Het eten was écht heerlijk, daar kun je op vertrouwen met mij als Mexicaans-eten-fan :p. Ook waren er genoeg vegetarische keuzes. Bij het zien van de foto’s loopt het water me alweer in de mond, haha. Het restaurant zelf was ook erg gezellig en er hing een goede sfeer. De bediening was vlot en het restaurant is ook nog eens dichtbij een metrohalte, ideaal!

Adres: Rue dos Remolares 34 (metrohalte Cais do Sodre)

Ook Time Out Market (te vergelijken met de Rotterdamse Markthal) is hier dichtbij, mocht je snel en goedkoop willen eten. Wij vonden het hier alleen wat te druk en te rumoerig, maar wellicht is het wel iets voor jou! Ze hadden er namelijk wel heel veel verschillende soorten keukens.

Welke van de bovenstaande adresjes is absoluut iets voor jou?

lissabon

9 Reacties

 1. 6 maart 2018 / 07:09

  Wat leuk om een aantal restaurant- en lunchtips bij elkaar te zien van Lissabon! Je kunt daar inderdaad echt heel betaalbaar uit eten of iets drinken. Ideaal! Vooral Nicolau Café lijkt me superleuk om een keer naartoe te gaan als ik (hopelijk) weer in Lissabon ben 🙂
  Romy onlangs geplaatst…9x Ik dacht dat ik het niet kon en het lukte tóch!My Profile

 2. 6 maart 2018 / 12:24

  Dit soort dingen lees ik graag! Ook al ben ik nog nooit in Lissabon geweest. Maar altijd fijn om zo’n adresjes te bewaren voor als ik er ooit een keer heen ga 🙂 Het ziet er allemaal heel lekker uit en inderdaad heel betaalbaar!
  Irene onlangs geplaatst…Deze week #3My Profile

 3. 7 maart 2018 / 09:37

  Gooodness, het water loopt me echt in de mond! Vooral van lekkere ontbijtjes ben ik groot fan <3

 4. 7 maart 2018 / 10:57

  Wat leuk om te lezen! Ik ga in juni naar Lissabon en had Nicolau al op mijn lijstje staan. Dat Mexicaans restaurant ga ik er denk ik ook bij zetten. Yum!

 5. 7 maart 2018 / 12:27

  Ziet er allemaal echt heel lekker uit! Als ik daar ooit nog eens naartoe ga toch maar wat beter zoeker naar leuke plekjes
  Cynthia onlangs geplaatst…We went to the movies #6My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge