5 DINGEN DIE IK VAKER ZOU DOEN ALS IK GEEN BLOG HAD

Inmiddels blog ik alweer bijna vier jaar, ik kan me een leven zonder blog bijna niet meer voorstellen! Het is niet zo dat ik ál mijn vrije uurtjes erin steek, maar ik ben er wel heel veel mee bezig (vooral in mijn hoofd, haha). Het is ook niet zo dat ik er bepaalde dingen voor laat, maar mijn blog is wel iets wat constant doorgaat en waar ik altijd wel aan kan werken (en ook graag doe!). Laatst dacht ik: Wat zou ik eigenlijk doen als ik geen blog had? En zo kwam ik op het idee voor dit artikel: 5 dingen die ik vaker zou doen als ik geen blog had. Lees je mee?


Zoals ik al zei zijn er geen dingen die ik moet laten omdat ik een blog heb, zoals studeren, werken, met vriendinnen afspreken, op stap gaan, en ga zo maar door. Als er een keer geen artikel online staat doe ik daar niet moeilijk over. Mijn blog is zeker belangrijk, maar niet mijn alles. Ik publiceer nu 3 artikelen per week en eigenlijk gaat dat prima! De dingen die ik vaker zou doen als ik geen blog had zijn dus dingen die ik in vrije tijd graag doe (me-time), maar die nu geen prioriteit krijgen, omdat ik liever aan mijn blog werk.

Illustreren
Deze had je misschien al verwacht na het zien van de foto in dit artikel, haha! Op Instagram plaatste ik een paar dagen geleden een foto van twee illustraties die ik had gemaakt. Jullie reacties waren echt super lief en enthousiast, dankjewel daarvoor! Ik ben zeker van plan daarmee door te gaan. Eergisteren maakte ik deze cactus er nog bij. Het is ook iets waar je tijd voor moet maken, hoor, maar de afgelopen jaren schoot het er nogal bij in. Ik wil dit jaar meer creatief bezig zijn buiten mijn blog om.

Lezen
Ik ben dol op lezen, er ligt altijd wel een boek op mijn nachtkastje – of nou ja, eigenlijk op de andere helft van mijn bed, haha. Momenteel lees ik ‘Na Jou’ van Jojo Moyes, het vervolg op ‘Voor Jou.’ Echt een geweldig boek, ik lees expres langzaam, zodat ik er langer van kan genieten, haha. Maar, eerlijk gezegd zou ik wel meer en vaker willen lezen. Het gebeurt zelden dat ik er ‘s avonds een lekker boek bij pak, omdat ik dan vaak artikelen schrijf voor mijn blog.

Blogs lezen
Oké, dit puntje valt volgens sommige misschien onder het kopje ‘lezen’, maar een boek of tijdschrift lezen vs. een blog vind ik toch een groot verschil. Van blogs krijg ik vaak héél veel inspiratie, waardoor ik toch actief bezig ben in mijn hoofd. Het leest ook een stuk vluchtiger, omdat het telkens relatief korte stukjes zijn. Andere blogs lezen vind ik echt heerlijk, ik kan zo genieten van alle mooie foto’s en leuke artikelen die dagelijks voorbij komen op Bloglovin’! Maar het neemt gewoon te veel tijd in beslag. Als ik geen eigen blog had zou ik waarschijnlijk de hele dag andere blogs lezen (dat deed ik ook voordat ik een eigen blog had…)!

Sims
Ik houd van de Sims. Echt. Wat een geweldig spel is dit toch. De laatste tijd speel ik het bijna nooit meer, omdat het gewoon te verslavend is en omdat ik mijn tijd liever besteed aan andere dingen. Toen ik nog geen blog had, geen huiswerk en geen werk (eh, ja, dit was denk ik in groep 8 :’)) speelde ik het dagenlang. De goede oude tijd! 😉 De Sims kun je ook gewoon niet ‘even’ spelen, haha!

Fotograferen
Ik ben dol op fotograferen, dat is ook een van de redenen waarom ik een blog ben begonnen. Wat moet ik toch zonder mijn blog? Waarschijnlijk had ik dan niet eens mijn spiegelreflex, of toch wel? Fotograferen heb ik altijd al leuk gevonden, vooral het maken van product foto’s en foto’s van eten (haha). Als ik mijn blog niet had zou ik misschien geen foto’s maken van bergen make-up, maar ik weet zeker dat ik meer vrije tijd zou besteden aan deze hobby en iets anders leuks/moois zou vinden om vast te leggen.

Gelukkig kan ik al deze dingen gewoon lekker doen als ik dat wil, don’t worry ;-). Zou jij ook bepaalde dingen vaker doen als je geen blog had? Ik ben benieuwd!

Share:

26 Reacties

 1. 1 februari 2017 / 09:10

  Grappig, hier heb ik toevallig laatst over nagedacht. Ik dacht namelijk goh wat zou ik nu aan het doen zijn als ik niet aan het bloggen was?! Ik heb namelijk niet zo veel hobby’s en heb ook nooit heel veel hobby’s gehad dus ik weet het echt niet hihi! Misschien zou ik ‘s avonds wat vaker sporten, meer series en films kijken en wat meer koken. Verder, geen idee?!
  Femke onlangs geplaatst…Vandaag is het zo ver + Home Interior Wishlist ♡My Profile

 2. 1 februari 2017 / 09:55

  Ik lees al best wel veel boeken voor mijn blog om ze te kunnen reviewen, maar natuurlijk had ik zonder blog nog meer tijd om te lezen.

  Verder zou ik vooral heel creatief zijn, ik vind het heerlijk om dingen zelf te maken en later te gebruiken.

 3. 1 februari 2017 / 11:28

  Ik ook absoluut fotograferen! Ik merk dat ik nog lastig ‘zomaar’ foto’s kan maken en het al snel voor mijn blog of Instagram is (‘zolang ik de foto voor 1 van die twee kan gebruiken, heb ik er ook echt iets aan’ :P)
  Daphne onlangs geplaatst…Paris Street Style: A Guide to Effortless ChicMy Profile

 4. 1 februari 2017 / 11:50

  Leuk artikel! Ik zou ook sommige dingen veel meer doen als ik geen blog had. Blogs lezen probeer ik zo goed mogelijk bij te houden en voor ik ga slapen lees ik altijd nog wel een paar pagina’s in een boek! 🙂 Het is al eeuwen geleden dat ik nog eens Sims gespeeld heb! 🙂
  Julie onlangs geplaatst…Julie | Deauty Box JanuariMy Profile

 5. 1 februari 2017 / 14:28

  Wahh, The Sims! Puuure nostalgie! Ik publiceer ook “maar” drie posts per week, maar als dat er soms eens eentje minder is, vind ik dat geen ramp. Ik zou er niet voor thuisblijven, zeg maar.
  Ik probeer toch dagelijks even door Bloglovin’ te scrollen en lees dan de artikels die meteen mijn aandacht trekken. Alles lezen neemt inderdaad zo ontzettend veel tijd in beslag, al mis ik ongetwijfeld geweldige blogposts die me op het eerste gezicht niet zo aanspreken. Moeilijk!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Lush | Lord of Misrule Bath BombMy Profile

 6. 1 februari 2017 / 14:30

  Lezen, tekenen en sims natuurlijk! haha ik hoor iedereen tegenwoordig over de rollercoaster app, ik hoorde dat gillende krijsende geluidje van de mensen in een achtbaan en ik dacht, wauw dat wil ik ook weer gaan spelen haha!

 7. 1 februari 2017 / 19:47

  Heel leuk artikel Anna! Ik wil zeker vaker sims spelen! Moet ik ook echt weer eens tijd voor maken, nu elke keer als ik tijd vrij heb steek ik het eigenlijk altijd in mijn blog.
  En meer lezen, heerlijk! Wil ik ook echt meer gaan doen, misschien moet ik het beter gaan scheiden.

  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Love is all you needMy Profile

 8. 1 februari 2017 / 21:21

  Leuk om dit zo te lezen. En dat stukje over de Sims is zo herkenbaar. Ik ben ook groot fan vanaf het allereerste spel. En alhoewel ik het ook niet meer dagelijks speel (nog niet maandelijks), de Sims blijft één van mijn lievelingsspellen.
  Wendy onlangs geplaatst…Onze nieuwe PAX kledingkast van IKEAMy Profile

 9. 2 februari 2017 / 08:03

  Jaa bloggen kost enorm veel tijd inderdaad, maar het is zo de moeite waard! Ik zou wat meer gaan sporten en wat meer aan yoga doen denk ik als ik niet zou bloggen. En ja, blogs lezen heb ik altijd gedaan en zal ik ook altijd blijven doen (ook als ik niet meer zou bloggen). Liefs x
  Lisa onlangs geplaatst…New in: drie toffe gadgets van Coolgift!My Profile

 10. 2 februari 2017 / 12:28

  Leuk om te lezen! Wat maak je gave illustraties Anna. Ik wou dat ik dat kon haha. Goeie vraag trouwens! Als ik niet zou bloggen zou ik denk ik meer lezen, sporten en handletteren. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd wel op internet zat te ‘surfen’ en scrollen haha.
  Claire onlangs geplaatst…Shoplog: tweedehands kleding van Appel&EiMy Profile

 11. 2 februari 2017 / 16:16

  Dit is absoluut herkenbaar! Mijn blog is gewoon mijn allergrootste bezigheid en daarnaast vallen andere dingen wel eens in de vergetelheid. Zelf zou ik ook wel meer willen lezen!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Hoe ik mijn dromen waar maakMy Profile

 12. 2 februari 2017 / 21:04

  Hoewel het wel veel tijd in beslag neemt, lees ik altijd de blogs die ik volg! Gewoon dagelijks het lijstje afvinken met dingen die ik niet wil lezen en vervolgens de leuke posts – zoals deze dus – wel lezen 🙂
  Eva onlangs geplaatst…MUA Bronze & Sculpt contour kitMy Profile

 13. Reshma
  6 februari 2017 / 18:13

  de simss! Dat is ook voor mij lang geleden, toch maar eens tijd om die weer eens te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge