Verhuis tips: Zo verloopt verhuizen snel en soepel!

Verhuizen, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ergens is het natuurlijk ontzettend fijn om met een schone lei te kunnen beginnen en je nieuwe plekje helemaal zo te maken hoe jij het wil. Maar, tijdens een verhuizing kom je er eigenlijk pas achter hoeveel (onnodige) spullen je hebt! Staat er bij jou binnenkort een verhuizing op de planning? In dit artikel vind je 5 verhuis tips om het verhuizen snel en soepel te laten verlopen. Lees verder!

verhuis tips verhuizen

Verhuis tips voor je volgende verhuizing

Inmiddels ben ik een keer of 5 verhuisd, waarvan een aantal keer binnen hetzelfde gebouw. Dat is wel de meest ideale situatie ;-). Hieronder vind je mijn 5 beste tips voor je volgende verhuizing:

1. Begin op tijd met sorteren

Het gezegde ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ is er niet voor niets. Dat geldt natuurlijk ook voor verhuizen! Tot nu toe heb ik altijd een huurwoning gehad, maar dan nog valt het vies tegen hoeveel spullen ik in de loop der jaren heb verzameld…

Laat staan als je een koopwoning hebt met meerdere verdiepingen. Iets wat je wil vermijden is dat je onnodige spullen gaat meeverhuizen. Dat is niet alleen zonde van je tijd en moeite (of die van het verhuisbedrijf ;-)), maar ook van de ruimte in je nieuwe woning. Begin dus op tijd met sorteren!

2. Je oude spullen recyclen

Tijdens het sorteren van je spullen kun je alvast een selectie maken: wat kan er naar de Kringloop of bij het grofvuil? Misschien zitten er nog spullen bij die je goed kunt verkopen via Marktplaats. Het liefst wil je natuurlijk dat alles wat je niet meer hoeft nog voor de verhuizing wordt opgehaald.

Oude, huishoudelijke apparaten kun je inleveren bij een recyclestation, als je denkt dat de Kringloop ze niet meer gaat aannemen. Spullen weggooien kan echt niet meer in een tijd waarin duurzaamheid zo ontzettend belangrijk is. In dit artikel vind je meer duurzame tips waarmee je ook nog eens veel geld bespaart.

3. Regel je internetverbinding

Iets waar je waarschijnlijk pas op het laatste moment aan denkt, is het regelen van internetverbinding in je nieuwe woning. Super vervelend, want dan zit je dus een tijdje zonder internet. Niet zo handig als je net als ik thuis werkt! Natuurlijk is een verhuizing ook een perfect moment om een nieuw internet abonnement af te sluiten en hier geld op te besparen.

Bij Prijsvergelijken kun je alle internet abonnementen vergelijken, zodat je nooit meer te veel betaalt voor je internet. Wat je ook zeker moet checken als je gaat verhuizen, is of er op je nieuwe adres glasvezel beschikbaar is. In dat geval kun je namelijk ook glasvezel abonnementen vergelijken, hiermee kun je een hoop geld besparen.

4. Slim en duurzaam inpakken

Na het sorteren en het regelen van de belangrijke dingen, zoals internet, is het tijd om in te pakken! Om overzicht te bewaren, kun je dit het beste per kamer doen. Je begint natuurlijk met de spullen die je niet meer nodig denkt te gaan hebben voor de verhuizing. Vergeet ook niet om de naam van de kamer op elke verhuisdoos te schrijven, voor deze dichtgaat, zodat je weet wat erin zit.

Voordat je nu bubbeltjesplastic gaat inslaan om breekbare spullen te verpakken, stop! Bubbeltjesplastic is ook echt niet meer van deze tijd. Het is duurzamer én goedkoper om fragiele spullen in handdoeken, beddengoed en kleding te wikkelen. Zo pak je ook nog eens twee keer zoveel tegelijk in! 😉

Zware dingen, zoals boeken, kun je het beste in koffers vervoeren. Zo voorkom je dat dozen kapotscheuren door het enorme gewicht.

5. Pak belangrijke spullen apart in

Staat alles nog in dozen als je voor het eerst een nachtje in het nieuwe huis slaapt? Pak dan een handbagage koffertje in met de belangrijkste spullen, alsof je op vakantie gaat. Zo weet je zeker dat je alles wat je nodig gaat hebben bij de hand hebt: een setje (verf)kleding, een pyjama, toilettas, opladers en je sleutels bijvoorbeeld.

Hier kun je ook alle zakjes met schroefjes in bewaren die je nog nodig hebt om meubels te (de)monteren. Die ga je anders geheid kwijtraken ;-). Niks is zo vervelend als alle dozen moeten doorspitten als je iets zoekt!

Heb jij nog goede verhuis tips?

Hopelijk heb je iets gehad aan de verhuis tips in dit artikel. Ben jij regelmatig verhuisd of staat er binnenkort weer een verhuizing op de planning? Dan ben ik erg benieuwd wat jouw beste verhuis tips zijn! Laat het weten in een reactie.

Bewaar dit artikel via Pinterest:
verhuis tips snel en soepel verhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge