Vegetarische nacho’s met guacemole (ook vegan te maken!)

Hoi allemaal! Ik heb jullie de afgelopen maanden al zo vaak mijn famous nacho’s recept beloofd, dat ik me een beetje schaam. Maar, ik heb wel een geldig excuus: elke keer als ik nacho’s eet, ben ik zo enthousiast dat ik vergeet om foto’s te maken ;-). Een paar weekenden geleden dacht ik er gelukkig op tijd aan en kan ik het recept eindelijk met je delen. Ben je benieuwd hoe je deze overheerlijke, vegetarische nacho’s met guacemole maakt? Het recept is trouwens ook veganistisch te maken! Kijk gauw verder.

vegetarische nacho's

Wat heb je nodig? (Voor 2 personen)

• 1 Zak nacho’s (ik heb al heel wat merken en varianten getest, maar de blauwe zak van Doritos vind ik toch echt het allerlekkerst bij dit recept)
• Zoete chilisaus
• 1 zak geraspte kaas (liefst kaas die goed smelt, 30+ kaas dus eigenlijk niet)
• 1 pakje crème fraîche
• 1 bakje cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
• 1 of 2 avocado’s
• 1 rode ui
• 1 Citroen of scheutje citroensap
• Koriander
• Zout en peper

Ook heb je een ovenschaal of een bakplaat nodig om de vegetarische nacho’s te kunnen maken.

vegetarische nacho's

Bereiding van de vegetarische nacho’s

Snijd de rode ui en cherry tomaatjes zo klein mogelijk. Pluk de koriander en doe de blaadjes in een bakje, zodat ze niet nat worden van het tomatenvocht. Wat ik altijd haat, is dat er bij nacho’s vaak aan de bovenkant enorm veel kaas zit en onderin niks. Daarom maak ik altijd twee lagen nacho’s in de ovenschaal ;-). Top elke laag af met wat geraspte kaas, uitjes en stukjes tomaat. In de oven zijn de vegetarische nacho’s in ongeveer 20 minuten klaar. Strooi hierna de koriander over de nacho’s en maak het gerecht af met chilisaus en crème fraîche. Dit is natuurlijk niet lekker om mee te bakken, dus die kun je op het einde ‘koud’ toevoegen.

guacemole

Bereiding van de guacemole

Halveer de avocado met een mes, haal de pit eruit en snijd de avocado in kleine blokjes. Schep de blokjes uit de schil met een lepeltje en doe het in een bakje. Prak de avocado met een vork en voeg een klein beetje crème fraîche, een theelepeltje citroensap en zout en peper toe. Wanneer de guacemole smeuïg genoeg is, kun je er nog wat cherry tomaatjes, rode ui en koriander aan toevoegen. Dit hoeft niet per se, maar dit maakt het naar mijn mening nog lekkerder!

Veganistische nacho’s

Om het recept veganistisch te maken, kun je de geraspte kaas vervangen door vegan kaas. Je kunt de crème fraîche weglaten of hier ook een veganistische variant voor gebruiken (als dit bestaat haha).

Benieuwd naar meer vegetarische recepten?

Bekijk dan ook eens mijn recepten voor vegetarische burgers en vegetarische couscous salade.

Heb jij weleens vegetarische nacho’s gemaakt?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
vegetarische nacho's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge