De lekkerste homemade vegetarische hamburger!

Hoi allemaal! In de ‘My Life Besides Blogging’ van vorige week kon je ‘m al zien: mijn favoriete vegetarische hamburger! Ondanks dat ik al bijna 15(!) jaar geen vlees meer eet, eet ik niet zoveel vleesvervangers. Ik eet vooral veel groente, eieren en heel af en toe een stukje vis. Maar, sinds kort ben ik echt dol op vegetarische hamburgers! Vandaag deel ik mijn favoriete recept, zodat jij ook thuis een lekkere vegetarische hamburger kunt maken!

vegetarische hamburger

Wat heb je nodig voor twee personen?

– 2 Hamburger broodjes
– 2 Vegetarische hamburgers
– Een paar bladeren ijsbergsla
– 1 Tomaat, gesneden in schijfjes
– 1 Kleine rode ui, gesneden in ringen
– 2 Tot 4 plakken cheddar kaas
– Een lekker sausje (mijn favoriet is knoflooksaus!)

Ik koop vegetarische hamburgers altijd van het huismerk (Veggie Chef) van de Jumbo. De burgers kosten €1,73 voor 2 stuks en ik vind ze vooral erg lekker in een hamburgerbroodje. Ook koop ik bij Jumbo altijd cheddar kaas in plakjes (een verpakking bevat 8 voorverpakte plakjes en je kunt ze enorm lang bewaren!). Niet alle supermarkten verkopen het op deze manier, dus ik dacht laat ik het er even bij vermelden :-).

vegetarische hamburger

De burger bereiden

Mijn favoriete vegetarische hamburger maak ik altijd in minder dan 10 minuten en daarmee is dit een perfect recept als je geen tijd of geen zin hebt om te koken. Het enige wat je hoeft te doen is de burger bakken (ca. 5 minuten) en het hamburgerbroodje eventueel verwarmen in de oven. Om de cheddar kaas te laten smelten kun je de burger met het plakje cheddar kaas erop ook nog eventjes in de oven doen, zo wordt ‘ie lekker smeuïg! Tijdens het bakken van de burger kun je de tomaat en de ui snijden en de ijsbergsla wassen. Easy peasy!

Op de foto hierboven zie je goed hoe ik mijn vegetarische hamburger opbouw ;-). Eigenlijk een beetje zoals een ‘echte’ burger eruitziet! Voordat ik de hamburger afmaak, besmeer ik het broodje aan de binnenkant met een laagje knoflooksaus. Ik ben gek op knoflooksaus, dus ook tijdens het eten van mijn burger doe ik er graag nog wat extra saus in ;-).

burger
Al die knoflooksaus gaat natuurlijk gigantisch lekken, maar ook hier heb ik een oplossing voor bedacht. Ik verpak de onderste helft van de burger namelijk altijd in een stukje aluminiumfolie! Hierdoor voorkom je niet alleen vieze handen en lekkage, maar ook dat de burger niet uit elkaar valt. Het eet echt stukken gemakkelijker zo, haha!

Ondanks dat de burger niet zo groot is, vind ik ‘m wel heel vullend! Soms eet ik er nog een soepje bij of wat ovenfriet, maar dat wordt al gauw te veel. Deze vega hamburger is mijn favoriete gerecht als ik snel en makkelijk iets wil eten wat ook goed vult! 🙂

Ben je benieuwd naar meer lekkere vegetarische recepten? Ik maak al jarenlang dezelfde vegetarische couscous salade, die ik zelfs zo lekker vind dat ik ‘m iedere twee weken minimaal drie keer eet! Ben je benieuwd naar meer lekkere vleesvervangers? Op de blog van Romy las ik onlangs een uitgebreide review over diverse Vivera-vleesvervangers.

Heb jij weleens een vegetarische hamburger gegeten? 

vegetarische hamburger

10 Reacties

  1. 28 april 2020 / 20:20

    Deze burger ziet er echt heerlijk uit! Die truc met aluminiumfolie pas ik ook vaak toe bij wraps, ook ideaal. 🙂

    Dank voor het delen van dit heerlijke recept.

    Liefs
    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge