Herfst bucketlist: 5 Leuke herfst activiteiten

Hoi allemaal! Hoewel de herfst absoluut niet mijn favoriete seizoen is, moeten we er toch weer aan geloven… De temperaturen dalen en de dagen worden steeds korter. Maar, ondanks dat heeft de herfst ook heel veel moois te bieden. Ook als je, net als ik, het liefst het hele jaar door zomer hebt ;-). Zo kan ik enorm genieten van knusse avondjes op de bank, met gezellige kaarsjes aan met een kop thee en een boek erbij. Ben jij ook niet zo’n herfst liefhebber? Lees dan gauw verder, want dankzij deze herfst bucketlist krijg je ongetwijfeld zin in het najaar!

herfst

1. Herfstwandelingen in het bos

Om een winterdip te voorkomen, is het belangrijk om elke dag even naar buiten te gaan. Ja, ook als je thuis werkt en je boodschappen meestal laat bezorgen ;-). Nu het nog niet mega koud is en de zon zich regelmatig laat zien, zijn lange herfstwandelingen geen straf. De natuur is nu op zijn mooist, de bomen verkleuren en overal liggen bladeren en kastanjes. Dus trakteer jezelf op een heerlijke herfstwandeling door het bos! Maar, ook als het straks echt koud is en de zon steeds vaker wegblijft, moet je naar buiten om je vitamine D op peil te houden.

2. Je huis gezellig maken

Wat ik wel altijd heerlijk vind aan de herfst, is dat de kaarsjes en gezellige lampjes weer aan kunnen! Ik heb dan ook al een heleboel mooie kaarsen en geurkaarsen geshopt, waar ik elke avond van kan genieten. Vaak gaat er aan het einde van de middag al een klein geurkaarsje van Yankee Candle aan, die ik tijdens het thuiswerken op mijn bureau heb staan. Ondanks dat de kaarsjes klein zijn, branden ze super lang! Naast geurkaarsen en stompkaarsen brand ik ook elke avond een paar waxinelichtjes. Ook geen overbodige luxe voor wat extra warmte, nu de energieprijzen de pan uit rijzen! In dit artikel deel ik een aantal tips om je woonkamer herfstproof te maken.

3. Je make-up en skincare hoekje herfst proof maken

Nog een voordeel van de herfst is dat je make-up niet meer van je hoofd afsmelt. Iets wat als rasechte make-up liefhebber toch wel heel fijn is! 😉 Ook als ik thuiswerk, bijna elke dag dus, draag ik nu een naturel make-upje. Onlangs heb ik mijn herfstige oogschaduwpalettes tevoorschijn gehaald, waardoor ik elke dag zin heb om een andere look te maken! Ook heb ik de donkere lipsticks en nagellakjes weer helemaal herontdekt. Daarnaast heb ik ook mijn skincare eens grondig uitgezocht. In het najaar heeft ook je huid vaak andere behoeften dan in de zomer en is het tijd om gedag te zeggen tegen bepaalde producten.

4. Heel veel boeken lezen

Ben je net als ik gek op boeken en tijdschriften lezen, dan heb je ook iets om naar uit te kijken deze herfst ;-). Hoewel ik ook graag boeken lees in het zonnetje (eerlijk is eerlijk), leest het toch net wat lekkerder op mijn comfortabele bank met een kop warme chocolademelk. Gelukkig ben ik al goed voorbereid op het najaar, want ik heb enorm veel boeken op mijn nog-te-lezen-stapel. Bij mij in de buurt zijn namelijk drie mini biebs én een Kringloopwinkel, waar ik regelmatig even een kijkje neem tijdens mijn dagelijkse wandelingetje.

5. Zelf de allerlekkerste warme drankjes maken

Over warme chocolademelk gesproken, het is natuurlijk ook weer tijd voor heerlijk warme drankjes! Iets waar ik elke herfst enorm van geniet, is mijn zelfgemaakte chai thee met warme melk. Ook maak ik sinds een aantal jaar zelf mijn ‘gezonde’ chocolademelk, van cacaopoeder met havermelk. Net zo lekker als gewone chocolademelk, maar met veel minder suiker. Maar, er zijn nog veel meer lekkere drankjes die je kunt proberen. Zo kun je thuis bijvoorbeeld ook de befaamde pumpkin spiced latte (van Starbucks) maken.

6. Een nieuwe of oude hobby oppakken

Wat er ook op mijn herfst bucketlist staat, is een nieuwe hobby oppakken. Nu we weer meer binnen zitten is de herfst hét moment om binnenshuis iets nieuws te proberen. Zo ben ik vorige week gestart met online yogalessen volgen, om te kijken of het iets voor me is. Tot nu toe vind ik het super leuk en slaap ik er ook nog beter door! Maar, het lijkt me ook erg leuk om weer wat vaker te gaan waterverven. Een paar jaar geleden verkocht ik mijn eigen aquarel kerstkaarten met Studio Anna Jirina (wie weet dit nog?) en het lijkt me heel tof om mijn waterverfkwasten er weer eens bij te pakken! Natuurlijk kun je deze periode ook goed benutten door bijvoorbeeld je huis en tuin herfstproof te maken.

Wat staat er op jouw herfst bucketlist?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
herfst

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge