5 Tips om je woonkamer herfstproof te maken

Hoi allemaal! Nu het weer eerder donker is vind ik het heerlijk om het thuis gezellig te maken. Ondanks dat de temperaturen er nog niet echt naar zijn (thank god ;-)) is de herfst toch echt in aantocht. Gelukkig zal ik er zelf niet zoveel van meekrijgen, omdat ik in oktober voor langere tijd naar Lissabon ga. Ik heb wel al een heleboel leuke items in huis om mijn interieur herfstproof te maken. Mocht ik eerder terugkomen, dan ben ik in ieder geval goed voorbereid. In dit artikel deel ik 5 tips om je woonkamer herfstproof te maken, lees je mee?

herfstproof

1. Mooie (geur)kaarsen

Eerlijk is eerlijk, ik ben zelf niet zo’n fan van geurkaarsen, maar ze zien er wel vaak zo mooi uit! Naast een heleboel normale kaarsen, heb ik in mijn woonkamer ook een paar geurkaarsen voor de sier ;-). Meestal scoor ik mijn kaarsen bij Xenos, daar heb je altijd zoveel leuke en verschillende kleuren. Ik ben dan ook dol op glitterkaarsen en die ga ik ook zeker weer aanschaffen voor de feestdagen. Daarnaast geven kaarsen ook warmte af, wat voor mij alleen al een reden is om ze aan te steken. Ook lichtjes zorgen voor extra warmte. Zo kan ik het aanzetten van de verwarming nog wat langer uitstellen, een slimme duurzame tip die ik graag toepas!

2. Droogbloemen

Dit jaar heb ik de droogbloemen helemaal ontdekt. Ik heb ze ooit ontvangen in een perspakketje en ze zijn nog steeds mooi! Helaas ben ik niet echt goed met bloemen en planten en vergeet ik ook vaak om een leuke bos in huis te halen. Het zit gewoon niet in mijn routine ;-). Gelukkig hebben droogbloemen geen verzorging nodig en heb je er lang plezier van. Droogbloemen zijn trouwens ook perfect als attribuut om mooie flatlays mee te maken. Ook weer een duurzame tip, want droogbloemen gaan lang mee en je hebt veel minder plantenafval!

woonkamer herfstproof

3. Woonaccessoires van Fresh Spirits

Onlangs ontving ik een super leuk pakketje van Fresh Spirits met mooie edelstenen en woonaccessoires. Leuk feitje: toen ik het pakketje opende kwam er een heerlijke geur vrij, die nu nog steeds in mijn woonkamer hangt. Zoals jullie misschien wel weten ben ik best wel spiritueel ingesteld, zo geloof ik ook heel erg in (maan)horoscopen. Onlangs schreef ik een artikel over hoe het ontdekken van mijn maanhoroscoop me heeft geholpen om mezelf beter te leren kennen en positief in het leven te staan. Ik vind het dus ook heel interessant om me te verdiepen in de werking van edelstenen. Bij Fresh Spirits kun je edelstenen op kleur filteren. Zo zorgt een roze edelsteen ervoor dat je gevoeliger en liefdevoller wordt en harmonieuzer in het leven staat. Mooi hè?

4. Zoutsteen waxinelichthouder

Zoutsteen waxinelichthouders zijn voor mij onmisbaar als het gaat om het herfstproof maken van mijn woonkamer. Ik heb er vorig najaar eentje gekocht bij Xenos en hier heb ik nog steeds zoveel plezier van! Waar sommige kaarsen nogal fel kunnen zijn, geeft een zoutsteen waxinelichthouder prachtig gefilterd licht. Ideaal als je ‘s avonds wil ontprikkelen en alvast melatonine wil aanmaken, zodat je heerlijk kunt slapen. Ik vind het bijvoorbeeld ook heel fijn om een tijdschrift of boek te lezen bij het licht van een kaars in deze houder. Dit najaar wil ik zeker nog meer zoutsteen woonaccessoires toevoegen aan mijn collectie.

5. Makkelijke kamerplanten

Ik vind planten echt fantastisch, ze geven zoveel sfeer in huis. Helaas ben ik er alleen niet zo goed in om ze te onderhouden, gelukkig heb ik een aantal makkelijke kamerplanten ontdekt. Naast mijn alltime favourite, de cactus, heb ik nu ook twee dwergpalmen in huis. In het najaar kun je in huis last hebben van een droge lucht omdat de verwarming vaak aanstaat. Ik houd er dan ook rekening mee dat mijn kamerplanten hier tegen kunnen, zodat ze niet verpieteren zodra de verwarming weer aangaat. Ook zorg ik ervoor dat mijn planten ook ‘s winters genoeg licht krijgen, door ze af en toe in de vensterbank te zetten.

Dit artikel bevat producten die ik ter review ontvangen heb

Wat zijn jouw beste tips om je woonkamer herfstproof te maken?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
woonkamer herfstproof

5 Reacties

  1. 24 september 2021 / 08:03

    Wat een fijne blog weer! Ik hou echt enorm van de herfst en ben ook al volop weer aan het decoreren 🙂 Heel veel (geur)kaarsjes inderdaad en ik heb ook veel droogbloemen opgehangen! Ik ben nu trouwens ook heel erg bezig met edelstenen en horoscopen, vind het zo interessant!
    Charlotte onlangs geplaatst…Een terugblik op mijn zomer van 2021My Profile

  2. 28 september 2021 / 07:24

    Leuke tips! Ik kijk zeker uit naar de herfst 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge