Solo trip naar Lissabon: Dit wil ik allemaal doen!

Hoi allemaal! Inmiddels is het bijna zover: mijn solo trip naar Lissabon. Net als de vorige keren kijk ik er enorm naar uit. Dit is namelijk al de derde keer dat ik alleen naar Lissabon ga. Ik ben echt verliefd geworden op deze prachtige, zonnige Portugese stad en het is de perfecte bestemming voor solo reizigers. Ben je benieuwd wat ik allemaal wil doen tijdens mijn solo trip naar Lissabon? Lees gauw verder!

solo trip naar Lissabon

Op solo trip naar Lissabon

Het is dus niet de eerste keer dat ik in mijn eentje naar Lissabon ga. Sterker nog, ik bezoek de stad nu voor de 5e keer! Maar nog steeds verveelt Lissabon niet, het is iedere keer weer genieten en inmiddels voelt het zelfs als thuiskomen. Het is er doorgaans heerlijk weer en van de gekleurde gebouwen word je direct vrolijk!

Wil jij ook eens een solo trip maken en ben je benieuwd of Lissabon iets voor je is? In dit artikel deel ik 3 praktische dingen die je moet weten als je alleen naar Lissabon gaat.

Fietsen in Estoril of Cascais

Hoewel Lissabon erg heuvelachtig is (neem echt goede schoenen mee!), zijn de omliggende gebieden dat niet per se. Vooral de kustplaatsen Estoril en Cascais zijn wat vlakker en daarmee echt perfect om per fiets te verkennen. Hier vind je dan ook diverse bedrijven waar je fietsen kunt huren. Het lijkt me geweldig om langs de kust van Lissabon te fietsen, want dit heb ik nog niet eerder gedaan!

Nieuwe hotspots in Lissabon ontdekken

Inmiddels ben ik dus al redelijk vaak in Lissabon geweest, waardoor ik de toeristische plekken en bekendste hotspots al vaker heb gezien. Maar de laatste keer dat ik in Lissabon was is alweer twee jaar geleden, dus er zijn ongetwijfeld een hoop leuke restaurants en cafeetje bij gekomen! Altijd leuk om nieuwe plekken te ontdekken.

Ga jij voor de eerste, tweede of derde keer naar Lissabon? Dan moet je deze hotspot guide met 30 leuke plekken in Lissabon echt even bekijken, waarin ik mijn favoriete hotspots deel.

Copenhagen Coffee Lab Lissabon

Werken aan mijn SEO cursus voor webshops

Achter de schermen werk ik voor mijn bedrijf Studio Anna Jirina aan een SEO cursus voor webshops. In deze cursus leer je alles over het succesvol inzetten van SEO optimalisatie, zodat je doorlopend nieuwe klanten naar je webshop trekt. Het grootste deel van de voice-overs is inmiddels gedaan, dus in Lissabon kan ik lekker aan de slag met het editten van de cursus. Ook wil ik nog een pilot gaan organiseren voor de officiële lancering.

Als online ondernemer kan ik overal ter wereld werken en dus neem ik mijn werk gewoon mee! Ook mijn werk voor klanten en mijn blog gaat natuurlijk gewoon door. Op die manier kan ik dus ook langere tijd weg en combineer ik reizen met werken. Ik kan werken in de Airbnb’s die ik heb geboekt en ook werk ik graag vanuit een koffietentje. In dit artikel vind je de allerleukste koffietentjes in Lissabon die je niet mag overslaan.

Lissabon ontdekken met de meiden!

De laatste week van mijn verblijf in Lissabon komen twee vriendinnen me opzoeken. We hebben een leuk hotel in het centrum geboekt, mét ontbijt, dus deze week is het dan echt vakantie. Het is namelijk zoveel leuker om samen met vriendinnen uit eten te gaan en toeristische hotspots te bezoeken.

Zo staat er onder andere een gezellig stapavondje en een tripje naar Sintra op te planning, waar ik een paar jaar geleden al ben geweest. Toen heb ik niet alles kunnen zien en was ik ziek, dus het is tijd voor een herkansing!

Een solo trip: iets voor jou?

Wie mij een beetje kent, weet dat ik het solo reizen de afgelopen jaren helemaal heb ontdekt. Wel blijf ik altijd ‘veilig’ in Europa, omdat ik geen held ben met vliegen en Europa toch wat vertrouwd voelt. En je hebt overal gewoon internet ;-). Bovendien valt er in Europa nog genoeg te ontdekken!

Ik ben benieuwd of jij weleens een solo trip hebt gemaakt en zo ja, waar naartoe? Laat het even weten in een reactie. Twijfel je nog of een solo trip iets voor je is? Lees hier waarom alleen reizen juist zo’n goed idee is!

Bewaar dit artikel via Pinterest:
solo trip naar Lissabon

1 Reactie

  1. 16 oktober 2023 / 10:09

    Ziet er goed uit.
    Wat leuk dat je dat op je eentje doet.
    Ik zelf zou dat niet kunnen, mee dat in graag mensen rond mij heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge