Pasta recept: Romige tagliatelle met garnalen

Hoi allemaal! Het is alweer een tijdje geleden sinds ik voor het laatst een recept deelde op mijn blog. Onlangs mocht ik de verse kant-en-klaar maaltijden van Uitgekookt uitproberen en dat inspireerde me om eens vaker een nieuw recept te proberen. Vorige maand ontdekte ik een heerlijk (voor mij nieuw) pasta recept toen ik bij een vriendin ging eten. Aangezien ik zoveel enthousiaste reactie kreeg op Instagram, leek het me leuk om het recept te delen! Ben je benieuwd hoe je deze romige tagliatelle met garnalen kunt maken? Kijk gauw verder!

pasta recept

Super makkelijk pasta recept

Ik vind het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten, maar het mag niet te veel tijd kosten ;-). Daarom ben ik dol op snelle en makkelijke recepten, vooral als er pasta in voorkomt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar pasta kan ik elke dag wel eten! Je kunt er eindeloos mee variëren en je kunt het zo gezond maken als je zelf wil. Daarnaast is het ook ontzettend makkelijk om een vegetarische pasta te maken, dat doe ik dan ook graag. Ik eet zelf geen vlees (soms wel vis), maar vis eet ik thuis bijna nooit. Voor dit recept maak ik een uitzondering ;-).

pasta recept

Wat heb je nodig (voor 2 personen?)

– 250 gram tagliatelle (ongeveer de halve zak)
– 150/200 gram garnalen
– Blik gepelde tomaten (400 gram)
– 150 ml slagroom
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– Zwarte peper
– Oregano
– Eventueel tijm
– Geraspte kaas

Bereiding van de pasta met garnalen

Breng water aan de kook voor de tagliatelle. Snijd ondertussen de ui en de knoflook in kleine stukjes (of gebruik een knoflookpers). Bak de ui en knoflook in een koekenpan. Voeg het blik gepelde tomaten toe en laat het geheel inkoken tot een saus. Als het water kookt, de tagliatelle toevoegen. Daarna de oregano en de zwarte peper (en eventueel tijm) toevoegen om de saus op smaak te brengen. Voeg nu de slagroom toe om de saus lekker romig te maken en voeg tot slot de garnalen toe. Laat de garnalen ongeveer 5 minuten meekoken. Eet smakelijk!

pasta recept
En natuurlijk mag een flinke lading kaas ook niet ontbreken ;-). Wat is pasta zonder kaas? Voor de oplettende kijker: op de foto zie je Parmezaanse kaas, maar ik vond tijdens het koken nog een restje gewone kaas in de koelkast :p. Ik vind persoonlijk deze kaas ook veel lekkerder smaken bij dit pasta recept, omdat de pasta heerlijk smeuïg is. Zo lekker! Één ding is zeker: dit recept ga ik zeker nog veel vaker maken!

Wat is jouw favoriete pasta recept? Deel ‘m in de reacties!

Bewaar dit artikel via Pinterest:
tagliatelle met garnalen

3 Reacties

  1. 31 maart 2021 / 11:42

    Ik ben ook dol op pasta en ik eet net zoals jij geen vlees meer. Soms eet ik nog wel vis, dus deze pasta lijkt me heerlijk. Ik ga hem zeker een keer uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge