5 Self care tips om de lockdown door te komen

Hoi allemaal! Komen jullie deze dagen nog een beetje door? Ik mag absoluut niet klagen, want ik hoef me niet te vervelen, maar er is gewoon weinig om naar uit te kijken. Zeker nu de lente nog niet echt wil doorbreken, merk ik dat mijn geduld echt begint op te raken. Het zonnetje zou alles al zoveel beter maken. Maar, afgezien daarvan zit ik goed in mijn vel en dat gun ik jou ook! In dit artikel deel ik 5 self care tips om de lockdown door te komen.

lockdown tips

1. Eet gezond

Normaal gesproken helpt de zonnebank mij de winter door (want: chronisch vitamine D tekort). Nu de zonnebanken dicht zijn (wat ik overigens écht belachelijk vind), merk ik dat zeker aan mijn energielevel. Deze winter heb ik als nog veel zwaarder ervaren dan andere winters en dat had dan weer invloed op mijn mentale gezondheid. Sinds de zonnebanken dicht zijn focus ik me op andere manieren om me fit te voelen, waaronder gezond eten. Ik eet elke dag minimaal één stuk fruit en suiker probeer ik verder zoveel mogelijk te vermijden. Zo kies ik bijvoorbeeld vaker voor een gezonde linzenstoof met groente, in plaats van een snelle pasta met veel kaas.

2. Luister naar je lichaam

Daarnaast probeer ik ook elke dag even naar buiten te gaan. Soms alleen om boodschappen te doen, maar vaak ook om een lange wandeling te maken. Helaas werkt het weer de laatste tijd echt niet mee, wat ervoor zorgt dat ik regelmatig een hele dag binnen blijf. Maar, dit compenseer ik dan weer wanneer de zon lekker schijnt en ik ook echt zin heb om te wandelen. De dagen zijn al zwaarder en saaier dan normaal, dus het is belangrijk om niet alleen naar je lichaam te luisteren, maar ook naar je geest. Heb je ergens echt geen zin in, doe het dan vooral lekker niet. Elk lijf is anders, dus probeer niks te forceren. Jij voelt zelf wel aan wat je nodig hebt, luister en handel hiernaar!

3. Plan regelmatig me time in

Wat ik ook ontzettend graag doe tijdens de lockdown, is me time inplannen. Mijn werk gaat altijd door en doordat er weinig leuks te beleven valt, vind ik het lastig om zelf op de rem te trappen. De enige keren dat ik mijn werk laat liggen is eigenlijk voor sociale activiteiten en vakanties. Tijdens de lockdown heb ik hier een stokje voor gestoken door regelmatig me time in te plannen. Ik kijk mijn favoriete programma’s terug, lees een boek of tijdschrift, lak mijn nagels en ik doe een lekker gezichtsmasker op. Ik was mijn haar en ik verwen mijn huid met een fijne douche scrub en een body crème van Organic Shop. Dit merk heb ik een tijdje geleden ontdekt en sindsdien ben ik fan!

4. Leg je telefoon ‘s avonds weg

Ergens vorig jaar heb ik besloten om de persconferenties niet meer te kijken, omdat ik me altijd enorm opwindt over de valse beloftes die er worden gedaan. Na de conferenties scroll ik vaak de hele avond op social media om reacties te lezen, wat niet bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand. Het gevolg: ik ga gefrustreerd naar bed en vaak volgt een slapeloze nacht. Sindsdien las ik regelmatig een telefoonloze avond in en dat bevalt echt ontzettend goed. Ik heb niet alleen meer rust, maar ik heb op deze manier ook meer tijd voor andere dingen, zoals lezen.

5. Wees niet te streng voor jezelf

Alles leuk en aardig, maar we hebben allemaal dagen waarop we het echt even niet meer zien zitten. Wees niet te streng voor jezelf, als je bijvoorbeeld even nergens zin in hebt. Het huishouden kan ook heus nog wel een dagje wachten, als jij je daar beter door voelt. Zoals ik eerder al schreef is het ontzettend belangrijk om naar je lichaam te luisteren, maar verlies je geest daarbij niet uit het oog. Ook je mentale gezondheid is belangrijk. Om goed in je vel te kunnen zitten is er een goede balans nodig tussen lichaam en geest. Goed voor jezelf zorgen betekent ook dat je lief bent voor jezelf en jezelf fijne dingen gunt.

Wat zijn jouw beste tips om de lockdown door te komen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
lockdown tips

2 Reacties

  1. 16 april 2021 / 11:15

    Vooral dat me-time vind ik zo belangrijk! Ik vond het soms moeilijk om werk te laten liggen en even het hoofd even leeg te maken. Sinds corona probeer ik me hier heel goed aan te houden. Ik geloof dat ik zonder die me-time allang gek was geworden haha.
    Tamara onlangs geplaatst…Wat is zirkonia?My Profile

  2. 18 april 2021 / 17:29

    Ik probeer ook echt iedere dag even naar buiten te gaan. Ik heb dit ook wel echt nodig, anders zit ik ook de hele dag binnen te werken. Bij mij werkt het met de me-time soms andersom haha. Ik moet mezelf soms echt opleggen om echt met mensen af te spreken. Ik werk tegenwoordig 36 uur en dan wil ik soms niet mijn hele weekend volplannen. Maar het is vaak wel goed om juist even lekker een wijntje te drinken met vriendinnen!
    Yaika onlangs geplaatst…Photoshop voor beginners: zo leerde ik producten vrijstaand te makenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge