5 Fijne dingen die ik mezelf gun tijdens de donkere dagen

Hoi allemaal! Komen jullie de donkere dagen nog een beetje door tijdens deze saaie januari-maand? Het is zowel letterlijk als figuurlijk donker in deze periode, nu de lockdown nog steeds van kracht is. Ondanks dat hoop ik dat jullie een fijne maand hebben! Juist in deze tijd is het belangrijk om lief te zijn voor jezelf en om jezelf wat extra’s te gunnen. In dit artikel deel ik 5 dingen die ik mezelf gun tijdens deze donkere dagen, lees je mee?

donkere dagen

1. Lekker rustig wakker worden

Een ochtendmens ben ik nooit geweest en zal ik waarschijnlijk ook nooit worden. Opstaan in het donker vind ik oprecht een straf, het voelt echt alsof ik midden in de nacht opsta en ik voel me altijd ontzettend moe. De moeheid trekt dan gedurende de dag helaas niet weg, dus tijdens deze donkere dagen blijf ik graag wat langer liggen. Ik kan niet ontkennen dat dit een van de redenen is waarom ik zo blij ben om eigen baas te zijn ;-). Gelukkig haal ik het werk gedurende de dag meestal wel in, tijdens mijn productieve uren – meestal ergens in de middag.

2. Een uitgebreide skincare routine

‘s Winters is het extra belangrijk om je huid goed te verzorgen. Buiten is het koud en binnen staat de verwarming hoog aan, dus uitdroging ligt op de loer! Ik ben ‘gelukkig’ gezegend met een vette huid, maar ook ik heb droge zones. Vooral de huid onder mijn ogen is gevoelig en droog, dus ik gebruik nu elke dag een oogcrème voor het slapen gaan. Ook neem ik elk weekend de tijd om mijn huid te verwennen met een gezichtsmasker. Sinds een tijdje behoort dit echt tot mijn vaste weekendroutine en dat bevalt me ontzettend goed.

3. Meer tijd nemen om te lezen

Tijdens deze donkere dagen vind ik het heerlijk om met een boek of een tijdschrift op de bank te kruipen. De laatste tijd leg ik mijn telefoon ‘s avonds bewust weg, of zet ik mijn internet uit, zodat ik ‘s avonds geen prikkels meer krijg. Ik ben sowieso een late slaper (ik slaap altijd pas na 00.00, hoe moe ik ook ben) en dus probeer ik mijn avondroutine zo rustig mogelijk te maken. De laatste tijd heb ik een aantal leuke boeken ontdekt, waardoor ik echt weer zin heb om te lezen! Onlangs las ik het boek Kwetsbaar Verliefd van Lianne Reintjes uit en momenteel lees ik Gossip&Gucci van Lauren Weisberger – de schrijfster van The Devils Wears Prada.

4. Vaker eten bestellen

Iets wat ik echt ontzettend mis tijdens deze lockdown, is uit eten gaan. Dat hebben we natuurlijk al een hele tijd niet kunnen doen… Gelukkig kunnen we nog wel eten bestellen (stel je voor…) en daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van. Zeker tijdens deze donkere dagen heb ik ‘s avonds soms echt geen puf om nog te koken en na een lange dag surf ik graag naar de website van Thuisbezorgd ;-). Ik heb onlangs gelezen dat je beter bij het restaurant zelf kunt bestellen als je je favoriete restaurant wil supporten, omdat ze er dan veel meer aan verdienen. Zeker iets om in gedachten te houden de komende tijd!

5. Meer rustmomenten pakken

Ook gun ik mezelf tijdens de winter meer rustmomenten. Ik zal wel moeten, want een tijdje geleden ging het echt even niet zo goed. Regelmatig struggle ik met oververmoeidheid en ‘s winters is dat nog een stukje erger. Vooral gezien het feit dat ik geen ochtendmens ben en het nu ook zo vroeg donker is, dat ik dan eigenlijk ook geen energie heb. Ik probeer nu ook meer rustmomenten te pakken en ‘s avonds niet meer te werken. Er zijn altijd wel taken die een dagje (of langer) kunnen wachten!

Wat gun jij jezelf (extra) tijdens deze donkere dagen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
donkere dagen

2 Reacties

  1. 10 januari 2021 / 21:59

    Wat goed dat je jezelf dit soort momenten en dingen nu gunt! Zo belangrijk – juist in de winter en al helemaal tijdens een coronawinter natuurlijk – om jezelf iets te gunnen waar je van ontspant en blij van wordt. Meer leestijd inplannen ben ik ook gaan doen de laatste weken en dat voelt zo fijn. En inderdaad, eten bestellen is ook een heerlijk alternatief voor uit eten gaan. Ik haalde laatst bagels af bij Bagels & Beans en heb nu heel veel zin om dat nog veel vaker te doen 😀
    Romy onlangs geplaatst…Mijn 7 zakelijke doelen voor 2021My Profile

  2. 28 januari 2021 / 12:30

    Great post. It’s important to genuinely take care of yourself both in mind and body – especially with so much going on in the world to cause chaos and worry. I like quiet mornings too. Turning off the TV and getting quiet helps me quiet down the inner dialogue and find peace.
    Thanks for sharing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge