Food | Supersnelle, makkelijke én gezonde vegetarische pasta!

Nu ik vijf keer per week blog, heb ik iets meer ruimte om ook af en toe over food te schrijven! Super leuk, want ik ben dol op koken (vooral als ik ‘t zelf mag opeten :p) en nieuwe recepten ontdekken. Inmiddels ben ik al ruim tien jaar vegetariër en voor mij is het weglaten van vlees op mijn bord dus doodnormaal (niet zo’n leuke woordgrap ;-)). Het lijkt me dan ook erg tof om makkelijke, snelle en gezonde vegetarische recepten met jullie te delen! We beginnen vandaag met mijn favoriete vegetarische pasta. Kook je met me mee?

vegetarische pastavegetarische pasta

Wat heb je nodig? (voor twee personen) 
– 2 porties pasta (soort naar keuze)
– 6 tomaten (ik gebruik 3, omdat ik alleen ben ;-))
– 1 paprika
– 1 aubergine
– Geraspte kaas (150 à 250 gram)
– evt. (rode) ui
– evt. peper en zout

Note: Omdat ik een gezonde pasta wilde maken, kook ik niet met pakjes en zakjes. Ik ben dol op potjes pastasaus, maar hier zitten zoveel suikers in! Ook in tomatenpuree zit best wel veel suiker, daarom reken ik 3 tomaten per persoon als vervanging van de saus.

Tip: Wil je écht een gezonde pasta maken? Ga dan voor speltpasta of pasta op basis van kikkererwten (te koop bij bijvoorbeeld Ekoplaza). Het is wat duurder, maar wel erg gezond!

Pro tip: Je kunt ook vegetarisch gehakt door de saus doen! Extra lekker, en dit kan het gevoel dat je wat ‘mist’ wegnemen (voor de niet-vegetariërs onder ons :p). Ik heb dit zelf niet gedaan, omdat ik vaak alleen eet en zo’n bakje gehakt veel te veel is voor één portie.

vegetarische pasta

Stap 1:
Kook de pasta in een beetje water (duh). Ik gebruik in dit recept trouwens de glutenvrije pasta van Urtekram. Een tijdje geleden mocht ik hun shampoo en conditioner proberen en daarbij kreeg ik ook een aantal glutenvrije producten opgestuurd. Heel erg leuk om eens te mogen testen! Daarbij is glutenvrij natuurlijk ook een stuk gezonder en beter verteerbaar, omdat er geen tarwe in zit.

vegetarische pasta
vegetarische pastavegetarische pasta

Stap 2:
Snijd alle groenten in blokjes/stukjes.

vegetarische pasta
vegetarische pasta

Stap 3:
Bak alle groenten in een beetje boter/olie. Op het laatst kwam ik er achter dat ik geen ui had toegevoegd. Dit vind ik zelf altijd super lekker, dus ik deed er alsnog wat rode ui bij. Wanneer de groente gebakken is zul je ook zien dat het wat meer op een saus lijkt, door het vocht van de tomaten.

vegetarische pasta
En voilà! Je supersnelle, makkelijke, vegetarische pasta is klaar! Deze pasta is ook nog eens heel betaalbaar. Deze groenten heb ik vrijwel altijd in huis, dus zo’n pasta is altijd gauw gemaakt. Stiekem ging na het maken van de foto’s de halve zak kaas over mijn pasta, haha, niet zo gezond :p Wel lekker. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer eens een recept te zien op mijn blog! Eet smakelijk voor als je mee kookt!

Kook jij weleens een vegetarisch recept?

11 Reacties

 1. 30 januari 2018 / 11:28

  Heerlijk! Een simpele groentepasta kan zo lekker zijn en vult ook altijd goed. Leuk om meer over food te lezen op je bog!
  Simone onlangs geplaatst…10 random facts about meMy Profile

 2. 30 januari 2018 / 11:31

  Ik maak ook echt supervaak zo’n pasta, het is zo lekker! Vooral ook om zo’n eigen lekkere saus te maken. Zelf ben ik geen vegetariër, maar ik eet heel vaak geen vlees, helemaal nu ik op mezelf woon. Het is gewoon goedkoper zonder vlees en je kunt er meer groenten in doen, haha! Malou x
  Malou | Blonde Blossom onlangs geplaatst…De items van mijn bucketlist voor 2018My Profile

 3. 30 januari 2018 / 11:46

  Ziet er heerlijk uit! Je kan ook makkelijk een sausje maken van wat ui, knoflook, zongedroogde tomaten, verse tomaten en basilicum. En dan kan je altijd nog wat andere groenten toevoegen.
  Liefs,
  Yara
  Yara onlangs geplaatst…Food Diary #4My Profile

 4. 30 januari 2018 / 11:56

  Ziet er lekker uit! Ik eet eigenlijk nooit aubergine, maar volgens mij smaakt het niet echt ergens naar, toch?

 5. 30 januari 2018 / 22:05

  Oeh lekker! Mijn vriend heeft vorige week een soortgelijk recept voor mij klaargemaakt 🙂 Wat betreft die kaas trouwens: een beetje cheaten mag wel toch? Ik ga morgen pasta carbonara maken, dáár zit pas veel kaas in haha!

 6. 31 januari 2018 / 11:59

  Simpel receptje! Klinkt inderdaad erg lekker. Zes tomaten klinkt als een hele hoop, maar dat is een beetje zoals spinazie, er blijft amper wat van over als je ze bakt, haha! En dat van die kaas ken ik. Ik begon gisteren met een beetje en eindigde met een halve zak. :’)
  Jessica J. onlangs geplaatst…RUIK | DEN: Zero-waste parfum van een afgedankte kerstboomMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge