Ik ga op stedentrip naar… Lissabon!

Hoi allemaal! Zoals ik in het artikel met leuke dingen al vertelde ga ik binnenkort op vakantie, yay! Dankzij deze low-budget tips voor een vliegvakantie heb ik weer een mooi reisje kunnen boeken :-). Samen met een vriendin ga ik eind februari naar Lissabon! Normaal gesproken boek ik altijd heel last-minute, maar nu hebben we nog genoeg tijd om leuke tips te verzamelen. Ik vertel je vandaag iets meer over onze stedentrip en waar we op hebben gelet tijdens het boeken.

stedentrip naar Lissabon

Keuzestress
Van tevoren heb je soms een bepaalde bestemming in gedachten, maar blijkt het toch niet zo realistisch te zijn. Zo wilden wij heel graag naar Marrakech (Marokko), maar de prijzen voor de voorjaarsvakantie zijn enorm omhoog geschoten! Ook twijfelden wij over de geadviseerde vaccinaties en moest mijn vriendin nog een nieuw paspoort aanvragen. Daarnaast vonden wij het als twee jonge vrouwen toch wel een beetje spannend, Marokko… Ervaringen en tips zijn dan ook welkom! Alles bij elkaar zorgde bij ons nogal voor stress, haha! Vandaar dat we uiteindelijk toch voor een andere bestemming hebben gekozen. Marrakech staat nog zeker wel op mijn lijstje :-).

Onze eisen voor een stedentrip
We wilden het liefst naar Zuid-Europa, omdat het daar ongetwijfeld beter weer zal zijn dan in Nederland. Ook wilden we het liefst zo goedkoop mogelijk verblijven. Altijd weer een uitdaging! 😉 We moesten in of rondom de voorjaarsvakantie weg, omdat mijn vriendin nog naar school gaat. We wilden het liefst een hotel (redelijk) dichtbij het centrum, inclusief ontbijt. Een transfer van het vliegveld naar het hotel vonden we niet per se nodig, maar het moest wel allemaal goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

Dit waren onze grootste struggles
De vliegtijden zijn altijd het grootste probleem, omdat we in Groningen wonen. Vanaf vliegveld Eelde (Groningen) gaan helaas weinig (of geen?) vluchten naar Zuid-Europa en die zijn ook nog eens ongelooflijk duur. Het liefst vliegen wij vanaf Amsterdam of Bremen (Duitsland), omdat dat ook nog relatief dichtbij is. Een vlucht van 07.00 ‘s ochtends vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven is voor ons helaas niet haalbaar vanwege het openbaar vervoer (tenzij we er gaan overnachten, maar dat is natuurlijk niet zo low-budget ;-)). De meeste goedkope stedentrips hebben de meest onmogelijke vliegtijden, haha! Uiteindelijk hebben we hele fijne vluchttijden gevonden vanaf Amsterdam, waarvoor we niet extreem vroeg op moeten of hoeven haasten, nu maar hopen dat de tijden niet meer wijzigen!

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten boek ik bijna altijd last-minute, maar in de schoolvakanties is dat niet echt een aanrader. Vaak stijgen de prijzen snel en nog vaker zijn de vluchten al vol.

Deze bestemmingen in Europa leken ons leuk
– Sevilla
– Valencia
– Lissabon
– Malaga
– Malta

En het werd… Lissabon!
Yay! Afgelopen maandag hakten we de knoop door na een middagje vakanties zoeken en vergelijken. Sevilla of Valencia waren ook wel serieuze kanshebbers, maar die bestemmingen waren toch ook wel redelijk prijzig voor een stedentrip in deze periode. (Gaan wederom terug op mijn lijst ;-)) Dus werd het Lissabon! Ik ben vijf jaar geleden al eens in Lissabon geweest, maar toen was ik er maar een dagje (ik verbleef in Albufeira en je kon een dagje met de bus naar Lissabon). Ik weet nog dat ik het een prachtige stad vond en dat ik graag meer had willen zien. Nu kan dat dus eindelijk, ik kan niet wachten! Eind februari gaan we vijf dagen naar Lissabon, hopelijk is dat lang genoeg. We hebben in ieder geval hele fijne vliegtijden, de laatste dag vliegen we pas ‘s avonds terug, dus dan hebben we nog de hele dag!

Dit kostte onze vakantie
Jullie weten dat ik het altijd een leuke uitdaging vind om de beste vakantie voor de beste prijs te vinden, dat is naar mijn mening ook dit keer weer gelukt ;-). Voor onze vlucht vanaf Amsterdam en verblijf in ons hotel (met ontbijt!) betaalden we minder dan 300 euro per persoon. Dat is zeker voor de voorjaarsvakantie een goede deal! We zitten ietsje buiten het centrum, maar ik had al gezien dat je met de metro voor 1,50 per ritje à 7 minuten in het centrum bent. Het is helemaal niet erg om een stukje uit het centrum te zitten, want wat we daarmee besparen kunnen we daar lekker uitgeven ;-).

Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vonden om wat meer over ons ‘boekingsproces’ te lezen. Misschien kun je er nog wat tips of inspiratie uithalen! Wij hebben trouwens geboekt bij Prijsvrij (no spon!). Vorig jaar ben ik met Prijsvrij voor minder dan 350 euro naar Cyprus geweest, dus wat dat betreft hebben ze aan mij een goede klant ;-). Anyway, wij gaan ons nu lekker verdiepen in de hotspots van Lissabon! Binnenkort zal ik misschien een artikel delen met de dingen die we daar sowieso willen doen/zien, tenminste, als jullie dat ook leuk lijkt :-).

Ben jij weleens in Lissabon geweest? Heb je nog tips voor ons?

15 Reacties

 1. 26 januari 2018 / 07:18

  Oh wat leuk zeg dat jullie naar Lissabon gaan! Ik ben er in oktober geweest en vond het een geweldige stad. Ik kan je absoluut aanraden om een dag naar Sintra te gaan met de trein. Die plek is zó mooi! Alvast veel plezier met de voorpret!
  Romy onlangs geplaatst…Persoonlijk | 10x “Dat had ik niet van jou verwacht!”My Profile

 2. 26 januari 2018 / 10:34

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik heb trouwens ook echt wat aan je vorige artikel én aan deze budgettips. Ik heb toevallig vorige week een nachtje naar Zwolle geboekt met een vriendin en ik ga maandag met behulp van jouw tips samen met een vriendin een aantal daagjes Sevilla, Praag, Lissabon of Valencia boeken!
  Simone onlangs geplaatst…Healthy lifestyle: Apple CrumbleMy Profile

 3. 26 januari 2018 / 10:37

  Wat fijn om te lezen & handig dat je dit met ons deelt voor anderen die een low budget stedentrip willen maken!
  Liefs,
  Yara
  Yara onlangs geplaatst…Meest populaire artikelenMy Profile

 4. 26 januari 2018 / 11:08

  Oh wauw wat heerlijk! Ik ben toen in klein was in Lissabon geweest, maar ik kan het me niet goed herinneren. Ik denk dat ik even een mooi lijstje ga maken met weekenden waarop ik weg kan gaan dit jaar, ik heb er nu helemaal zin in! Malou x
  Malou | Blonde Blossom onlangs geplaatst…Mijn verjaardags wishlist ♥My Profile

 5. 26 januari 2018 / 13:47

  Lissabon ben ik nooit geweest, dus ik ben benieuwd hoe het daar is en of het je bevalt. Malaga en vooral Sevilla zijn echt aanraders, daar ben ik een aantal jaar geleden wel geweest. Sevilla is echt top.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Stedentrip Londen – tipsMy Profile

 6. 26 januari 2018 / 17:11

  Dat is zeker een goede deal zeg! Ik ga toevallig ook naar Lissabon maar dan in Oktober 😀
  Het wordt de eerste keer Lissabon dus ik kan je nog geen tips geven helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge