8 Vakantieblunders die ik nooit meer zal vergeten!

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ga ik regelmatig op vakantie. Dankzij deze tips voor een low-budget vliegvakantie ben ik vorig jaar maar liefst drie keer op vakantie geweest! Over een maandje is het weer zover, ik kan niet wachten :-). Juist doordat ik relatief vaak (en goedkoop) op vakantie ga, levert dat een hoop vakantieblunders op. Vandaag deel ik 8 gekke, domme, bijzondere en uiterst stomme vakantieblunders die ik nooit meer zal vergeten! Lees je met me mee?

vakantieblunders

1. Linea recta naar de Playa
Vorig jaar februari ben ik naar Gran Canaria geweest met een vriendin. Op de tweede dag huurden we fietsen, zodat we ook naar andere strandjes konden gaan. Helaas hadden we ons niet echt verdiept in hoe we bij het strand moesten komen, we wisten alleen dat we naar links moesten en natuurlijk zoveel mogelijk naar beneden. We fietsten rechttoe rechtaan door woonwijken, over parkeerplaatsen en over stoepen om maar niet uit koers te raken! :’)

2. REMMEN, ANNAAAA, REMMEN!!!
Na een (toch wel) geslaagd dagje strand fietsten we weer terug naar ons appartement. Gran Canaria is best wel heuvelachtig en je hebt niet overal fietspaden. We volgden gewoon dezelfde weg terug en fietsten netjes aan de kant van de weg. Opeens was daar een enorme bocht en we hadden geen idee wat er na die bocht kwam. Mijn vriendin fietste voor mij en ik zal nooit vergeten hoe zij schreeuwde: “REMMEN, ANNA, REMMEN!!!” Hi-la-risch. Bleek dat er na die bocht een enorm steile afdaling verstopt zat, waar auto’s ons met 70 km/h voorbij raasden. Oeps.

3. In z’n één!
In de zomer van 2016 ging ik samen met mijn ouders naar het Gardameer. Wij hadden toen nog onze “oude” auto met niet zoveel Pk. In Oostenrijk en Italië moesten we natuurlijk door de bergen. Ik had inmiddels al ruim een jaar een rijbewijs, dus reed ik ook telkens een stuk. De helling werd steeds steiler toen ik achter het stuur zat. Je hoorde aan de motor dat hij het amper trok in de tweede versnelling en op een gegeven moment stonden we stil, de auto rolde langzaam naar achteren… Gas geven had gewoon geen zin meer. Helaas had onze auto er een handje van om regelmatig af te slaan, gelukkig reden we na een paar paniekerige pogingen van mijn kant weer langzaam omhoog in de eerste versnelling ;-).

4. Boekingsfout(je)?
Eenmaal aangekomen in het prachtige Italië stond de volgende blunder op ons te wachten. Terwijl we – helemaal kapot van de reis – incheckten bij ons prachtige hotel aan het Gardameer, bleek er een flinke boekingsfout gemaakt te zijn. Na heel wat zoeken in het systeem en belletjes plegen kwamen de receptiemedewerkers erachter dat mijn vader had geboekt voor juli 2017 in plaats van 2016! Haha! Ik ben nog nooit zo geamuseerd, boos en verdrietig tegelijk geweest. Hoe kon het toch?! Of het nou de fout van de reisorganisatie was of van mijn vader, het blijft een bijzonder verhaal. Gelukkig konden we wel één nachtje in het mooie hotel verblijven en hebben we daarna nog twee andere accommodaties gehad. En we kregen ons geld terug. Eind goed, al goed :-).

vakantieblunders

5. Even laten drogen
Bij het schrijven over Italië komt er nog een gigantische blunder naar boven. De nacht voor ons vertrek liet ik mijn bikini drogen op het balkon, zodat ‘ie niet kleddernat in mijn koffer hoefde. Toevallig was dat de enige nacht dat we heel veel regen en een harde wind hadden. Je raadt het al: De volgende ochtend was mijn bikini top nergens meer te bekennen en we stonden op het punt om weg te gaan! Beschaamd heb ik de onderbuurman gevraagd of hij toevallig een bikinitop voorbij heeft zien waaien. Ook hebben we de receptiemedewerkers van het hotel gevraagd of zij de top wilden opsturen, mocht hij nog gevonden worden. Ik had net een nieuwe bikini en ik was er zó blij mee. En jawel: Net over de Oostenrijkse grens kreeg ik een telefoontje, mijn bikinitop was gevonden! 😀 (Ik wil niet weten waar…)

6. “Die is nog op Schiphol!”
Vorig jaar ging ik met mijn toenmalige opleiding naar Milaan. Mocht je me al langer volgen dan ken je dit verhaal waarschijnlijk al ;-). Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Milaan kwam mijn koffer niet! Directe paniek natuurlijk, want er zaten belangrijke spullen in. Toen ik KLM belde vertelden ze me doodleuk dat mijn koffer nog op Schiphol was! Mijn koffer kwam helaas pas de volgende avond aan. Achteraf gezien had ik voor 150 euro mogen shoppen (dat kreeg ik vergoed als het vervoeren van de koffer langer dan 24 uur duurde), maar omdat zij mij telkens vertelden dat de koffer er nog binnen 24 uur zou zijn, durfde ik de gok niet te wagen. Ik heb dan ook geen enkele vergoeding gekregen. Oh, ik kan hier nog steeds zo boos om worden!

7. We zijn er bijna!
Afgelopen zomer ben ik naar Servië en Kroatië geweest. Vanuit Belgrado reden we naar Split met de bus, een reis van zo’n 12 uur. We wilden wat kosten besparen door met de bus te reizen en eerlijk gezegd leek het ons ook wel een avontuur ;-). Maar wat we niet wisten, was dat er geen airco in de bus was! We begonnen de reis met 37 graden, maar ‘s nachts koelde het af naar zo’n 5 graden, toen we door de bergen reden. We gebruikten mijn leren jasje als dekentje… Na een reis van 12 uur kwamen we doodop aan in Split, waar we de hele dag niks anders hebben gedaan dan slapen :p

8. “Lukt het allemaal?”
Onze Servië en Kroatië-reis begon op Eindhoven Airport, vanaf daar vlogen we met WizzAir naar Belgrado. Bij WizzAir zijn ze nogal streng op de handbagage. Online hadden we gezien dat je alleen een kleine tas mee mocht als handbagage. Ik wilde alleen met handbagage reizen, dus had ik mijn handbagage geüpgrade naar een koffertje. Wat bleek: Je mocht niet een handtas én een koffertje meenemen… Gelukkig had mijn vriendin wel ruimbagage, dus uiteindelijk heb ik de halve inhoud van mijn tas (en de tas zelf) in haar koffer moeten gooien. Toen ik met mijn koffertje, flesje water, jas, telefoon en paspoort in mijn handen bij de paspoortcontrole stond, vroeg die man: “Lukt het allemaal?” Waarop ik iets antwoordde als: “Een vrouw kan toch niet zonder tas op reis???” Haha!

Nou, zoals je hebt kunnen lezen blunder ik wat af op vakantie, hoewel ik me soms ook wel een ervaren reiziger voel ;-). Gelukkig waren mijn vakanties niet minder leuk door al deze ongemakkelijkheden!  Binnenkort ga ik weer op vakantie, dus misschien volgt er in de toekomst nog een deel 2… :p

Welke vakantieblunder zal jij nooit vergeten? 

13 Reacties

 1. 23 januari 2018 / 07:07

  Haha, wat een leuk artikel! En leuk om te lezen dat ik blijkbaar niet de enige ben die op vakantie regelmatig bloopers begaat 😉 Die boekingsfout lijkt me wel echt heel erg balen! Ik zou daarvan ook flink in paniek raken. Gelukkig is het goed gekomen! Wat stom trouwens van Schiphol dat ze niets vergoeden als je geen vervangende spullen hebt geshopt. Eigenlijk zou je ook dan toch een vergoeding verdienen?!
  Mijn grootste vakantieblunder was in Oostenrijk. We gingen met een stoeltjeslift de berg op en daarna weer naar beneden. Ik had (superhandig! lekker goed voorbereid!) slippers aan. Op weg naar beneden wiebelde ik een beetje met mijn benen, waardoor mijn slipper opeens van mijn voet schoof en in het ravijn belandde. Oeps! Gelukkig stond de auto dichtbij en reden we daarna naar huis, maar echt handig was het niet met maar één slipper aan 😉
  Romy onlangs geplaatst…Mijn 500e artikel! | Wat heeft bloggen mij gebracht?My Profile

 2. 23 januari 2018 / 08:48

  Hahah moest zo lachen om de geboekte vakantie voor 2017 ipv 2016. Wel naar ook van klm en je koffer. Heb zelf eigenlijk geen vakantieblunders, of iig niet dat ik me kan herinneren
  Tea onlangs geplaatst…Fotodagboek week 2 en 3My Profile

 3. 23 januari 2018 / 13:07

  Okay, sommige blunders zijn leuk, maar anderen zijn best vervelend! Zo stom dat je nooit die vergoeding hebt gehad! En die fout van je vader…oh oh oh, daar zou ik ook erg verdrietig van worden haha. Maar eerst zou ik m’n vader geruststellen en misschien een beetje uitlachen 😉

 4. 23 januari 2018 / 13:33

  Hahaha! Hier heb ik echt om kunnen lachen, ook al lijken sommige dingen me op het moment zelf niet zo leuk. Mijn koffer is ook wel eens kwijt geweest, alleen die was naar Amerika gevlogen terwijl ik in Griekenland was, duurde 3 dagen :-(!
  Simone onlangs geplaatst…Fashion: Teddy CoatMy Profile

 5. 23 januari 2018 / 13:55

  Wat grappig om die blunders te lezen! Ik vind het een heel origineel idee om hier een artikel over te schrijven.
  Liefs,
  Yara
  Yara onlangs geplaatst…Food Diary #3My Profile

 6. 23 januari 2018 / 20:05

  Wat heb ik stiekem moeten lachen om nummer 4; zoiets zou mij ook wel kunnen overkomen, hahaha! Wat stom trouwens van die koffer die pas ruim 24 uur later kwam.. dan baal je achteraf idd wel dat je niet even hebt kunnen shoppen! Vraag me sowieso al af hoe je zo lang zonder je spullen hebt overleefd!
  Daphne onlangs geplaatst…Une Parisienne à BredaMy Profile

 7. 24 januari 2018 / 18:23

  Geweldig om te lezen! Ik moest wel heel hard lachen om die boekingsfout, jaar te vroeg aangekomen bij het hotel :’)

 8. 25 januari 2018 / 12:00

  Hahaha, supertof om te lezen en vooral niet herkenbaar! :’) Dat boekingsfoutje, oh nee! Gelukkig kon het worden rechtgezet. Wij stonden laatst in Düsseldorf bij het verkeerde hotel, Holiday Inn City in plaats van Holiday Inn Express. Gelukkig zijn de hotels vrijwel bij elkaar om de hoek. Volgens mij wordt die fout wel vaker gemaakt, haha!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Lush | Christingle Naked Body ConditionerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge