Mijn rose gold agenda voor 2018 + blog planning tips!

Nu ik niet meer naar school ga (ik ben afgestudeerd!) moest ik natuurlijk tot 1 januari wachten om een nieuwe agenda te kunnen kopen. Ik kan echt niet zonder een agenda, dus ik vraag me werkelijk af hoe ik dat de afgelopen maanden heb gedaan ;-)… Een paar weken geleden kocht ik een super mooie rose gold agenda bij Stradivarius. Ik ben ontzettend enthousiast over mijn nieuwe agenda, dus wilde ik ‘m graag met jullie delen. Kijk je met me mee?

rose gold agenda
Ik weet het, ik ben een beetje aan de late kant met dit artikel, maar een aantal van jullie waren toch wel benieuwd naar mijn agenda! Inmiddels gebruik ik ‘m al een tijdje, dus heb ik mijn mening wel gevormd. Om dit artikel niet compleet nutteloos te laten zijn voor degenen die al een agenda voor 2018 hebben, geef ik ook nog een aantal blog planning tips!

rose gold agenda
Mijn agenda voor 2018 dus. Ik was al een tijdje op zoek, maar met agenda’s ben ik altijd heel erg kritisch! Je moet er tenslotte een heel jaar mee doen. Maar toen ik deze roze agenda met rose gold details tegenkwam was ik eigenlijk meteen verkocht…

rose gold agenda
Ik kocht mijn agenda voor 9,99 bij Stradivarius, wat ik een prima prijs vind! In Groningen zit namelijk sinds kort een Stradivarius, echt ontzettend leuk :-).

rose gold agenda
De agenda begint uiteraard met een persoonlijke pagina. Wat ik heel erg fijn vind is dat er niet van die “onzin” pagina’s in staan (met bijvoorbeeld alleen telefoonnummers of adressen haha), zoals je bij schoolagenda’s vaak wel hebt. Het is alsnog een vrij dikke agenda met veel schrijfruimte, maar hij is redelijk lichtgewicht!

rose gold agenda
Na de persoonlijke pagina vind je meteen een overzicht voor 2018 en zelfs 2019! Toch wel heel erg handig. Nu weet ik alvast op welke dag ik jarig ben (hihi) en kan ik de data dat ik op vakantie wil alvast omcirkelen. Ik kijk meestal op mijn telefoon naar de data, maar deze pagina’s zorgen voor veel meer overzicht!

rose gold agenda
De nieuwe maand begint telkens met een blanco pagina met daarop de desbetreffende maand. Lekker overzichtelijk en verder geen poespas! Wat ik wel als nadeel ervaar is dat mijn stift doordrukt op de pagina’s. Ik zal eens kijken naar een minder heftige fineliner, maar goed, de pagina’s hadden van mij nog wel iets dikker mogen zijn.

rose gold agenda
Iedere maand heeft een maandplanner met links wat ruimte voor notities, echt onwijs handig!

rose gold agenda
Zo kwam ik op het idee om een maandplanner te maken voor mijn blog, iets wat ik nog niet eerder had gedaan. Het wordt voor mij wel steeds belangrijker om goed te plannen en overzicht te houden, nu ik een nieuw blog schema heb. O, trouwens, de kriebelige tekeningetjes moeten trouwens mijn blog-artikelen voorstellen, haha! Ik ben er nog een beetje mee aan het rommelen :p.

rose gold agenda
Een week is verdeeld over twee pagina’s, waardoor je lekker veel schrijfruimte hebt. Heel fijn! Nu alleen nog wat meer er in schrijven… ;-).

rose gold agenda
Aan het einde van iedere maand vind je een pagina om notities te maken en dan begint de nieuwe maand!

rose gold agenda
Helemaal aan het einde van de agenda (december dus) vind je nog veel meer pagina’s voor notities. De notitie pagina’s zijn voorzien van kleine bolletjes, wat me echt doet denken aan een bullet journal (wat nu helemaal de trend is). Het lijkt me leuk om dit eens uit te proberen in mijn eigen agenda! De laatste pagina van de agenda is ‘Bye 2018, Welcome 2019.’

rose gold agenda
Wat ik ook wel erg jammer vind is dat de agenda niet echt lekker opengaat, zoals bij een ringband bijvoorbeeld wel het geval is. Ook ben ik bang dat de kaft nogal snel beschadigt, het is een heel fijn materiaal en een besmettelijk kleurtje. Ach, gelukkig hoef ik mijn agenda toch niet meer mee te nemen naar school ;-). Ik ben echt verliefd op de kleur en de rose gold details maken ‘m helemaal af, dus ja, je snapt vast wel dat ik ‘m echt niet kon weerstaan!

Blog planning tips
Ook wil ik graag mijn persoonlijke blog planning tips met jullie delen! Ik heb er natuurlijk nog wel meer, maar laten we eens beginnen met deze drie ;-). De laatste tijd probeer ik steeds beter te plannen en deze tools helpen mij daarbij:

1. Maak een maandoverzicht voor je komende artikelen (maandelijks)
Zoals ik hierboven al liet zien geeft een maandoverzicht je heel veel overzicht. Ik begon halverwege de maand met deze planning en ik heb nu ook al een aantal artikelen voor februari opgeschreven. Nu ik vijf keer per week blog ben ik weleens bang om zonder blog inspiratie te zitten. Een maandoverzicht is heel erg handig om vooruit te plannen! Ik schrijf met potlood, omdat er regelmatig wat verandert in mijn planning door bijvoorbeeld een samenwerking of een winactie. Doen jullie trouwens al mee met mijn XL beauty winactie?

2. Gebruik een deskplanner (dagelijks)
Ondanks mijn maandoverzicht heb ik niet altijd helder wat ik precies moet doen voor mijn blog. Sinds kort heb ik ook een deskplanner, waar ik per dag opschrijf wat ik moet doen. Dit gaat van fotograferen, foto’s bewerken, artikelen schrijven, producten die ik moet kopen (of mag uitkiezen voor een samenwerking) voor artikelen en werk-mail beantwoorden tot het maken van (gesponsorde) Instagram foto’s. Ik wil nog weleens vergeten om foto’s te maken voor een bepaald artikel of een Instagram-post, dus dat schrijf ik allemaal op!

3. Schrijf ideeën op in een notitieboekje (en neem die overal mee naartoe!)
Een goede blogplanning is heel erg belangrijk, maar inspiratie is absoluut het belangrijkst! Wanneer ik even niks meer weet blader ik even door mijn blog-notitieboekje, op zoek naar leuke en interessante onderwerpen. Soms krijg je onderweg de beste ideeën, dus eigenlijk zou je je notitieboekje altijd bij de hand moeten hebben! 🙂

Heb jij al een agenda voor 2018? Wat zijn jouw beste blog planning tips?

19 Reacties

 1. 19 januari 2018 / 07:37

  Wat een mooie agenda! Hij ziet er heel netjes en stijlvol uit.
  En goede tips! Zo’n maandoverzicht zou ik eigenlijk ook eens moeten bijhouden. Ik denk dat dat heel veel overzicht geeft. Nu plan ik mijn artikelen vaak een beetje willekeurig in 😉
  Romy onlangs geplaatst…Outfit | Roze trui en (nep)leren rokjeMy Profile

 2. 19 januari 2018 / 08:17

  Ik kocht laatst een planner in hetzelfde thema bij de Stradivarius, ze zijn daar zo leuk! Ik kan niet werken met een deskplanner, ik vergeet het dan of heb geen zin om iets te doen. Maar zo heeft ieder zijn ding om een blog planning bij te houden haha.
  Lieke onlangs geplaatst…Fashion | Waarom ik graag shop op Boohoo.comMy Profile

 3. 19 januari 2018 / 09:46

  Wat een leuke agenda. Sinds dit jaar ben ik begonnen met het bijhouden van een agenda. Ik moet er nog een beetje aan wennen, maar het is veel prettiger om dingen op te schrijven en later ook terug te lezen.
  Darina onlangs geplaatst…Vijf Keer Typisch Parijs #1My Profile

 4. 19 januari 2018 / 10:41

  Wauw als eerste vind ik je lay-out heel erg tof! Wat ziet het er super leuk uit <3
  En je nieuwe agenda is echt super handig! Vooral super handy dat je aan het einde van de maand notities kan schrijven daarover. <3
  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Treinverkeer lag plat?! | Oplossing: stormpoolen!My Profile

 5. 19 januari 2018 / 16:45

  Wat is deze mooi! Hij is lekker clean met dat wit, maar ontzettend handig dat je zoveel ruimte hebt om te plannen en om notities te maken. Ik vind planners/agenda’s sowieso veel fijner dan een telefoon op laptop! Malou x

 6. 19 januari 2018 / 17:48

  ik heb ook een agenda van Stradivarius met eigenlijk alleen maar de monthly planner erin zitten en ik vind het echt heerlijk. In één keer overzicht (en ik hoef er ook niet zoveel in te schrijven /dag dat ik eigenlijk ruimte te kort heb haha)

 7. 19 januari 2018 / 19:44

  Super leuke blog en agenda. Ik moet er nog een hebben ( latertje ).

  En ook ik moet meer plannen met bloggen etc dus dat ga ik ook zeker doen in mijn nieuwe agenda!

  Liefs ?

 8. 20 januari 2018 / 10:49

  Wat een prachtige agenda! Ook erg handig die grote vakken. Stradivarius heeft echt leuke stationary, met moeite heb ik de laatste keer een notitieboek laten liggen haha.
  Sija onlangs geplaatst…Checklist voor een relaxing day at homeMy Profile

 9. 20 januari 2018 / 12:02

  Wat een leuke planner! Ik werk zelf ook graag met een maand en weekoverzicht. Ik pas de laatste tijd nummers 1 en 3 van je blogtips ook toe. Een deskplanner gebruik ik niet elke dag, wel mijn mascha planner met to-do lijstjes.
  Liefs,
  Yara
  Yara onlangs geplaatst…Mijn favoriete rode lipsticksMy Profile

 10. 20 januari 2018 / 15:57

  Prachtige agenda! De maandoverzicht-pagina’s zijn ook erg handig.

 11. 23 januari 2018 / 14:19

  Ik gebruik sinds mei 2017 een bullet journal als agenda. Want ik was helemaal zat van de steeds kleinere ruimtes om afspraken en dingen in op te schrijven. Ik vind de bullet journal wat dat betreft echt een uitkomst!
  Merel onlangs geplaatst…Opgemaakt #24My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge