Eetdagboek van een vegetariër #3 | Gezonde parelgort risotto!

Hoi allemaal! Nu het weer langer licht is kan ik eindelijk weer mijn avondeten fotograferen, haha, yes! Een paar dagen geleden probeerde ik een nieuw receptje uit en dat was een groot succes, dus het leek me erg leuk om met jullie te delen. Zoals jullie inmiddels wel weten houd ik heel erg van koken en het ontdekken van nieuwe gerechten. Dit keer maakte ik voor het eerst(!) parelgort risotto, die ook nog eens super gezond is. Kook je met me mee?

parelgort risotto
Volg me trouwens ook even op Instagram als je benieuwd bent naar mijn favoriete recepten! Ik deel daar regelmatig een foto van mijn avondeten in mijn ‘story.’ Ook deelde ik een tijdje geleden mijn boodschappen in een vegetarische boodschappen shoplog en deelde ik onlangs drie favoriete recepten op mijn blog.

Dit heb je nodig (2 pers.)
– 150 gram parelgort
– ca. 200 gram gekookte bietjes (ik kocht een kant en klaar bakje gekookte bietjes bij Jumbo, ideaal! Het was precies genoeg voor twee personen en er zaten ook nog eens gesneden uitjes bij, lekker makkelijk ;-))
– 1 ui (tenzij je kiest voor de kant en klaar variant)
– 1/2 blik kikkererwten (groot blik)
– geitenkaas (ik kocht zo’n soort staaf en daarvan gebruikte ik 3 voorgesneden plakken)
– handje rucola

Zo maak je het
De parelgort heeft super veel tijd nodig om gaar te worden (beetje jammer haha), dus het is handig om daarmee te beginnen. Voeg 500 ml water toe aan de pan met parelgort (en eventueel een half groentebouillonblokje, lekker!) en breng het aan de kook. Kook de parelgort 25 minuten op laag vuur, totdat al het water is opgenomen. De ui, de voorgekookte bietjes en de kikkererwten zijn natuurlijk super snel klaar, dus dat kun je het beste op het laatst even opbakken! Ik maakte een soort bedje van de rucola, maar je kunt ‘t natuurlijk ook als topping gebruiken. Strooi er wat stukjes geitenkaas, peper en zout overheen en klaar is je parelgort risotto. Super makkelijk en ook erg gezond dankzij de bietjes en de kikkererwten! Eet smakelijk! 🙂

Heb jij weleens parelgort risotto gemaakt?

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge