5 klusjes op mijn werk waar ik écht een hekel aan heb!

Hoi allemaal! Vandaag is het weer eens tijd voor een artikel over mijn werk in de nachthoreca, waar ik af en toe nog een nachtje werk. Dit keer gaat het over klusjes op het werk waar ik écht een hekel aan heb. Spoiler: De meeste vervelende klusjes vinden plaats na sluitingstijd, wat je je vast goed voor kunt stellen… 😉 Lees gauw verder als je benieuwd bent!

vriescel

1. Kaarsvet krabben

Tijdens het werk heb je meestal al zicht op de ‘schade,’ soms weet je al dat het een latertje zal worden ;-). Heel leuk die kaarsen, maar naast het feit dat kaarsen tijdens het uitgaan gevaarlijk zijn – ik heb menig lange lokken zien verschroeien – geven ze ook een hoop troep. Een kledder gloeiend heet kaarsvet over je hand is al vervelend, maar kaarsvet krabben… Zoveel extra werk! En meestal krijg je het niet eens helemaal goed schoon.

2. Ijsblokjes scheppen
Ook ijsblokjes scheppen behoort zeker niet tot mijn favoriete klusjes. Ik ben daar ook veel te onhandig voor ;-). Laatst kreeg ik de klep van de ijsmachine op mijn hoofd en had ik nog drie dagen hoofdpijn, haha, typisch… Maar goed, een ijskoude cocktail is natuurlijk wel het lekkerst, dus het is toch wel erg fijn dat deze koeltechniek bestaat!

3. Sjouwen
Het scheppen van de ijsblokjes brengt me naar het volgende vervelende klusje: Sjouwen met zware ijsbakken! Laten we het erop houden dat ik gewoon niet zo sterk ben ;-). Echt, je loopt wat af op een avond. Glaswerk wegbrengen of ophalen, kaarsen en rietjes halen, even op en neer naar de vriescel voor fruit en de bijvul (én tosti’s voor na het werk ;-)). Heel handig dat alles ook verspreid door de hele toko ligt :p.

4. Het vuilnis wegbrengen
Nou vind ik het vuilnis wegbrengen thuis nooit zo’n probleem, maar na een drukke nacht heb je misschien wel 15 volle vuilniszakken weg te gooien, als het niet meer is… Sommige zijn zo zwaar en zo nat dat je ze nauwelijks kunt tillen, om nog maar niet te spreken over lekke vuilniszakken, waarbij de drank (en God mag weten wat nog meer) langs je benen druipt.

5. Vegen
Net wanneer je denkt dat je alles hebt gehad moet er nog geveegd worden, achter de bar moet ook nog worden gedweild. Vaak op de momenten dat ik nét een keer mijn afgetrapte ‘bar-schoenen’ niet aanheb… Argh! 😉

Wat een heerlijk klaag-artikel is het geworden, hè? Ach, moet kunnen op zijn tijd ;-). Gelukkig maken vele handen licht werk en is niet elke nacht een opeenstapeling van druipend kaarsvet, loodzware ijsbakken en vieze schoenen. Maar soms…

Wat vind jij het vervelendste klusje op jouw werk? Ik ben benieuwd!

12 Reacties

 1. 30 april 2018 / 07:16

  Haha, heerlijk zo’n klaagartikel op z’n tijd 😉 Deze klusjes klinken inderdaad ook niet als de leukste dingen om te doen. Zelf vind ik vooral dingen als sjouwen vervelend. Ik ben daar gewoon niet zo op gebouwd, geloof ik, haha.

 2. 30 april 2018 / 09:39

  haha klagen is altijd heerlijk he en och kaarsvet is heel irritant dat kan ik begrijpen!
  Alle hangers netjes hangen in de winkel en dan komt er een klant en die gooit heel het rek weer in de war.. kleding van de grond afrapen, vrouwen die zeuren om hun vormen, terwijl ik veel meer vormen heb haha..
  Rachelkromdijk onlangs geplaatst…6 vooroordelen over bloggen die je gelijk moet vergeten!My Profile

 3. 30 april 2018 / 10:22

  Ik ben totaal niet gemaakt om in de horeca te werken haha. Klinken stuk voor stuk als vervelende klussen! Heb ooit als afwasser in een restaurant gewerkt en dat was nog ‘makkelijk’, maar heb er voor altijd een hekel aan afwassen en vaatwasser inruimen aan over gehouden. Voor mij is administratie op dit moment toch echt de meest vervelende klus ter wereld.
  Johanne onlangs geplaatst…Liever thuis dan eropuit | Waarom daar niets mis mee isMy Profile

 4. 30 april 2018 / 15:43

  Haha wat een leuk artikel. Ook wel heel herkenbaar. Er zijn altijd wel van die klusjes op het werk die echt gewoon helemaal niet leuk zijn. Ik heb altijd een grote hekel aan de putjes schoonmaken in de spoelkeuken, zo vies!
  Nicole onlangs geplaatst…Hourglass Graphik Eyeshadow Palette in RavineMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge