5 Essentiële verzorgingsproducten die mee mogen in je handbagage!

Hoi allemaal! De zomervakantie staat voor de deur en ook voor mij is het bijna tijd om mijn koffers te pakken. Of nou ja, koffers, ik reis meestal met alleen handbagage! Dat is en blijft altijd een uitdaging, maar het bespaart wel heel veel tijd en geld. Ga jij dit jaar ook op vliegvakantie met alleen een klein koffertje en kun je nog wel wat tips gebruiken? Vandaag deel ik 5 essentiële verzorgingsproducten die niet mogen ontbreken tijdens een zonvakantie én die gewoon mee mogen in je handbagage. Lees je mee?

handbagage
In het vliegtuig mag je 10 stuks vloeistoffen meenemen van maximaal 100 ml per stuk. Best een uitdaging, als ik voor mezelf mag spreken… Voor een zonvakantie heb je heel wat nodig. Je wilt natuurlijk niet dat je haar en lippen uitdrogen en daarnaast moet je je huid goed beschermen tegen de zon! Natuurlijk kun je ook ter plekke wat producten inslaan, maar dat is niet altijd een optie. Bijvoorbeeld wanneer je kampt met allergieën en je dus niet zomaar andere producten kunt gebruiken of wanneer je naar een afgelegen plek reist, waar niet zoveel winkels zijn. Daarnaast is het ook zonde van je geld om op vakantie producten te kopen die je thuis in de kast hebt liggen!

handbagage
Laten we beginnen met een heel belangrijk product, namelijk zonnebrandcrème. Ik besloot de zonne-olie van Babaria (100 ml) en de Sun Beauty Sublime Tan van Lancaster (75 ml) te proberen. Ik ben zelf groot fan van zonne-olies, maar ik neem ook altijd een zonnemelk met een hogere factor mee – naar mijn mening blijven die altijd net wat langer zitten. Wel zo fijn als je af en toe een verfrissende duik in de zee neemt :-). Daarnaast is het zeker belangrijk om gedurende de dag te blijven smeren!

Mocht je liever een lagere of hogere factor gebruiken, dan raad ik je zeker aan om even een kijkje te nemen bij Notino. Hier vind je nog veel meer zonnebrand voor het lichaam!

handbagage
Links de ingrediënten van de Babaria zonne-olie en rechts de ingrediënten van de Sun Beauty van Lancaster.

handbagage
Ik ben zelf altijd fan van zonne-olies, omdat ze de huid een verzorgd en glanzend laagje geven. Dat vind ik er altijd prachtig uit zien! De zonne-olie van Babaria ruikt echt onwijs lekker en daarnaast zorgt de olie er ook voor dat je sneller bruin wordt. De olie bevat SPF 20 en is waterproof. Wat mij opviel is dat de olie heel snel intrekt en helemaal niet plakkerig aanvoelt, wat heel erg fijn is! Doordat de olie zo snel intrekt heb ik wel het gevoel dat ik me vaker in moet sprayen, omdat ik niet weet of het nog wel beschermt.

De Sun Beauty zonnemelk van Lancaster bevat SPF 30, wat zeker goed van pas gaat komen als ik op vakantie ga naar Kreta! In de Zuid-Europese zon smeer ik me eigenlijk altijd in met factor 30, omdat de zonkracht toch nog wat sterker is dan in ons kikkerlandje. De zonnemelk van Lancaster vind ik heel fijn in gebruik. Hij ruikt heerlijk, niet zo’n typische zonnebrand-geur, maar juist heel verzorgend en fris! Alsof je gewoon een dagcrème opsmeert, haha :-).

Babaria Sun Protective Zonnebrandolie Spray SPF 20 100 ml kost €4,90 per stuk
Lancaster Sun Beauty Zonnebrandmelk SPF 30 75 ml kost €11,80 per stuk

verzorgingsproducten
Ik ben stiekem wel een beetje bang voor rimpels in mijn gezicht en ik weet dat de zon daarbij een groot aandeel heeft… Om dat te voorkomen smeer ik elke dag mijn gezicht in met een dagcrème met SPF 20. Prima als je niet elke dag uren buiten bent, maar voor een zonvakantie moet je toch wel met wat grover gereedschap aankomen ;-).

verzorgingsproducten
Ik besloot de La Roche-Posay Anti-Imperfections Gel crème (SPF 50 & 50 ml)) eens uit te proberen. Ik smeer eigenlijk nooit zonnebrandcrème, die voor het lichaam is bedoeld, op mijn gezicht. Het droogt mijn gezicht alleen maar uit en het zorgt voor een onzuivere huid… Ik kan je zeker aanraden om een product met SPF te gebruiken, bedoeld voor het gezicht! Het voordeel van de Gel crème van La Roche-Posay is dat er salicylzuur aan is toegevoegd, daarmee is de crème perfect voor de vette en onzuivere huid! Mijn huid is de laatste tijd wat onrustig, dus dit is precies wat ik nodig heb :-).

huidverzorging
De gel crème is bijna geurloos, wat ik eigenlijk wel prettig vind als het aankomt op gezichtsverzorging. Daarnaast vind ik het ook heel erg fijn dat de crème een matterend effect heeft, dat is zeker heel fijn voor mijn vette huid! Wat mij opviel is dat de crème vrij stroef uitsmeert, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Zorg er wel voor dat je genoeg product gebruikt, dan is je gezicht optimaal beschermd tegen de zon!

La Roche-Posay Anti-Imperfections Matterende Gel-Crème SPF 50 (50 ml) kost €16,90 per stuk

haarverzorging
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik gebruik altijd waterproof mascara. Zeker op zonvakantie is dat geen overbodige luxe! Zo kun je lekker zonnen en zweten (haha) zonder je druk te maken over je make-up :-). De Bi-phase make-up remover van Delia cosmetics (50 ml) is perfect om mee te nemen in je handbagage. Klein, handzaam en hij verwijdert zelfs de meest hardnekkige waterproof make-up! Ook ideaal om een matte, stainy lipkleur mee te verwijderen. Van boenen worden je lippen namelijk alleen maar droog, dat moet je juist zien te voorkomen!

Ook je haar kan het zwaar te verduren krijgen in de zon. Toen ik vorig jaar naar Mallorca ging heb ik mijn serum thuisgelaten en dat heb ik geweten: Vier maanden na onze vakantie was mijn haar nog steeds een ellendig droog bosje stro, ondanks dat ik voor de vakantie naar de kapper was geweest… Heb je net als ik breekbare krullen of gewoon droog haar? Neem dan een mini serum mee op vakantie! Dit haarserum van Lab35 bevat 50 ml en is erg fijn in gebruik. De geur is heerlijk (oprecht een van de lekkerste haarserums die ik ooit heb geroken) en de substantie van het serum is fijn. Niet te dun, maar ook niet te dik. Precies wat mijn krullen nodig hebben! 🙂

Delia Cosmetics Dermo System Make-up Remover 50 ml kost €2,90 per stuk
Kallos LAB35 Voedende Haar-Olie voor het haar 50 ml kost €4,90 per stuk

zonnebrand
Ga je dit jaar op autovakantie of ga je op vakantie in eigen land? Dan kan je zoveel fullsize verzorgingsproducten meenemen als je wilt! 😉 Stiekem ben ik wel een beetje jaloers… Misschien ga ik het einde van de zomer nog een paar dagen naar Duitsland met mijn vriend, net als vorig jaar. In dat geval komt deze mega grote fles zonnemelk (200 ml) van Lovea goed van pas!

zonnemelk
Ik moet zeggen dat ik zonnemelk in spray-vorm eigenlijk het aller fijnst vind. Hierbij heb ik nooit het gevoel dat ik een plekje mis tijdens het insmeren en ik heb ook minder erg last van een witte waas. De zonnemelk van Lovea bevat SPF 30 en bevat geen parabenen. Daarnaast is de zonnemelk ook waterbestendig!

Ik heb al eerder goede verhalen gehoord over Lovea en ik moet zeggen dat hun zonnemelk me ook erg goed bevalt. Ik heb ‘m nu al een paar keer meegenomen naar het strand en ook wanneer ik even ga zonnen in de tuin, smeer ik me braaf in. De geur is heerlijk (ben ik de enige die dol is op de geur van zonnebrandcrème, hallo vakantiegevoel!) en de zonnemelk smeert fijn uit. Daarnaast beschermt de zonnemelk ook tegen zowel Uva als Uvb stralen.

Lovea Protection Beschermende Melk SPF 30 200 ml kost €8,90 per stuk

Ik hoop dat jullie wat aan mijn artikel hebben gehad! Alle verzorgingsproducten uit dit artikel kun je vinden bij Notino.nl. Een aanrader om hier even een kijkje te nemen als jij ook nog op zoek bent naar fijne producten die je mag meenemen in je handbagage!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Notino.nl

Welke producten gaan er standaard mee in jouw handbagage?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
handbagage vloeistoffen

6 Reacties

 1. 26 juni 2019 / 07:39

  Wat een handig artikel! Ik ben niet echt een ervaren handbagagekofferinpakker, haha, dus dit soort tips komen altijd goed van pas. Ik heb zelf vooral altijd goede zonnebrandcrème nodig met mijn lichte huid en heb daar nu een handige mini-variant van om mee te nemen. Superhandig!

 2. 26 juni 2019 / 08:59

  Fijne producten, ik ben altijd al fan geweest van de Lancaster zonnebrand. Ik heb deze in mini variant en de fullsize, die altijd meegaan 🙂 Ik blijf het een uitdaging vinden om alleen met handbagage te vliegen, dus die koffer gaat toch echt mee 🙂
  Darina onlangs geplaatst…Zon, zee, strand | Mijn strand essentials voor deze zomerMy Profile

 3. 26 juni 2019 / 11:13

  Ik heb toevallig ook een zonnebrandspray van Lovea in gebruik. Een prima ding! Ik ga straks een klein flaconnetje voor het gezicht halen bij Rituals, want die SPF 50 van Lovea is nogal discoballerig op m’n smoelwerk. ? Wat ik ook essentieel vind, zijn Shampoo Bars en Solid Conditioners. Die tellen niet als vloeistof, waardoor je meer kan shoppen bij Sephora, haha!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Turmeric Latte Bath BombMy Profile

 4. 27 juni 2019 / 09:23

  Het is tegenwoordig inderdaad een uitdaging om al je beauty essentials mee te krijgen in je handbagage. Ik zoek vaak naar mini-verpakkingen waar ik dan net genoeg aan heb tijdens mijn vakantie. Zo kan ik uiteindelijk best nog veel dingen meenemen.

 5. tamara bouchard
  30 juni 2019 / 22:47

  Van La Roche heb ik de spf 50+ olie , en ga morgen de spf 50+ voor het gezicht kopen en die is anti glimmend. De olie laat trouwens geen sporen na op kleding ook niet op zwart (witte strepen) en op wit geen geel vlekken. Dus super tevreden mee. Lancaster is ook super goed gebruikte ik vroeger maar heb toch liever een olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge