5 Redenen waarom een autovakantie zo fijn is!

Hoi allemaal! Zoals jullie misschien al hebben gelezen ben ik onlangs een weekje naar Sauerland geweest samen met mijn vriend, hier kun je mijn reisverslagje vinden. Het was alweer een aantal jaar geleden dat ik voor het laatst op vakantie ging met de auto, maar het was zo fijn! We reden langs de mooiste plekken en het was allemaal heel erg relaxed. Het leek me daarom erg leuk om een stukje te schrijven over de voordelen van een autovakantie, lees je mee?

autovakantie

1. Je kunt alles meenemen wat je wil

Nou ja, niet echt alles natuurlijk, maar je begrijpt wat ik bedoel ;-). Zo neem ik tijdens een autovakantie makkelijk een grote shopper met vijf paar schoenen mee, haha! Waarom niet?! Voor een vliegvakantie ben ik altijd veel langer bezig met inpakken, aangezien er ook zoveel handbagage regels zijn om rekening mee te houden… Daarnaast kun je ook lekker veel eten en drinken meenemen voor onderweg of voor op de plaats van bestemming (in het geval je gaat kamperen bijvoorbeeld).

2. Tijdens een autovakantie zie je zoveel meer van de omgeving

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg echt een ultiem vakantiegevoel van mooie, heuvelachtige landschappen, schattige dorpjes met gekleurde huizen én natuurlijk palmbomen! En die zie je niet echt vanuit het vliegtuig. Daarnaast voel ik me na een vliegreis (al zijn het maar twee uurtjes) altijd een beetje brak en kost het me veel tijd en energie om aan de nieuwe omgeving te wennen. In de auto gaat dat toch wat geleidelijker. Maar goed, dat is natuurlijk persoonlijk! 🙂

3. Je staat niet op tijd

Dit is denk ik wel het aller fijnst aan een autovakantie: Je kunt je eigen schema bepalen! Van vliegen krijg ik altijd een beetje stress en het is me ook weleens gebeurd dat ik echt moest rennen voor een vlucht – dat wil je niet. Daarnaast heb ik vliegangst, het is niet zo dat het me weerhoudt van op vliegvakantie gaan, maar met de auto op vakantie gaan vind ik toch een stuk relaxter. En volgens mij is er niemand die fluitend door de douane en de paspoortcontrole gaat! 😉

4. Je hebt meer privacy en meer ruimte

Wat is een autostoel toch heerlijk in vergelijking met een vliegtuigstoeltje, haha! Even met mijn benen op het dashboard – gevaarlijk, I know – of één been opgetrokken op de stoel, het kan allemaal. Zo fijn dat je gewoon wat beenruimte hebt! Daarnaast kun je lekker je eigen hapjes en drankjes meenemen, de muziek zo hard of zacht zetten als je wilt en stoppen wanneer jij wilt. En zit je, waarschijnlijk, niet ongemakkelijk naast een vreemde, maar gezellig naast je ouder/vriend/vriendin! Wat een vrijheid!

5. Met een autovakantie heb je zelf de controle

Oké, dit is misschien wel heel persoonlijk, aangezien ik zelf graag de controle heb… Vliegen voelt voor mij elke keer alsof ik mijn leven in iemand anders handen leg, hoe raar dat voor sommige mensen ook maar mag klinken :p. Natuurlijk heb je niet de controle over andere weggebruikers, maar toch voel ik me in de auto een stuk veiliger dan in het vliegtuig – hoewel de statistieken anders bewijzen.

Ga jij weleens met de auto op vakantie?

9 Reacties

 1. 17 augustus 2018 / 07:15

  Eigenlijk is een autovakantie inderdaad wel heel fijn om deze redenen. Wij vliegen meestal en hebben dit keer ook in Italië zelf veel met de trein gereisd, maar helemaal zelf je schema en tussenstops bepalen door met de auto te reizen heeft ook wel weer wat 🙂 Nog een voordeel van met de auto op vakantie gaan, vind ik dat je kunt uitstappen wanneer je wilt. Als je bijvoorbeeld een zonnebloemveld ziet onderweg, raas je daar niet met de trein langs, maar kun je gewoon even pauzeren en foto’s maken 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Net afgestudeerd? | 7x wat ik toen niet wist en later leerdeMy Profile

 2. 17 augustus 2018 / 10:20

  Ik vind autovakanties ook heel fijn maar mijn vriend niet zo. Ik zie het autorijden ook al als een deel van de reis maar hij niet echt en dus vind hij het moeilijk om ver op reis te gaan met de auto. En ik vind het fijnste toch ook dat je gewoon alles kan meenemen wat je wil. Haha. Ik neem altijd veel eten mee en inderdaad toch ook wel vrij veel schoenen. Je moet toch op alles voorbereid zijn hé? :p
  Maar een vliegreis vind ik ook wel altijd tof! Ik hou wel van die sfeer op de luchthaven en dat je gewoon op een relatief korte tijd een grote afstand kan overbruggen en in een totaal andere wereld bent.
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Ik wil ook graag iets vertellen over body positivity.My Profile

 3. 17 augustus 2018 / 14:21

  Jaa, ik houd ook van autovakanties! Vroeger toen we nog met het hele gezin op reis gingen, kon ik echt uitkijken naar al die uren in de auto. Beetje muziek luisteren, beetje lachen met m’n broertjes en slapen zonder dat ik bang hoefde te zijn dat onbekenden mijn mond open zagen hangen. De laatste keer dat ik met autovakantie ben geweest is naar Berlijn, samen met mijn vriend. Vond ik ook superleuk! Vooral omdat ik niet meer autoziek word en dus heerlijk kon lezen!
  Johanne onlangs geplaatst…#catlady | Hoe de twee (katten)liefdes van mijn leven me een beter mens ma(a)k(t)enMy Profile

 4. 18 augustus 2018 / 09:35

  En dit is precies waarom ik liever altijd met de auto op vakantie ga!

 5. 20 augustus 2018 / 09:30

  Autovakanties vind ik zelf ook altijd erg fijn! Je kunt meer meenemen, en je ziet meer van de omgeving. <3
  Liefs,
  Evelien

 6. 20 augustus 2018 / 21:20

  Wij zijn twee keer met de auto op vakantie geweest naar Italië en vond dat beide keren super. Inderdaad zoveel voordelen aan een auto vakantie!

 7. 25 augustus 2018 / 10:43

  Ik ben eigenlijk nog nooit met de auto op vakantie geweest! Aan de ene kant lijkt het me wel fijn, maar aan de andere kant ga ik denk ik toch liever met het vliegtuig haha
  Mei Qi onlangs geplaatst…even dimmen, we gaan dim summenMy Profile

 8. 26 augustus 2018 / 00:18

  Ik ben het echt helemaal met je eens. Ik vind het zo ideaal dat je niet op hoeft te letten wat je meeneemt en niet alles wat breekbaar is in honderd stukken bubbeltjesplastic in je koffer hoeft te doen. Ik vind het ook altijd fijn dat je kan gaan en staan waar je wilt en je kunt gewoon lekker van deur tot deur komen zonder dat je met 6 verschillende voertuigen hoeft en 8 keer moet overstappen.
  Nicole onlangs geplaatst…Get Perfect Brows With The Estée Lauder The Brow Multi-TaskerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge