MLBB #124 | Een weekje vakantie in het mooie Sauerland!

Hoi allemaal! Hoe is het met jullie? Hebben jullie een fijn weekend gehad? Het is echt prachtig weer de afgelopen tijd, ongelooflijk! Eigenlijk is het helemaal niet nodig om een verre reis te maken naar de zon. Samen met mijn vriend ben ik daarom een midweek naar Sauerland, Duitsland geweest. Ik vind het altijd erg leuk om over mijn reisjes te schrijven en bovendien kan ik zelf ook nog eventjes nagenieten, daarom vandaag deze extra ‘MLBB’ over mijn vakantie. Kijk je mee?

sauerlandWat is het toch fijn om met de auto op vakantie te gaan! Ik ben zelf voor het laatst met de auto op vakantie geweest in 2016, met mijn ouders (naar Italië en Tsjechië). Ik had vooraf ook helemaal geen inpak stress, aangezien we gewoon lekker de auto vol konden gooien ;-).


Dit was ons hotel! Lekker kneuterig en echt typisch Duits, haha, ik houd ervan. Geeft toch gelijk een vakantiegevoel, vind je ook niet? We hadden trouwens geboekt via Kras.


We konden die avond meteen aanschuiven bij het avondeten, ideaal! In ons dorpje had je verder geen horecagelegenheden en aangezien je in Sauerland aardig wat kilometers moet rijden voordat je in een dorpje/stadje bent vonden wij het wel zo fijn om halfpension te boeken.


In het dorpje stonden wel allerlei prachtige huizen, dus hebben we de eerste avond nog even een klein rondje door de buurt gemaakt.


De volgende ochtend moest het ontbijt natuurlijk ook uitgebreid getest worden ;-). Heel erg geslaagd wat mij betreft!


Ons hotel was ook voorzien van een klein terras. Helaas was het ‘s avonds vaak vol, maar in de ochtend was het er lekker rustig.


De eerste echte dag, dinsdag, was het ruim 30 graden en besloten we naar het dichtstbijzijnde meer te gaan (halfuur rijden). Hier hebben we lekker gezwommen en gerelaxt. Er waren ook heel veel lieve hondjes!


Even op het terras genieten van het uitzicht en een mega grote ijskoffie!


Toen we weer naar het hotel reden kwamen we echt langs de mooiste plekjes. In het echt was het nog zooooo veel mooier, haha.


Een foto met een uitzicht!


Na het avondeten wandelden we nog even in ons dorpje.De volgende dag besloten we naar Willingen te gaan, een dorpje vlakbij. Onderweg hadden we een prachtig uitzicht over ons dorpje.


Willingen is een echt ski-gebied, haha! Zo grappig om te zien. Ik was weleens vaker in de zomer in een skigebied geweest, maar mijn vriend nog niet. Ik ben dan juist nog nooit ‘s winters in Sauerland geweest, haha :p.


De Biergarten! :p


Lieve eendjes in het park die ook wel zin hadden in een stukje brood.


Overal in Willingen had je van die schattige plekjes <3


Willingen was niet zo groot als we hadden verwacht, dus gingen we ‘s middags naar de Diemelsee. Dit is een heel groot meer, zo mooi!


We reden er voor de lol helemaal omheen en uiteindelijk kwamen we langs deze enorme stuw. Zo bijzonder om te zien! Kun jij je voorstellen dat het meer (aan de andere kant van de brug) zo diep is?


We besloten helemaal naar beneden te lopen en toen we weer boven waren had ik dorst, haha! Het was die dag ook 30 graden en dat is toch niet een heel fijne temperatuur om te veel dingen te doen :p.


Zo mooi <3


Uiteindelijk streken we neer op een rustig plekje aan het meer, vlakbij een camping. Ik had helaas mijn zwemkleding niet mee die dag, maar mijn vriend heeft nog even een duik gemaakt :p.


Onderweg naar de auto kwamen we de mooiste gebouwen tegen.


De laatste dag, donderdag, zijn we naar de Rodelbahn geweest in Willingen, hierna gingen we naar het zwembad. Maar op de een of andere manier heb ik alleen deze foto nog, van toen we die avond uit eten gingen in Winterberg. Het was alweer de laatste avond en we wilden nog even gezellig uit eten! Winterberg is ook zo’n leuk stadje, daar ben ik vroeger ook al eens geweest met mijn ouders.


Onderweg naar het hotel kwamen we nog langs dit prachtige meertje en deden we boodschappen bij de Lidl.


Vrijdagochtend hadden we alweer ons laatste hotel ontbijtje, snik! Ik moest natuurlijk nog even een foto maken van het uitgebreide ontbijtbuffet, het was heerlijk! Zo schattig ook, met al die tierelantijntjes op tafel, haha.


Daarna liepen we nog even naar een bakkertje in ons dorp, maar die was helaas dicht.


En met deze laatste foto reden we weer terug naar Groningen, wat gelukkig maar 3,5 uur rijden is. Ongelooflijk dat je na zo’n korte tijd in zo’n prachtig landschap terecht komt, toch?! We hebben het ontzettend naar ons zin gehad in Sauerland en in ons kneuterige hotel, haha. Dus ja, zo’n weekje naar Duitsland is zeker voor herhaling vatbaar! 🙂 Helaas gaat vakantie altijd veel te snel voorbij, maar gelukkig heb ik heel veel foto’s gemaakt van ons reisje. Bij thuiskomst ben ik gelijk aan de slag gegaan voor mijn blog en de webshop, heb ik nog gewerkt én ben ik naar de kapper geweest. To be continued…

Ben jij weleens in Sauerland geweest?

4 Reacties

  1. 6 augustus 2018 / 07:25

    Wat een mooie omgeving! Alleen al het dorpje zelf ziet er geweldig uit! Lijkt me heerlijk om weer eens op zo’n autovakantie te gaan en eigenlijk hoef je inderdaad helemaal niet zo ver weg te gaan om op mooie plekken te komen 🙂 Heerlijk dat je zo hebt genoten!
    Romy onlangs geplaatst…9 vakantiegewoontes om ook ná de vakantie vol te houdenMy Profile

  2. 6 augustus 2018 / 11:31

    Wat een heerlijke vakantie, genieten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge