3 x Mijn favoriete vegan ontbijtjes van dit moment!

Hoi allemaal! Een tijdje geleden vertelde ik dat ik steeds vaker veganistisch probeer te eten, naast dat ik al 12 jaar geen vlees meer eet. Ik vind het leuk om te experimenteren met vegan gerechten! Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om veganistisch te eten, vooral vegan ontbijten is (voor mij) heel erg haalbaar. Vandaag deel ik, zoals beloofd, mijn favoriete vegan ontbijtjes van dit moment! Kijk gauw verder als je wel wat ontbijt inspiratie kunt gebruiken 🙂

vegan ontbijtjes

1. Soja yoghurt met lijnzaad en gemengd fruit
Dit ontbijtje eet ik graag wanneer ik thuis werk (en dus de hele dag in de buurt van de koelkast ben ;-)), aangezien ik yoghurt nooit zo vullend vind. Dit ontbijtje is daarentegen wel héél erg lekker en super gezond! Ik denk dat dit nu al mijn favoriete ontbijtje van de zomer gaat worden, aangezien ik het met warm weer nog lekkerder vind om met koude yoghurt en vers fruit te ontbijten. Ik gooi er altijd wat lijnzaad doorheen om het nog gezonder te maken, maar je zou bijvoorbeeld ook granola, cruesli of havervlokken kunnen gebruiken. Je hebt nodig, voor één persoon:

– Halve bak Alpro Soja Yoghurt
– 5 eetlepels lijnzaad
– Halve banaan
– 1/3 bakje frambozen
– 1/4 bakje bosbessen

vegan ontbijtjes

2. Havermoutpap met gemengd fruit
Ik ben dol op ontbijten met fruit, het is gezond, lekker en meteen een goed begin van een nieuwe dag. Dankzij Kristina ben ik helemaal fan van havermoutpap. Ik vind ‘m het lekkerst met havermelk, sojamelk is niet zo mijn ding – hoewel dit ook een goede optie is voor een vegan ontbijtje! Ik koop altijd vers fruit op de markt, zo kan ik voor weinig geld iedere dag genieten van een gezond ontbijtje. Dit veganistische ontbijtje is vooral favoriet op de koudere dagen, ik vind het heerlijk om warm te ontbijten. Dat voelt veel fijner aan in mijn maag. Daarnaast is havermoutpap ook heel vullend, bovendien is het erg betaalbaar en je kunt natuurlijk zoveel pap maken als je zelf wil! Zo maak je dit vegan ontbijtje:

– 200 tot 250 ml havermelk
– Circa 40 gram havermoutvlokken (grof of fijn)
– Halve banaan
– 1/3 bakje aardbeien
– 1/3 bakje frambozen
– 1/4 bakje bosbessen
– Eventueel wat eetlepels lijnzaad

vegan ontbijtjes

3. Avocado en cherrytomaatjes op brood
Soms heb ik zin in een wat steviger ontbijt, meestal kies ik dan voor brood. In dit geval had ik speltbrood in huis, maar zuurdesembrood en maisbrood vind ik ook erg lekker! Soms rooster ik de boterhammen even in de broodrooster, avocado toast is ook heerlijk 😀 De ingrediënten voor dit heerlijk ontbijtje kun je wel raden, maar ik zal ze toch nog even delen:

– Twee (spelt)boterhammen
– Laagje humus
– 1 Avocado
– 6 Cherrytomaatjes
– Zout en peper

Haha, het water loopt me in de mond na het schrijven van dit artikel :p. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn favoriete vegan ontbijtjes van dit moment te zien. Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren! Het lijkt mij zeker leuk om meer te experimenteren met veganistisch eten. Vegan eten is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt! 😀

Wat is jouw favoriete ontbijtje van dit moment?

vegan ontbijtjes

9 Reacties

 1. 19 maart 2019 / 07:27

  Ziet er super lekker uit allemaal! Ik eet de laatste tijd (maaaanden) altijd een bakje yoghurt achter mijn computer, meestal zonder iets erin. Dan zien jouw creaties er toch een stuk beter uit 😉

 2. 19 maart 2019 / 08:59

  Oeh, dat ziet er zeker niet verkeerd uit! Vooral de (soja)yoghurt lijkt me heerlijk. En goed idee om eens cherrytomaatjes op ander broodbeleg te gebruiken! Dat lijkt me ook wel wat.
  Mijn standaard ontbijtje bestaat uit boterhammen met hummus of een schaaltje yoghurt met een beetje fruit- en notenmuesli van Albert Heijn-huismerk. Ook lekker!
  Romy onlangs geplaatst…Shoptip | Action inpakpapier boek (ook voor je bullet journal)My Profile

 3. 19 maart 2019 / 10:33

  Oh hmm, dat ziet er heerlijk uit! Dat brood met avocado en tomaatjes lijkt me ook heerlijk om eens uit te proberen! Ik eet als ontbijt ook meestal yoghurt met frambozen, blauwe bessen of cruesli, of volkoren knackebrod met brie, walnoten en honing. Niet helemaal vegan, maar wel vega en gezond!

 4. 19 maart 2019 / 20:59

  Ziet er lekker uit allemaal! Zelf vind ik avocado op brood ook zo lekker!

 5. 20 maart 2019 / 09:41

  Ik ontbijt op kantoor ook veganistisch. ? Mijn huidige favoriet is een paar lepels sojayoghurt, rood diepvriesfruit uit een gigantische voordeelzak van de Albert Heijn en twee lepels muesli van Raw Organic Food.
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #23 • Vurige geesten en bevroren tenenMy Profile

 6. 20 maart 2019 / 22:27

  Dat ziet er lekker uit hoor! Het tweede ontbijtje is bij mij enorm bekend, want dat eet ik bijna dagelijks haha! Alleen varieert het welk fruit ik gebruik en gooi ik er ook een handje noten doorheen. Verder probeer ik zelf ook zo veel mogelijk vegantisch te eten.
  Meaghan onlangs geplaatst…Review: Animal SheetmasksMy Profile

 7. 22 maart 2019 / 11:35

  Wauw, ziet er goed uit! Ik probeer ook vaker vegan te eten, maar vind het lastig soms. Zeker het tweede ontbijtje ga ik ook eens proberen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge