Zo houd ik mijn natuurlijke nagels lang en sterk

Hoi allemaal! Wie mij langer volgt, weet dat mijn nagels heel belangrijk voor me zijn. Sinds dat ik een jaar of 10 was, besloot ik mijn nagels te laten groeien. Op een gegeven moment groeiden ze zelfs zo snel dat ik ze regelmatig moest bijknippen, haha. Nog steeds houd ik van lange, natuurlijke nagels en doe ik mijn best om ze zo mooi mogelijk te maken. Daarnaast vind ik het gewoon super leuk om mijn nagels te verzorgen. Ben je benieuwd hoe ik ervoor zorg dat mijn natuurlijke nagels lang en sterk blijven? Lees dan gauw verder!

natuurlijke nagels
Ik heb het geluk dat mijn nagels snel groeien en dat ze van zichzelf redelijk sterk zijn, maar ik heb ook mindere periodes gehad. Toen ik in de horeca en in een winkel werkte, was er niks meer van mijn nagels over. Ik nam ook niet meer de tijd om ze te verzorgen en wanneer ik een feestje had, plakte ik er gewoon een set nepnagels op. (Iets wat ik vroeger echt nooit zou doen, want mijn nagels waren echt mijn trots :p). Ik dacht dat mijn mooie lange nagels verleden tijd waren, maar sinds ongeveer een halfjaar zijn ze weer terug! Nog steeds sneuvelt er regelmatig eentje, maar ze zien er in ieder geval stukken beter uit.

Inmiddels heb ik wel het gevoel gekregen dat ik zo’n beetje de enige ben zonder acrylnagels. In mijn omgeving heeft bijna iedereen afscheid genomen van haar natuurlijke nagels, haha. Overigens weet ik ook niet hoe het komt dat mijn nagels zo snel groeien, want ik eet helemaal niet zoveel proteïnerijk voedsel. Zoals jullie misschien weten ben ik vegetariër en ben ik allergisch voor noten, maar ik eet wel heel veel groente. Ook eet ik regelmatig eieren. Daarnaast dragen vitamine A, D en C ook bij aan een snellere groei van je nagels. Ook ijzer en zink zijn belangrijke ingrediënten.

Voeding is dus heel belangrijk, maar wat naar mijn mening ook een belangrijke factor is, is wat je doet in het dagelijks leven. In de horeca sneuvelden mijn nagels altijd, maar nu ik veel computerwerk doe, blijven mijn nagels langer mooi. Ik denk dat het met sommige beroepen ook echt niet mogelijk is om je nagels mooi, lang en sterk te houden. Maar, ik hoop dat jullie met mijn verzorgingstips een heel eind komen!

notino
Dit zijn de tools die ik gebruik om mijn nagels te verzorgen. Ik zal hieronder stapsgewijs uitleggen hoe ik dit doe.

1. Nagels knippen en bijvijlen

Wanneer ik mijn vorige laag nagellak eraf heb gehaald met nagellakremover, is het tijd om mijn nagels netjes te maken. Dit doe ik één keer per week. Er zijn altijd wel wat rafeltjes, haakjes en scheurtjes die eraf moeten. Hiervoor gebruik ik een nagelknipper, omdat ik daarmee mijn nagels mooi in vorm kan houden. Ik ben zelf fan van vierkante nagels en naar mijn idee blijven je nagels in deze vorm ook het sterkst, als je begrijpt wat ik bedoel. De scherpe hoekjes vijl ik na het knippen weg met een nagelvijl.

2. Mijn nagelriemen verzorgen

Na het knippen en vijlen smeer ik mijn handen en nagels in met deze hand- en nagelcrème van Vichy. Een fijne handcrème is wat mij betreft echt een must, omdat het ook je nagelriemen soepeler maakt. Deze duw ik daarna zo ver mogelijk terug, gewoon met mijn nagels, om haakjes te voorkomen. Ik zorg ervoor dat de crème voldoende is ingetrokken voordat ik begin met lakken.

natuurlijke nagels

3. Mijn nagels lakken

Sinds ik nagelverharder heb ontdekt, kan ik niet meer zonder. Ik breng standaard een laagje nagelverharder aan onder mijn nagellak. Ik bestelde onlangs een nagelverharder van het merk Eveline Cosmetics, maar bij Notino vind je nog veel meer nagelverzorging. Nagelverharder droogt snel en is een perfecte basis voor nagellak.

Wat betreft nagellak kies ik vaak voor Rimmel London, L’Oréal of Catrice. Deze merken hebben een heel uitgebreid assortiment en de kwaliteit van de lak is goed. Ook de kwastjes van deze nagellak vind ik heel fijn lakken. Dit keer ging ik voor een vrolijk roze kleurtje van Rimmel London, die ruim 5 dagen mooi blijft zitten! Ik breng trouwens altijd twee laagjes aan, niet alleen omdat het mooier is, maar ook omdat het mijn nagels nog steviger maakt.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik mijn natuurlijke nagels verzorg! Ondanks dat ik mijn nagels erg belangrijk vind, zien ze er ook echt niet altijd tiptop uit. Maar toch zou ik niet zo snel aan acrylnagels beginnen, al is het maar omdat je dan zo afhankelijk bent (wat je nu vooral merkt met zo’n crisis) en omdat ik mijn geld liever aan andere dingen besteed. Ik ga al regelmatig naar de zonnebank en ik denk erover om toch weer wimperextensions te nemen ;-).

Zijn jouw nagels voor jou ook zo belangrijk? Hoe verzorg jij je nagels?

notino

6 Reacties

 1. 29 mei 2020 / 08:26

  Wat goed dat je een manier hebt gevonden om je nagels sterk en mooi te houden! Ze zien er prachtig uit met dat roze lakje! Doet me eraan denken dat ik ook snel weer eens een kleurtje op mijn nagels moet doen.
  Ik ben zelf eigenlijk mijn leven lang al gezegend met sterke nagels. Geen idee waarom, want ik doe er niet veel bijzonders voor. Maar blij ben ik er wel mee!
  Romy onlangs geplaatst…Over de kracht van kleine stappenMy Profile

 2. 30 mei 2020 / 15:29

  Ik heb echt een hekel aan lange nagels. Vind het wel altijd super mooi staan bij anderen, zeker natuurlijke nagels. Mijn nagels zijn altijd zo kort mogelijk en zijn van zichzelf heel stevig (dus zou ze eigenlijk perfect kunnen laten groeien). Ik moet ze nu elke week knippen, denk dat ze door mijn zwangerschap veel sneller groeien dan ervoor. Ik kan ook het gevoel van lange nagels op een toetsenbord niet goed verdragen. Mooi kleurtje op je nagels! Kijk er al naar uit om na mijn zwangerschap ook weer te lakken 😊

 3. 31 mei 2020 / 09:47

  Oeeh jouw nagels zijn zo mooi en dat lakje wat je draagt is echt heel tof! 🙂

  Leuk artikel en de tips over de vitamines, handig!

  Liefs
  X

 4. 31 mei 2020 / 09:50

  Ik heb heel snel zwakke en dubbele nagels, dus ik kan ze nooit heel lang krijgen. Op de vakanties in italie groeiden ze altijd mega snel door het warme weer en het water. Verder knip ik ze altijd kort, dat vind ik ook lekkerder werken. Zeker als ik naar de moestuin ga dan is iedere nagel vies en moet ik ze weer goed boenen.
  Rachel onlangs geplaatst…Wat heb ik gedaan in mei 2020?My Profile

 5. 3 juni 2020 / 10:10

  Je nagels zien er prachtig uit! Ik probeer ze nu wat langer en gezonder te houden. Al moet ik zeggen dat mijn nagels wel iets sterker mogen zijn. Misschien even een nagelverharder kopen dus. Misschien geeft dat al een verbetering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge