MIJN ERVARING MET WIMPEREXTENSIONS

Zoals jullie waarschijnlijk al wel hebben gelezen en gezien op mijn blog heb ik sinds vorige week wimperextensions. Daar ga ik jullie vandaag alles over vertellen! Al heel lang spookte het idee door mijn hoofd om wimperextensions te nemen. Alleen de prijs hield mij nogal tegen en ook vond ik het maar een vreemd idee dat de nepwimpers aan je eigen wimpers vastzitten… En natuurlijk is de ene wimperstylist de andere niet, het moet wel bij een goede salon gebeuren. Uiteindelijk verdwenen al mijn zorgen als sneeuw voor de zon, mede door de enorme korting die ik kon krijgen *kaching!*. Lees gauw mee als je benieuwd bent naar mijn ervaring met wimperextensions!

wimperextensions

Wimperextensions laten zetten

Ik heb mijn wimperextensions laten zetten in een beautysalon in Zwolle. Op Facebook tagde een vriendin mij in een bericht over een promo-filmpje voor wimperextensions, zodoende kwam ik hier dus terecht. Ik ben helaas niet uitgekozen voor het filmpje, maar ik kreeg wel een korting aangeboden van 50%! Wow. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer vertellen. Ik maakte meteen een afspraak en slechts 35 euro lichter huppelde ik na een twee uur durende behandeling vrolijk naar buiten met mijn nieuwe wimpers. (Een nieuwe set kost normaal gesproken tussen de 70 en 100 euro). Een héle fijne korting!

wimpers

Wimperextensions: het resultaat

Dit zijn mijn wimpers met de wimperextensions, zonder mascara. Elke wimper wordt zorgvuldig vastgelijmd aan jouw eigen wimper, afhankelijk van het aantal wimpers dat jij zelf hebt. Doordat ik mijn wimpers dagelijks krul en altijd waterproof mascara gebruik, had ik verwacht dat er nog weinig over zou zijn. Maar het viel reuze mee! Aan beide kanten zijn maar liefst 80 losse wimpers op mijn wimpers geplakt. Aan de binnenkant van mijn ooghoeken zijn wat kortere wimpers opgeplakt dan bijvoorbeeld in het midden, eigenlijk net zoals je dat van jezelf ook hebt. Zo oogt het ook een stuk natuurlijker! Ik heb trouwens gekozen voor een natuurlijk effect, want van die mega wimpers waardoor je van die poppenogen krijgt, is echt niks voor mij.

wimperextensions
Mijn wimperextensions zonder mascara, zoals je ziet krullen ze al erg goed. Wat ik ook nog even wilde vertellen: Mocht je, net zoals ik, wimpers hebben die buiten je wimperrand groeien (dat wil zeggen: naar boven of naar onder), adviseer ik je om die er uit te trekken. Ik doe dat zelf altijd wel, want het is gewoon raar als er opeens een wimper op je ooglid groeit. Dit had ik voor de behandeling niet gedaan en nu zijn er dus ook wimperextensions op die uitstekende wimpers geplakt, die eigenlijk niet in het rijtje passen. Vooral nu ze een beetje beginnen uit te vallen zie je dat erg goed en ik vind dat niet zo mooi.
wimperextensions

Mijn wimperextensions met mascara

Dit zijn mijn wimpers met wimperextensions en een laagje mascara op de bovenste en onderste wimpers. Mascara is eigenlijk niet nodig, maar het kan wel! Waterproof mascara is geen aanrader, want lekker over je oogleden boenen is er nu niet meer bij. Watten blijven er namelijk in steken, niet heel fijn. Ik veeg mijn mascara er dus zachtjes af met mijn handen als ik ‘s avonds ga douchen. Zoals je ziet heb ik links twee wimpers die uitsteken, dat had ik hiervoor ook al. Die wimpers staan van zichzelf naar beneden in het hoekje en de wimperextensions gaan dus ook die richting op. Voor de rest staan de wimpers wel heel goed omhoog, terwijl mijn natuurlijke wimpers naar beneden hangen!

wimpers

Ik heb mijn wimpers nu ruim een week en met de uitval vind ik het meevallen, ik had het veel erger verwacht. Wel word ik elke dag wakker met een aantal wimpers op mijn gezicht, net zoals je dat elke ochtend eigenlijk wel hebt. Alleen valt het nu meer op, omdat ze heel dik zijn, haha. Ook kan ik als ik wakker word niet meer lekker door mijn ogen wrijven en ook onder de douche moet ik iets voorzichtiger zijn met mijn gezicht wassen. Als je vaak aan je wimpers zit zal je dit echt moeten afleren, want op zich blijven de extensions goed zitten als je er niet te veel aan zit! :-).

wimperextensions

Conclusie 

Deze foto’s maakte ik het weekend nadat ik ze had laten zetten. Het effect is heel natuurlijk, als je niet beter weet, zou je denken dat dit gewoon mijn wimpers zijn. Het enige verschil is dat ze veel meer krullen en dat ze langer zijn, maar als je echt volume wil moet je een ander soort set nemen (Russian Volume bijvoorbeeld). Maar ik ben niet van plan om deze set bij te laten vullen (kost ook weer rond de 30 euro), dus het verschil moest ook niet te groot zijn. Anders wordt het echt heel lelijk als ze langzaamaan uit beginnen te vallen! Ik heb trouwens een roze borsteltje – hoe schattig – waarmee ik mijn wimpers elke ochtend en avond mee door moet kammen. Zo kan ik ze separeren en in model brengen. Vooral ‘s avonds is dit heel fijn, na het douchen zijn ze namelijk nat en zwaar, dat voelt echt gek. Als het hard waait voel ik mijn wimpers ook helemaal bewegen, haha!

wimperextensions

VOORDELEN 

– Je hoeft geen mascara meer te gebruiken
– ‘s Ochtends zie je er gelijk wakker uit!
– Het scheelt veel tijd: ‘s Avonds hoef je je mascara er ook niet meer af te halen
– Lange, krullende wimpers zonder daarvoor moeite te hoeven doen

NADELEN 

– In je ogen wrijven is nu niet heel handig
– Je kunt ook allergisch zijn voor de lijm – hoewel dit niet vaak voorkomt: je krijgt dan opgezwollen oogleden en het begint te jeuken. Vaak merk je dit al wel tijdens de behandeling en kun je alles meteen laten verwijderen.
– Waterproof mascara gebruiken op de wimpers is een no go
– Eyeliner zetten is heel moeilijk met deze wimpers, je kunt er bijna niet langs
– Oogschaduwbasis en oogschaduw aanbrengen is ook best lastig zonder je wimpers er helemaal onder te smeren, maar met geduld lukt het wel
– Je moet je wimpers eigenlijk maandelijks laten bijvullen en dit kost veel geld
– Een set nieuwe wimpers kost veel tijd, reken op zo’n twee uur
wimpers

Zoals je ziet heb ik meer nadelen op kunnen schrijven dan voordelen, maar dat neemt niet weg dat ik ontzettend blij ben met mijn wimperextensions! Het is alleen even heel erg wennen. Vooral het feit dat ik mijn mascara er niet meer af hoef te halen ‘avonds vind ik heel fijn, het scheelt echt veel tijd – ook in de ochtend. Ik heb na zo’n anderhalve week nog weinig last van uitval, wanneer ze beginnen uit te vallen ga ik weer mascara gebruiken om de boel te fixen. Ook kan ik ze laten verwijderen bij de salon, maar ik weet niet of ik binnenkort nog tijd heb om naar Zwolle af te reizen. Daarom wil ik ze op een  natuurlijke manier uit laten vallen. Hoe dat gaat, lees je in deze update over mijn wimperextensions.

Ik liet ook mijn wimpers liften, hier schreef ik ook een uitgebreid artikel over met mijn ervaringen.

Wil jij ook een keer wimperextensions proberen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
ervaring wimper extensions

 

19 Reacties

 1. 23 mei 2015 / 14:13

  Wauw, het is echt prachtig. Ik zou het ook graag eens willen proberen inderdaad!

 2. 23 mei 2015 / 14:36

  Gaaf hoor! Goed dat je eerlijk allee nadelen verteld, ik zou dit op zich wel willen maar vind het iets te veel tijd en geld kosten, het staat jou wel erg mooi:)

 3. 23 mei 2015 / 17:00

  meer nadelen dan voordelen dat had ik namelijk ook, ik heb ze er zelfs af laten halen.. ik begon eraan te trekken en ze zagen er niet meer uit, zonde want normaal is het inderdaad 90 euro.

 4. 23 mei 2015 / 17:38

  Het resultaat is wel heel mooi, maar persoonlijk lijkt het me niet zo fijn om te hebben omdat er veel nadelen aanzitten.

 5. 23 mei 2015 / 18:53

  Ik vind het resultaat heel mooi en natuurlijk! Het was mij inderdaad ook opgevallen dat je meer nadelen als voordelen had opgeschreven. Toch jammer. Ik weet niet of ik het zelf heel snel zou doen, ik heb last van hooikoorst en jeukende ogen en dan wrijf ik heel vaak in mijn ogen.

 6. 23 mei 2015 / 19:32

  Ik vind het erg mooi, maar gezien de nadelen die jij opnoemt zou het voor mij niet zo geschikt zijn, ik ben echt een hork op dat gebied, zoals het wrijven in mijn ogen….maar mooi vind ik het zekerste weten …

 7. 24 mei 2015 / 08:29

  Ik vind het resultaat er mooi & natuurlijk uitzien. Als ik zie dat er meer nadelen aanzitten dan voordelen, zou ik er persoonlijk niet voor kiezen.

 8. 24 mei 2015 / 08:52

  Wat mooi!! Ik twijfel al heel lang, want ik vind het echt prachtig staan, maar het lijkt me zo vervelend als je vaak langs moet om het te laten bijvullen. Lastig…

 9. 24 mei 2015 / 11:16

  Wauw, ik vind het resultaat echt heel mooi! Het ziet er zo natuurlijk uit. Wel jammer dat het zo ontzettend duur is, anders zou ik het ook doen. Ik wacht ook maar op een goede korting, haha.

 10. 24 mei 2015 / 11:47

  Ik heb zelf ook ooit nog wimperextensions geplaatst, maar heb er zelf maar 1x gehad. Voor mij wegen de voordelen niet op tegen de nadelen. Te veel gedoe, te voorzichtig moeten zijn, te veel beperkingen, niks voor mij.

 11. 24 mei 2015 / 19:03

  Het staat je echt prachtig! Eerlijk gezegd ben ik nog niet helemaal overtuigd, ik vind mascara sowieso ook niet zo erg om elke dag op te brengen. En ik wrijf heel graag in m'n ogen 's avonds :')

 12. 24 mei 2015 / 20:48

  Ik vind het er echt heel mooi en natuurlijk uitzien! Het grootste nadeel vind ik dat je ze na een maand weer zou moeten bij vullen. En ik wrijf vaak in mijn ogen doordat ik hooikoorts heb..

 13. 25 mei 2015 / 07:04

  Het ziet er inderdaad erg goed uit, maar ik hou het denk ik toch gewoon bij mascara. Ik kan niet zoveel hebben bij mijn ogen.

 14. 26 mei 2015 / 14:03

  Ziet er mooi en natuurlijk uit! Ik zou het wel ooit willen proberen, maar volgens mij ga ik me ergeren aan de nadelen.

 15. 28 mei 2015 / 21:36

  Wauw, wat mooi! Ziet er echt natuurlijk uit. Jammer dat het lastig is om eyeliner aan te brengen, dat gebruik ik namelijk best vaak.

 16. 29 mei 2015 / 15:02

  Wauw! Het resultaat is echt heel natuurlijk! Mooi gedaan! Ik wil het ook al een tijdje eens proberen, maar het kost inderdaad wel veel geld. Ik wacht daarom ook tot er eens ergens een korting komt. Hihi Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge