Mijn ervaring met wimpers laten liften!

Hoi allemaal! Zoals jullie misschien al hebben gelezen op mijn blog heb ik onlangs mijn wimpers laten liften. Voor mij was dit de eerste keer, maar ik ben altijd wel in voor nieuwe dingen – mits ze niet té spannend zijn ;-). Zo liet ik ooit ook wimperextensions zetten. Van mijn werk had ik voor mijn verjaardag een cadeaubon gekregen (zo lief!), waardoor ik maar een klein bedrag bij hoefde te betalen. Het leek me erg tof om het eens te proberen! Lees gauw verder als je benieuwd bent naar mijn ervaring met wimpers liften.

wimpers liftenwimpers liften

Mijn wimpers voor het liften

Zoals jullie vast al vaker hebben gelezen op mijn blog ben ik niet super blij met mijn wimpers. Ze staan omlaag en een goede mascara vinden is enorm lastig. Ik gebruik altijd een wimperkruller (van NYC) en een waterproof mascara (Rock Couture van Catrice) om ze omhoog te krijgen. Sinds ik ook het wimperserum van Kruidvat gebruik (tip!) zijn mijn wimpers aanzienlijk dikker en langer geworden. Op de bovenstaande foto zie je mijn eigen wimpers en op de bovenste foto in dit artikel mijn wimpers na het gebruik van een wimperkruller en mascara.

De behandeling

Helaas heb ik geen foto kunnen (laten) maken tijdens de behandeling, omdat ik mijn telefoon in mijn tas had zitten en ik natuurlijk niks kon zien, haha. Maar geloof me, volgens mij zag ik er echt heel debiel uit, met mijn ogen zo afgeplakt! 😉 Ik heb mijn wimpers laten liften bij Skills in Groningen (no spon!) en de behandeling duurde ongeveer drie kwartier. De eigenaresse vertelde dat tegenwoordig steeds meer “bedrijven” wimpers liften zonder hier een training voor te hebben gevolgd – oftewel, kijk goed uit aan wie je je wimpers toevertrouwt! Mijn collega’s waren ook al bij Skills geweest en zodoende had ik er een goed gevoel over.

Je kunt je wimpers trouwens beter niet laten liften als je kappersallergie hebt, omdat er wordt gewerkt met allerlei chemische producten. Voor de behandeling worden je onderwimpers afgeplakt met een soort pad, omdat deze natuurlijk niet gelift moeten worden, haha. Daarna krijg je een soort pad op je ooglid en moet je je ogen dichtdoen. Je wimpers worden als het ware tegen die pad omhoog gelijmd, één voor één. Na het lijmen moet het even intrekken en daarna wordt het een soort van droog geblazen. Ik kan het niet helemaal precies uitleggen omdat ik dus niks kon zien, maar tussendoor ging ze ook nog met allerlei lotions in de weer. Oh, ondertussen moet je ook proberen om niet te knipperen (ZO moeilijk, ondanks dat je ogen dicht zijn), omdat anders de pads steeds verschuiven, haha!

wimpers liften

Mijn wimpers na het liften

Hoewel ik echt even wakker moest worden na de behandeling, zag ik wel meteen resultaat! Zo leuk. Na een paar dagen droeg ik pas weer voor het eerst mascara en wow, wat een geweldig effect! Ik kon me gewoon niet voorstellen dat ik geen wimperkruller meer hoefde te gebruiken, maar het was echt zo. Natuurlijk was ik ook wel de perfecte “proefpersoon”, omdat mijn wimpers van nature heel erg omlaag staan. Des te groter het verschil!

wimpers liften

Mijn wimpers 1,5 week na het liften

Wat ik na een paar dagen merkte, was dat er een paar wimpers helemaal raar gingen zitten. Ik heb sowieso best wel eigenwijze wimpers (haha!), dus dat is voor mij niks nieuws. Meestal krul ik ze gewoon lekker met de wimperkruller, om ze zo weer een beetje in het gareel te krijgen. Alleen… Kan ik nu mijn wimpers niet krullen, omdat ze gelift zijn! Ik heb het een keer geprobeerd en dan staan ze zo ver omhoog dat ik nauwelijks nog mascara kan gebruiken, haha.

Een paar dagen geleden had ik een wimper die gewoon horizontaal in de wimperrand lag, als een omgevallen boom. Ik kreeg hem NIET omhoog en daardoor voelden mijn andere wimpers ook niet helemaal lekker. De enige mogelijkheid die ik zag was de wimper eruit trekken met een pincet, en ooooh, dat deed me toch een pijn!!! De laatste dagen heb ik best wel een struggle met mijn mascara, het ziet er zó rommelig uit. Ik weet alleen niet zo goed of het nou door mijn gelifte wimpers komt of door mijn mascara…

Anna Jirina
Ondanks dat ik de laatste paar dagen last heb van verdwaalde wimpers, ben ik wel blij met het resultaat. Ik zie er ‘s ochtends vroeg meteen wakker uit, zo gek dat omhoog staande wimpers zo’n groot verschil kunnen maken! Ik vond het erg tof om een keer te proberen, maar ik weet niet of ik het nog een keer zou doen. Ik krul al zo’n acht jaar mijn wimpers, dus dat zit ook wel in mijn routine. Voor een bedrag à 35 euro koop ik toch liever een leuk kledingstuk… 😉

Heb jij weleens je wimpers gelift? Of zou je het ooit willen proberen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
pin

8 Reacties

 1. 18 mei 2018 / 07:19

  Wat een mooi effect en het is inderdaad meteen goed te zien! Haha, ik moest wel lachen om de term “verdwaalde wimpers”! Dat is inderdaad niet zo ideaal 😉 Ik zou zelf ook niet zo snel dit geld uitgeven aan een wimperbehandeling, maar als ik zo’n behandeling zou krijgen, lijkt het me ook wel heel gaaf om het eens te proberen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Dankbaarheid | 25 dingen om dankbaar voor te zijnMy Profile

 2. 18 mei 2018 / 13:34

  Het effect is zeer mooi! Maar ik snap zeker dat je voor die prijs liever een kledingstuk koopt!
  Elke onlangs geplaatst…My life week 18 & 19My Profile

 3. 18 mei 2018 / 19:43

  Vind het effect wel heel mooi, maar ik snap goed je laatste gedachte over de prijs. Ik weet ook niet of ik het ervoor over zou hebben.

 4. 19 mei 2018 / 17:03

  Eens met hierboven. Het effect is supermooi. En het is leuk om een keertje te proberen, maar als je er iedere keer 30+ euro voor neer moet leggen kun je net zo goed blijven krullen! Mooooie ogen heb je trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge