UPDATE WIMPEREXTENSIONS: 1 KEER, NOOIT WEER?

Hi! Zoals jullie misschien weten liet ik vorige maand wimperextensions zetten, 12 mei om precies te zijn. Ik schreef een paar weken geleden al een artikel over mijn eerste indruk van de wimperextensions, maar nu ze er helemaal af zijn wilde ik nog even een korte update schrijven. Een aantal van jullie waren namelijk erg benieuwd hoe het er nu (dus vanaf het uitvallen tot niks meer over) uitziet en of ik nog een keer wimperextensions ga nemen. Vandaag een update over mijn wimperextensions! Lees je mee?

update wimperextensions

Update wimperextensions

In het vorige artikel vertelde ik al over de voor- en nadelen van wimperextensions, mocht je daar benieuwd naar zijn! Vandaag vertel ik in deze update over de weken nadat ze werden gezet, over het uitvallen en mijn eindoordeel. De foto’s in dit artikel zijn dus niet tegelijk gemaakt.
De eerste week zaten de extensions nog perfect, wel vielen er dagelijks natuurlijk een paar uit. Vooral ‘s ochtends had ik daar veel last van, dan zaten er opeens een paar dikke wimperhaartjes op mijn gezicht of kussen, haha. Soms vergat ik ook even dat ik ze had en wreef ik ‘s ochtends lekker enthousiast in mijn ogen. Oeps. Ik heb van de eerste week geen foto’s, omdat je nog maar weinig verschil zag.

wimpers

Gaten tussen mijn wimpers

De tweede week werd het al erger. Je begon steeds meer ‘gaten’ te zien tussen mijn wimpers en dat was echt heel lelijk! Vanaf toen ging ik ook wat minder voorzichtig om met mijn wimperextensions, mooier zou het toch niet worden. Ook merkte ik dat mijn wimperrand gevoeliger werd, soms zelfs geïrriteerd. Als ik aan mijn wimpers zat voelde het alsof ik zachtjes geprikt werd in mijn oogleden.

Omdat ik er een beetje last van kreeg begon ik er steeds vaker aan te zitten met mijn vingers. Soms zat een wimperextension scheef en wilde ik hem terugduwen. Hij zat dan niet echt los, maar hij stond niet meer mooi omhoog. Na ongeveer 2,5 tot drie weken zaten er nog maar enkele wimpers op, zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Het zag er niet uit, haha!

update wimperextensions

Prikkend gevoel

De laatste dagen waren even doorbijten, vooral omdat ik er echt gek van werd. Het zag er niet meer mooi uit, de boel stond schots en scheef en het verschil met mijn eigen wimpers werd steeds groter. Ook nam het prikkende gevoel toe, een beetje alsof je oogleden heel lang zon hebben gehad.

Wat ik ook jammer vond is dat ik niet veel volume had. Natuurlijk ligt dat deels aan de set die je neemt, maar ik wilde het wel graag natuurlijk houden. Dat is goed gelukt, maar van veraf leek het alsnog alsof ik geen wimpers had. Maar ik vind het gewoon niet mooi als je ze heel erg ziet zitten. Met een flinke laag mascara is het effect bij je eigen wimpers al gauw erg mooi, maar met de extensions kon dat niet echt.

update wimperextensions

Update wimperextensions na 1,5 week

Mascara maakte het alleen maar erger, zoals je hierboven wel kunt zien. Ik heb dus de laatste week geen mascara gedragen, omdat de gaten dan nog meer opvielen. Wat ik het meest irritant vond aan de wimperextensions is dat je niet even lekker in je ogen kunt wrijven. Ook bijvoorbeeld na het douchen zag ik wazig, omdat de extensions kleddernat waren en naar beneden hingen. Die moest ik dus heel voorzichtig droog deppen, terwijl ik normaal gewoon even lekker over mijn gezicht ga met een handdoek. Ook met het wassen van mijn gezicht moest ik oppassen dat ik de extensions niet beschadigde of iets in mijn oog kreeg – ik kon het er moeilijk uitwrijven.

Na ongeveer anderhalve week kreeg ik last van het prikkende gevoel op mijn wimperrand en toen was ik er wel klaar mee. Wimperextensions zijn leuk als ze net gezet zijn en mooi zitten, maar zijn heel onhandig na een tijdje. Omdat het zo duur is wilde ik het ook niet opnieuw laten zetten.

update wimperextensions

Conclusie wimperextensions

En nu heb ik gewoon weer mijn eigen wimpers! Het was vooral raar toen er nog maar een wimperextension op zat, haha. Ik kon ze er ook niet aftrekken, omdat ze natuurlijk vast zaten aan mijn eigen wimpers. Al met al vond ik het super leuk voor een keertje en de eerste week zaten ze ook echt prachtig, ik heb er veel complimenten over gekregen. Ook heeft het mij nog iets positiefs gebracht: Ik heb ineens veel meer wimpers van mijzelf. Hoe dat kan? Toen ik de wimperextensions had kon ik mijn wimpers niet krullen, geen waterproof mascara gebruiken en ook kon ik de make-up er niet afwrijven. Hierdoor hadden mijn wimpers de mogelijkheid om te groeien en kreeg ik er een hoop nieuwe bij.

Inmiddels ben ik weer fanatiek bezig met mijn wimpers dagelijks te krullen, maar hier wil ik echt mee minderen. Ik zie nu in dat het echt niet goed is voor mijn wimpers. Er zijn nog meer opties om mooie wimpers te krijgen, bijvoorbeeld door middel van wimpers liften. Ik sluit niet uit dat ik nooit meer wimperextensions ga nemen, maar voorlopig even niet. Het is een dure hobby en ook kost het veel tijd om ze te laten zetten en bij te vullen.

Zou jij een keer wimperextensions willen proberen? Ben jij geschrokken van deze update van mijn wimperextensions?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
ervaring wimper extensions

16 Reacties

 1. 19 juni 2015 / 07:14

  Als ik dit zo zie, zou ik het echt niet willen proberen. In het begin ziet het er wel oké uit, maar ik sta 's ochtends liever iets langer voor de spiegel met mascara dan dat het er lelijk uit gaat zien of gaat irriteren haha.

  • 19 juni 2015 / 18:03

   Ah ja, ik snap het! Misschien heb ik het iets te negatief gemaakt, haha. Maar als je niet houdt van gedoe is het denk ik niks voor jou! Ik heb het genomen omdat gewone mascara niet werkt bij mij. En waterproof mascara er af halen is ook nog wel een hele klus. X

 2. 19 juni 2015 / 10:43

  Als ik jouw ervaring lees, zou ik het toch niet snel laten zetten. Jammer dat er na een tijdje 'gaten' komen.

  • 19 juni 2015 / 18:03

   Ja, heel jammer! Je kunt natuurlijk van tevoren niet weten hoe ze uit gaan vallen, maar die gaten kun je op een gegeven moment niks meer aan doen. Niet meer te redden met mascara! X

  • 19 juni 2015 / 18:04

   Ja, vind ik ook! Het is wel fijn en mooi als je het bijhoudt denk ik, dan raak je er ook wel aan gewend op den duur. Maar ik heb er nu even geen zin meer in, misschien later! X

 3. 19 juni 2015 / 19:23

  Dat is minder dat er gaten in vielen en het ging prikken. Ze zagen er in de eerste week zo mooi uit. Maar wel fijn dat je eigen wimpers er niet onder geleden hebben en dat je zelfs meer wimpers hebt gekregen. Elk nadeel heeft z'n voordeel;-)

  • 22 juni 2015 / 12:11

   Ja inderdaad! Dat had ik juist niet verwacht, maar ik ben er erg blij mee. X

 4. 20 juni 2015 / 08:38

  Oh wat is dit jammer zeg. De wimpers zagen er eerst zo mooi uit (eerste foto)! Heel jammer dat ze zo snel los gingen zitten en er uit vielen. 🙁 Niet per se voor herhaling vatbaar dus.

  • 22 juni 2015 / 12:11

   Klopt, vind het zo zonde! Maar het begon gewoon te irriteren, dus voorlopig doe ik het niet weer. X

 5. 20 juni 2015 / 15:23

  Als ik het zo hoor, is het niks voor mij! Ik zou gek worden van het prikkend gevoel, en het is natuurlijk ook niet fijn als je wazig ziet nadat je gedoucht hebt!

  • 22 juni 2015 / 12:12

   Ik werd er ook gek van na een tijdje! Het is mooi, maar niet heel praktisch. X

 6. 20 juni 2015 / 19:41

  Ohhh als ik dat zo lees moet ik daar zeker niet aan beginnen….ik heb al zo vaak jeuk in en rond mijn ogen….dan word ik zeker gillend gek!

  • 22 juni 2015 / 12:12

   Haha nee, dan is 't niks voor jou ben ik bang! Ik moest ook heel erg wennen, ik wrijf ook graag in mijn ogen. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge