ZWARTE WENKBRAUWEN BIJTEKENEN MET BRUIN?

Niet iedereen is gezegend met volle wenkbrauwen, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig een heleboel producten om je wenkbrauwen mee in te kleuren. Mijn enige struikelblok is het vinden van een geschikte kleur om mijn wenkbrauwen mee in te kleuren. Mijn wenkbrauwen zijn nou niet echt pikzwart, maar meer een beetje assig van kleur. Moeilijk! Eerder tekende ik mijn wenkbrauwen in met zwart – heel subtiel – maar toen iemand op de BG Party mijn wenkbrauwen inkleurde met donkerbruine poeder was ik verkocht! Ik kocht een donkerbruin wenkbrauwpotlood van Catrice en probeerde het zelf. Kijk je mee?

Het Eye Brow stylist potlood van Catrice heeft twee kanten: Aan de ene kant zit het potlood en aan de andere kant het borsteltje om je wenkbrauwen mee te borstelen. Dit vind ik persoonlijk echt heel handig, ideaal! Fijn om mee te nemen onderweg, het werkt heel makkelijk en snel op deze manier. Het borsteltje gebruik ik nadat ik het potlood heb aangebracht om het geheel wat minder hard te maken, dat kan namelijk al gauw met zo’n potlood. Eigenlijk zou een poeder het beste zijn voor mij, maar aangezien ik totaal geen ervaring heb met het bijtekenen van mijn wenkbrauwen laat ik dat nog even achterwege :-). Maybe later.

 

 

Omdat ik niet heel zeker was van de kleur en dit meer een soort ‘experiment’ is, besloot ik voor een budget potlood te gaan. Over de wenkbrauwkit van Catrice heb ik trouwens al heel veel goeds gehoord, gebruiken jullie die ook? Helaas leken die kleuren me wat te licht voor mijn wenkbrauwen. Uiteindelijk ging ik voor het donkerste ‘Eye Brow Stylist’ potlood: 030 Brow-n-eyed Peas.

 

Zoals je ziet heb ik ‘t potlood al een paar keer gebruikt, voordat ik de foto’s maakte. Ik moest natuurlijk wel zeker weten of het een artikeltje waard was, haha ;-). In de winkel leek de swatch veel donkerder (die verdomde belichting ook altijd), maar in real life is ‘ie een beetje assig-bruin op mijn hand.

 

Aan de andere kant vind je het borsteltje. Ook heel handig om van tevoren je wenkbrauwen even mee door te kammen, mocht je wat warrige haartjes hebben. Overigens is dit borsteltje ook goed te gebruiken voor als je je wenkbrauwen niet bijtekent. Soms heb ik echt geen zin om mijn wenkbrauwen te doen – ook al is het nog geen vijf minuten werk – dus dan kam ik ze gewoon eventjes door.

 

Dit zijn mijn wenkbrauwen zonder enige producten er op. De een vindt ze zwart, de ander noemt ze assig of grijs. Ik weet het niet meer. Wat vind jij? Ik weet in ieder geval dat het geen gezicht is om ze bij te tekenen met donkergrijs, dat heeft iemand een keer voor me gedaan in de Inglot-winkel. Je zag de poeder heel erg zitten en grijs in mijn gezicht is gewoon echt niet mooi, haha.
Dit zijn mijn wenkbrauwen bijgetekend met het wenkbrauwpotlood. Je ziet de kleur heel erg zitten, tenminste, van zo dichtbij wel. Ook mis ik aan deze kant wat haartjes aan het uiteinde van mijn wenkbrauwen, waardoor ik dat ook vaak bijteken – met zwart ziet dit er trouwens echt niet uit, haha. Maar dat bruine dat er ineens onderuit vliegt vind ik ook een beetje vreemd, wat jullie?

 

Voor jullie links zie je mijn wenkbrauw bijgetekend, aan de rechterkant heb ik er niets aan gedaan. Wat een verschil! Ondanks dat het bruine er niet helemaal bij past, maakt ‘ie het toch wat zachter. En een beetje harder tegelijk, omdat ‘ie een stuk dikker is. Snappen jullie wat ik bedoel? Mijn wenkbrauwen zijn ‘koel’ van kleur van zichzelf, terwijl mijn haarkleur warm is en warme kleuren mij ook het beste staan.

 

Woah! Zo van een afstandje ziet ‘t er best prima uit, toch? In ieder geval is dit wel een goede matchende kleur bij mijn haarkleur. Overigens is mijn haar wel geverfd, van nature is mijn haar een beetje as-blond – het begint steeds meer terug te komen. Gek toch, asblond haar en assig-zwarte wenkbrauwen? Was dat trouwens niet één van de zeven schoonheden? *Wink*

 

Full face met de bijgetekende wenkbrauwen en de rest van mijn make-up! Op mijn lippen draag ik trouwens een lipstick van P2, een favoriet op dit moment :-). Van een afstand vind ik dat het Catrice Eye Brow stylist potlood goed zijn werk doet, mijn wenkbrauwen hebben geen lege, kale plekken meer en ze ogen wat warmer. Het maakt echt wel veel verschil in mijn gezicht, leuk om te zien dat het ook anders kan! Op bovenstaande foto’s kun je al wat meer zien van mijn wimperextensions die ik vorige week liet zetten, morgen komt er een uitgebreid artikel over online.

 

Over het algemeen ben ik heel tevreden over dit potlood! Ik ga uiteraard wel verder zoeken naar een geschiktere kleur om mijn wenkbrauwen mee bij te tekenen, maar deze komt absoluut in de buurt. Wat me trouwens ook opviel is dat het potlood echt heel waterproof is en lang blijft zitten. Ik moest echt heel hard boenen om de swatch van mijn hand te krijgen. Gedurende de dag blijft het wenkbrauwpotlood redelijk goed zitten. Ik heb van mezelf nogal een vette huid, dus aan het einde van de dag vervaagt ‘ie wel een klein beetje. Maar je hoeft niet bang te zijn dat het potlood van je gezicht vaagt tijdens een klein regenbuitje :-). Ook het borsteltje vind ik heel fijn, die gebruik ik dan ook altijd na het potlood. Hij maakt de lijnen net iets minder hard en dat is ideaal, want een echte pro in het bijtekenen van mijn wenkbrauwen ben ik nog lang niet. (Aanraders qua producten en tips zijn welkom!)

Het Catrice Eye Brow stylist potlood is hier te koop

 
Teken jij je wenkbrauwen bij? Zo ja, waarmee?

30 Reacties

 1. 22 mei 2015 / 07:28

  Ik vind jouw wenkbrauwen niet zwart, maar eerder assig donkerbruin. Van dichtbij heb ik inderdaad het gevoel dat deze kleur nog niet de perfecte match is, maar het ziet er niet raar uit ofzo. Het past namelijk wel bij je haarkleur. Maar goed, ik ben ook geen wenkbrauw pro:-p Ik vind het maar lastige dingen. Ik heb ook meerdere potloden geprobeerd, van deze van catrice, van HEMA en van mac, maar allemaal vond ik ze te warm. Daarna ben ik overgestapt na een oogschaduw kleur uit een Sleen palette en nu gebruik ik een wenkbrauw kitje van essence. Daar ben ik heel tevreden over. Zo tevreden dat ie bijna op is en dat gebeurt niet vaak.

  • 25 mei 2015 / 09:43

   Ik vind het ook super lastig! Een te warme kleur is denk ik ook niet goed voor mij. Ze zijn inderdaad niet echt zwart, maar dat lijkt misschien ook zo omdat ze niet zo goed gevuld zijn. Ik weet echt niet hoe ik de kleur moet omschrijven! Misschien moet ik me maar een keer ergens laten adviseren :-). En ik ga gauw kijken naar het kitje van Essence, ben benieuwd!

 2. 22 mei 2015 / 08:53

  Ik heb ook zwarte wenkbrauwen en vul het ook met dit potlood, ik ben er heel blij mee! Vind het bij jou ook mooi staan!

  • 25 mei 2015 / 09:44

   Ah oke! Ben ik dus niet de enige, haha. Fijn dat 'ie bij jou ook goed werkt 😀

 3. 22 mei 2015 / 09:23

  Jep ik gebruik deze al heel lang, vind hem zo fijn! is bijna op dus ik moet een nieuwe kopen. je doet er overigens erg lang mee.

  • 25 mei 2015 / 09:44

   Ja klopt, dat merk ik nu ook al! Ik heb deze echt nooit eerder gezien, misschien omdat ik me er niet voor interesseerde, haha.

 4. 22 mei 2015 / 09:49

  Fijne review, mooie foto's. Ik ben jaloers op je wenkbrauwen

 5. 22 mei 2015 / 11:54

  Ik gebruik deze ook, alleen dan in een lichtere kleur. Ik vind het een heel fijn potlood, omdat het resultaat heel natuurlijk is. Ook is het borsteltje erg handig om je wenkbrauwen in model te brengen. Ik teken mijn wenkbrauwen soms bij, het ligt eraan of ik veel tijd heb of niet 😉

  • 25 mei 2015 / 09:45

   Ik ben ook groot fan van het borsteltje, zo handig! Ik teken ze ook niet elke dag bij, ik vind het zo stom als het een verplichting wordt.

 6. 22 mei 2015 / 11:59

  Het effect is inderdaad wel heel mooi! X

 7. 22 mei 2015 / 16:23

  Ziet er uit als een fijn potlood! Ik gebruik een Hema potlood, ook wel fijn 🙂

  • 25 mei 2015 / 09:46

   Ik ben er ook erg tevreden over! Ik ben wel benieuwd naar die van Hema, ik ga gauw eens kijken.

 8. 22 mei 2015 / 18:10

  Het ziet er goed uit, maar ik gebruik zelf geen potlood voor mijn wenkbrauwen,maar een poeder en dat bevalt eigenlijk best goed, omdat ik het toch wel lastig vind om ze niet al " te scherp" te tekenen

  • 25 mei 2015 / 09:47

   Snap ik! Ik heb zelf nog geen ervaring met poeder en volgens mij is dat best even oefenen, dus ik red me hier voorlopig wel mee :-).

 9. 22 mei 2015 / 19:09

  Het staat je heel goed! Mijn wenkbrauwen zijn vrij vol van hunzelf. Tekenen ziet er dus niet zo goed uit bij mij.

  • 25 mei 2015 / 09:47

   Snap ik! Maar dat is wel heel erg fijn. Vroeger had ik ook dikke, donkere wenkbrauwen, maar ze worden steeds lichter en minder vol. Haha. X

 10. 23 mei 2015 / 23:02

  Misschien niet zo budget, maar wel heel erg fijn: Rimmel wenkbrauwpotlood Black Brown. Deze is echt perfect qua kleur voor mijn wenkbrauwen (heel donkerbruin).

  • 25 mei 2015 / 09:47

   Dankjewel voor de tip, ik ga gauw eens kijken! Je kan er op zich wel lang mee doen en als het de juiste kleur is, heb ik het er wel voor over.

 11. 24 mei 2015 / 13:45

  Wauw, ik vind de kleur heel erg mooi staan! Bruin inkleuren werkt bij mij niet zo, omdat mijn wenkbrauwen echt naar zwart neigen maar het nét niet zijn. Zwart is altijd weer zo hard, dus mijn 'struggles' zijn groot, haha. Ik had laatst een vloeibare gevonden bij & other stories, maar die moet ik nog steeds kopen én even oefenen met een kwastje. Om dit moment mix ik mijn kleuren dus een beetje!

  • 25 mei 2015 / 09:49

   Ah, ja! Zwart is super lastig. Die van mij zijn niet echt zwart, maar omdat de kleur zo koel is, vind ik het ook lastig om de juiste kleur te vinden. Ik hoop dat je gauw de perfecte kleur vind!

 12. Lisette
  22 april 2017 / 16:53

  Hoi. Ik heb t zelfde probleem. Ook precies jou kleur wenkbrauwen. Geen zwart/ donkerbruin maar er tussenin. Ik teken ze ook altijd bij maar vaak te donker. Ik denk dat ik jou keuze potlood van catrice ook eens ga uittesten.
  Nu gebruik ik chatain van yves rocher. Ook een fijn potlood ..maar je moet m niet te donker opzetten idd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge