BUDGET REVIEW | KRUIDVAT 3 IN 1 REINIGER

Een goede en fijne gezichtsreiniger is voor mij echt onmisbaar. Een schoon gezicht, het liefst zonder onzuiverheden, dat is waar het allemaal begint! Dat goede producten niet per se duur hoeven te zijn weet iedereen inmiddels wel. Het leek me leuk weer eens een budget verzorgingsproduct te testen en dit keer had ik ‘m ook echt nodig! In mijn Kruidvat shoplog kon je al zien dat ik een nieuwe gezichtsreiniger had gekocht waar ik enorm benieuwd naar was. Vandaag dan eindelijk de review!

Wat me heel erg aansprak aan deze 3 in 1 wascrème was de prijs, de verpakking daarentegen niet. Het turquoise vind ik mooi en sprekend, maar het oranje, verschrikkelijk! Haha. Het oog wil ook wat natuurlijk, ook al is het misschien een budget product. Wel werd het me meteen duidelijk dat het om een 3 in 1 wascreme ging, precies waar ik naar op zoek was, en in vrijwel één oogopslag zag ik dat hier een hoop werkzame stoffen in zitten – die ook in duurdere reinigers te vinden zijn. So far so good!
Als ik het heb over werkzame ingrediënten, dan heb ik het natuurlijk over de aanwezigheid van Salicylzuur. Dit ingrediënt werkt in op het bovenste laagje van de huid, waardoor dit laagje wordt losgeweekt en de groei van gezonde, nieuwe huidcellen wordt bevorderd.  Fijn om te weten!

De gezichtsreiniger heeft een klikdop aan de onderkant, dit vind ik zelf altijd heel handig werken. Het kost niet veel moeite om er product uit te krijgen en je kunt ‘m tot op het laatste moment gebruiken, omdat de reiniger natuurlijk naar onderen zakt. Praktisch en lekker budget, houden we van!

Zoals ik al zei bevat de gezichtsreiniger een 3 in 1 formule, je kunt ‘m dan ook op drie verschillende manieren gebruiken: Als gewone reiniger, maar ook als scrub of masker. Op de achterkant staat ook vermeld hoe je het product op de verschillende manier kunt gebruiken, hoe vaak je dat ‘mag’ doen en hoe lang je ‘m moet laten zitten op de huid. Erg handig! De crème belooft de huid niet uit te drogen, te zuiveren, te egaliseren en minder te laten glanzen. Goed, laten we nog even de ingrediënten bekijken:
Ik heb zelf eigenlijk geen problemen met alcohol of parfum in een product, als je dat wel hebt kun je deze beter skippen. Parfum staat vrij hoog op de lijst – hoe hoger op de lijst, hoe meer er van dit stofje in zit,- maar alcohol staat gelukkig bijna helemaal onderaan en dan ook nog een milde vorm hiervan. Er zijn helaas maar weinig tot geen budget reinigers die geen vorm van alcohol of parfum bevatten.
Ook zit er Sodium Laureth Sulfate in de reiniger, deze staat redelijk hoog op de lijst. Dit ingrediënt heeft een ontvettende werking en zit onder andere ook in shampoos – dan wel met een hogere dosering. Gelukkig is SLES wel de milde variant onder de Sulfaten, maar het kan zijn dat je huid hier niet goed op reageert en trekkerig aan gaat voelen (omdat je huid wordt ontdaan van zijn natuurlijke laagje olie). Nou, dokter Anna heeft genoeg gewaarschuwd ;-), ik ga het je laten zien:

De wascreme is heel licht van kleur en voelt lekker verkoelend aan op mijn huid, net aftersun! De geur is heel fijn en verzorgend, je zou bijna vergeten dat het om een reiniger gaat.

Hier heb ik de wascreme uitgesmeerd over mijn hand. Zoals je ziet zitten er minuscule scrub-deeltjes in de crème, deze voelen gelukkig niet prikkend aan en zijn niet te aanwezig. De crème is geschikt om elke dag te gebruiken, mits je lichtjes de huid masseert/scrubt, zo gebruik ik ‘m dan ook het liefst. Als scrub is hij ook goed te doen, een iets grondigere reiniging kan soms erg fijn zijn.
Ik gebruik de reiniger nu zo’n twee weken en ik ben erg tevreden! Hij doet zeker niet onder voor de reiniger van Nivea die ik hiervoor had, die was twee keer zo duur… Wel viel me op dat de reiniger een tinteling geeft als je ‘m ongeveer 30 seconden op je huid hebt. Ik weet niet of mijn huid er dan niet goed op reageert of dat het zo hoort. Het voelt alsof er een frisse wind waait, het gevoel van een scherp pepermuntje op je tong, maar dan op je gezicht! Heel apart. (Zou dat de Menthol zijn?).
Na gebruik is mijn huid heerlijk zacht, maar ook ietwat trekkerig (bedankt SLES!). Wel is te merken dat er ook genoeg verzorgende ingrediënten in zitten, maar als masker vind ik hem geen aanrader. Daarvoor zitten er denk ik te veel ‘agressieve’ bestanddelen in. Ik zou dit product lekker gebruiken als een basis reiniger en daarna nog een verzorgende dag- of nachtcreme, en je bent klaar!

Na twee weken gebruik merk ik niet veel verschil aan mijn huid ten opzichte van de Nivea reiniger die ik hiervoor had. Ik vind het moeilijk te zeggen zonder vergelijking, ik weet namelijk niet hoe mijn huid is zonder reiniger. Ik heb een normale tot gemengde huid met een vette T-zone, een flinke reiniger, zoals deze van Kruidvat, is voor mij echt een must! Edit: Ik gebruik de reiniger nu een aantal dagen niet, omdat hij op mijn kamer in Utrecht ligt, en mijn huid is alweer een stuk onzuiverder. Je kunt dus wel stellen dat deze reiniger goed zijn werk doet voor mijn huid, hij is zeker zijn geld waard! Mocht je een gevoelige en/of droge huid hebben, dan is dit product denk ik te agressief voor jou.
Kruidvat 3 in 1 wascreme is te koop bij Kruidvat en kost 3,49

Welke reiniger gebruik jij momenteel dagelijks?

20 Reacties

 1. 5 mei 2015 / 05:40

  Klinkt goed! Ik heb ook eens zo'n 3 in 1 product gekocht van Garnier en die vond ik ook wel fijn. Het aftersun idee klinkt goed, ik zou het liefst het hele jaar door aftersun gebruiken namelijk haha!

 2. 5 mei 2015 / 08:40

  Mmm bedankt voor de ingrediënten, want ik kan beter geen parfum en alcohol gebruiken! Toch lijkt het me wel een fijn product!

 3. 5 mei 2015 / 09:01

  Lijkt me een fijn product! Ik ben zelf nog op zoek naar een reiniger die ook daarna nog goed doorwerkt, zeg maar. Ik kan het niet zo goed uitleggen, haha, maar mijn huid wordt na het reinigen vaak zo droog! Vooralsnog volstaat het wel om een goede dag/nachtcreme te gebruiken na het reinigen, haha 🙂

  ♥♥♥ Saskia

 4. 5 mei 2015 / 10:30

  Klinkt als een fijn product (ook niet duur trouwens!).

 5. 5 mei 2015 / 10:31

  Wat fijn dat die best oké werkt voor je! Die kruidvat producten zijn zo gek nog niet. 🙂

 6. 5 mei 2015 / 13:13

  Die van Nivea had ik ook. Ik gebruikte hem altijd als masker. Ik merkte namelijk wel dat die mijn huid wat matter maakte. Ik kan best een glimkop hebben, maar ik heb voornamelijk een vochtarme huid, dus echt ideal was het product niet voor mij. Zit er trouwens ook SLES in die van Nivea? Ik was er toen nog niet zo mee bezig namelijk. Leuk dat deze versie van Kruidvat het eigenlijk net zo goed doet. Kruidvat doet het erg goed met hun huismerk.

  • 11 mei 2015 / 15:54

   Ik vind die van Nivea ook best fijn! Ik glim ook ontzettend. In die van Nivea zit trouwens geen SLES, dat maakt 'm toch een beter product. Maar qua werking merk ik geen verschil dus ik geef toch de voorkeur aan deze van Kruidvat. X

 7. 5 mei 2015 / 14:31

  Hmm, ik kan niet goed tegen parfum en sulfaten skip ik liever dus hij is niet echt voor mij, maar ik had niet verwacht dat er kaoline in zit! Volgens mij is dat een aardig fancy ingredient, die ook te vinden is in mijn Aqua Marina gezichtsreiniger van Lush 🙂 Deze van kruidvat lijkt me een aanrader voor wie geen gevoelig huid heeft!

  • 11 mei 2015 / 15:50

   Nee precies! Voor mijn vette, ongevoelige huid is 'ie perfect. X

 8. 5 mei 2015 / 17:54

  Fijne review! Als masker lijkt hij me zo te horen idd niet geschikt, maar hij klinkt wel fijn als reiniger al probeer ik al een tijdje SLS te vermijden

 9. 5 mei 2015 / 19:43

  Hij klinkt prettig, ik gebruik verschillende reinigingsproducten en haast allemaal afwisselend van elkaar…de ene dag , bv reinigingsmelk en tonic, de dag erna een reingingsgel van Nivea…deze klinkt prettig, ik ga hem onthouden

 10. 5 mei 2015 / 21:05

  Klinkt fijn, maar ik gebruik het liefst reinigers voor de gevoelige huid daar zit er geen parfum in 🙂
  X

 11. 6 mei 2015 / 09:39

  Wat een fijne, uitgebreide review! 🙂 Ik weet het toch niet zo goed… met bestanddelen scoren ze eigenlijk niet zo goed! 🙂
  Ik heb momenteel nog enkele andere fijne reinigers staan, dus deze gaat hem niet worden! 🙂

 12. 6 mei 2015 / 09:58

  Wat een fijne revieuw, ik zoek al pittig lang zo'n reinigingscreme, en ik denk dat ik er eentje heb gevonden hoor! bedankt! en wat schrijf je fijn, leuk en duidelijk. Ik heb er in ieder geval veel aan gehad!

  x

  • 11 mei 2015 / 15:50

   Wat ontzettend lief, leuk om te horen! Dat was namelijk ook helemaal de bedoeling, fijn dat dit je heeft geholpen met kiezen :-). X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge