REVIEW | CATRICE PRIME AND FINE MATTIFYING POWDER

Een tijdje geleden kon je in deze shoplog zien dat ik een nieuwe poeder van Catrice had gekocht. Jullie hebben er eventjes op moeten wachten, maar vandaag is het dan ein-de-lijk tijd voor de beloofde review :-)! Al jaren gebruik ik de matterende gezichtspoeders van Catrice – ik heb er al heel wat versleten – maar ze blijven met nieuwe formules en nieuwe verpakkingen komen. Dit keer ging ik voor Catrice’s Prime And Fine Mattifying Powder, die waterproof belooft te zijn. Kijk je mee naar mijn mening?

Catrice heeft dit jaar ook een transparante, losse poeder in het assortiment gebracht, eigenlijk was ik daarnaar op zoek. Ik heb er heel veel positieve reviews over gelezen in het land der beauty-blogs, dus wilde ik ‘m zelf ook graag proberen. Helaas pakte ik de verkeerde – de losse poeder heb ik überhaupt niet gezien – maar ik moet zeggen dat de verpakkingen echt precies op elkaar lijken. Ik had iets beter moeten kijken naar de tekst, maar ik was er echt van overtuigd dat er maar één soort was, haha!

Anyway, vandaag hebben we het dus over de Prime And Fine Mattifying (vaste) Powder van Catrice. Wat me vooral nieuwsgierig maakte was het woordje ‘waterproof’ op de voorkant. Een poeder die waterproof is? Dat kan toch niet waar zijn! Over het algemeen bevallen de poeders van Catrice me prima, omdat ze een matterende werking hebben. Zelf heb ik erg last van een vette/glimmende huid, dus alleen een laagje foundation is niet voldoende – sterker nog, dit maakt het vaak alleen maar erger!
Ik heb gekozen voor de aller lichtste kleur, 010 Translucent. Vaak is deze kleur precies goed en je kunt maar beter een te lichte poeder hebben dan een te donkere. De poeder belooft zijdezacht, onzichtbaar, waterproof en mat te zijn. Ook bevat de poeder vitamine A en E en belooft hij bij elk huidtype te passen. Ik ben benieuwd!

Dan nog even een foto van de ingrediënten – zoals je ziet is de zwarte achterkant niet heel fotogeniek om te fotograferen, hallo vuil! Maar toch even belangrijk om te weten wat er nou allemaal in zit.
De verpakking van de nieuwe poeders van Catrice vind ik erg mooi. Het is weer eens wat anders dan die doorzichtige dekseltjes, de zwarte deksel zorgt voor een iets luxer gevoel. Maar goed, bij een transparante deksel had ik wel gezien dat ik de verkeerde poeder te pakken had ;). Ook komen er snel krasjes op de deksel, ik heb ‘m nu een week en hij is al helemaal vies aan de bovenkant. Ik verwacht dat de zilveren letters er binnen no time af zijn gesleten – net als bij de andere poeders van Catrice.

Dit keer gaat Catrice niet voor een leuk patroontje of een mix van kleurtjes. De poeder is gewoon in vaste vorm in de pan gedrukt. What you see is what you get, zullen we maar zeggen. De poeders van Catrice worden trouwens wel bij iedere nieuwe collectie duurder – alle producten overigens, valt jullie dat ook op? Hij moet dan haast wel beter zijn dan de vorige poeder, tenminste, dat zou je toch denken.

Op naar de swatches! De poeder is licht, héél licht. Ik denk zelfs dat hij licht genoeg is voor aller bleekste huidjes. Bij uitvegen is hij gelukkig wel geheel transparant, je ziet ‘m niet zitten!

Hier zie je mijn gezicht met de Catrice Mousse foundation, waar ik vorige week een review over schreef. Zoals je kunt zien matteert de foundation al enorm goed. Mocht je deze foundation (en nog heel veel andere leuke make-upjes) willen winnen, doe dan zeker even mee met mijn Verjaardags-winactie.
Hier draag ik de Mousse Foundation van Catrice met de Prime And Fine poeder er overheen. Mijn huid is nog net iets lichter geworden door de poeder en ook zorgt ‘ie voor een iets dekkender en mat effect. Wat me trouwens wel opviel is dat de poeder wel héél erg poederig is, anders dan bij andere poeders. Hij begint nu al wat te brokkelen – normaal gesproken gebeurt dat pas wanneer je de pan raakt. Een zwart kledingstuk dragen terwijl je de poeder aanbrengt is dus geen aanrader.
De Prime And Fine Mattifying Powder met de rest van de make-up. Ik ben heel erg te spreken over het matte effect! Ik moet zeggen dat de mousse foundation en deze poeder van Catrice echt een geweldige combinatie zijn, omdat de foundation van zichzelf al een erg matterend effect heeft. 
Helaas houdt de poeder mijn gezicht niet mat, wanneer ik een andere foundation gebruik.  Het effect van de poeder is dus heel erg afhankelijk van welke basis je gebruikt. Bijvoorbeeld de Stay Matte foundation van Rimmel en de BB cream van Catrice laten mijn gezicht na een tijdje erg glimmen, helaas kan deze poeder dat niet tegengaan. Van het waterproof effect is dan ook niet veel terecht gekomen, het klonk al te mooi om waar te zijn… Mocht je zelf ook vaak last hebben van een glimmende huid – bij mij begint dit echt al een uur nadat ik mijn make-up heb aangebracht – dan raad ik je de mousse foundation van Catrice aan. Hij is écht perfect in combinatie met deze poeder! 

Ik ben gematigd enthousiast over deze poeder van Catrice. Ik merk niet veel verschil ten opzichte van de vorige poeders van Catrice, die overigens ook een stukje goedkoper waren. Ik vind het moeilijk om te zeggen of dit product een aanrader is of niet, want het hangt af van jouw huidtype en van de foundation die je onder de poeder draagt. Bij de mousse foundation van Catrice werkt de poeder echt heel erg fijn voor mij, bij de andere foundations die ik draag, niet. Jammer!
Catrice Prime And Fine Mattifying Powder is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en kost 4,99

Heb jij ervaring met Catrice gezichtspoeders?

26 Reacties

 1. 28 april 2015 / 05:50

  Ik heb deze zelf ook maar gebruik er altijd een matte bb-cream onder. Bij mij doet hij het best goed! Alleen bij mijn neus niet zo, want daar begin ik al na een uur weer te glimmen. Maar ja, dat is altijd, bij welke poeder dan ook.

  • 29 april 2015 / 13:14

   Dat is een goeie! Ik gebruik nu dus alleen de mousse foundation van Catrice er bij, want die is ook matterend. Bij andere producten lukt het gewoon echt niet, ik heb al mijn foundations geprobeerd. X

 2. 28 april 2015 / 06:51

  Ik heb deze ook en vind hem erg fijn bij mij blijft het toch wel een dag goed zitten.

  • 29 april 2015 / 13:15

   Ja, het verschilt ook heel erg per persoon! Maar als je net als ik last hebt van een vette huid, vind ik deze poeder geen aanrader. X

 3. 28 april 2015 / 09:35

  Jammer dat je niet helemaal enthousiast bent over het poeder. Ik gebruik nog steeds mijn voorraadje van de witte poeders met rode letters van Catrice!

  • 29 april 2015 / 13:15

   Catrice heeft me eigenlijk nog nooit teleurgesteld, ik gebruik altijd alleen maar poeders van Catrice. Ik ben zelf best wel verbaasd hierover. X

 4. 28 april 2015 / 10:58

  Hij klinkt wel goed, en wat een lichte kleur! Alleen bij het poederige haak ik af. Nopes, niets voor mij 🙂

  • 29 april 2015 / 13:16

   Ja, hij is heel licht! Hij brokkelt een beetje, maar op 't gezicht zie je daar gelukkig niks meer van terug. X

 5. 28 april 2015 / 11:12

  Het ziet er erg mooi uit!
  Liefs Iep

 6. 28 april 2015 / 11:24

  Jammer. Ik heb gemerkt dat poeders van essence en catrice niet goed voor mij werken 🙁 x

  • 29 april 2015 / 13:17

   Hij is niet zo fijn als je last hebt van een vette huid, zoals ik. Maar dat verschilt natuurlijk wel per huidtype! X

 7. 28 april 2015 / 16:27

  Ik vind het ook best mooi bij jou! Het geeft je precies een beetje een highlight glow. Ik heb de Loose Powder van Catrice gekocht en ik ben daar wel enthousiast over. Spijtig dat je die gemist hebt in de winkel. (als het een troost mag zijn, het poeder hangt ook overal op je kleren) 🙂 En ja, het valt op dat het merk duurder wordt. Waar je vroeger maar 3.5 of 4 EUR betaalde is het nu al bijna 5…

  • 29 april 2015 / 13:18

   Deze brokkelt ook heel erg af, ook op mijn kleren haha! Zo jammer dat Catrice steeds duurder wordt. De producten moeten dan ook wel een stuk beter worden, vind ik! De poeder is mooi, maar helaas niet bij alle foundations. X

 8. 28 april 2015 / 21:36

  Wat stom dat het steeds duurder wordt hé! Het staat je wel mooi, alleen vervelend dat het toch net niet is wat je wilt. Het moet wel gewoon op al je foundation goed werken en niet alleen op die van Catrice zelf.

  • 29 april 2015 / 13:19

   Ja, heel jammer! Klopt, dat vind ik ook. Ik heb ook nog een heleboel andere foundations die ik wil dragen :') X

 9. 28 april 2015 / 21:51

  Ik wil deze al zo lang halen, maar ik vind het zo'n 'standaard' product dat ik daar eigenlijk nooit zin in heb, haha. Misschien moet ik toch maar een ander poeder van Catrice uitkiezen, want die fall-out lijkt me wat minder.
  x

  • 29 april 2015 / 13:20

   Ja, dat heb ik ook! Poeder is nooit heel spannend, haha. Ik koop ook vaak dezelfde. Die met al die kleurtjes van Catrice – die op je huid wel gewoon een kleur is, die is wel heel fijn! Die had ik hiervoor. X

 10. 29 april 2015 / 08:31

  Ik heb deze toevallig net vorige week weg gedaan omdat hij echt helemaal op was. Ik vond hem dan ook erg fijn 😉 Klopt inderdaad wel dat Catrice steeds duurder wordt, was mijn ook al opgevallen.

  • 29 april 2015 / 13:20

   Toevallig! Ja zo zonde, het moet wel een budget merk blijven 🙂

 11. 29 april 2015 / 14:15

  Jammer dat ie niet altijd even fijn werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge