REVIEW | LORAC PRO PALETTE

Een tijdje geleden deed ik mee aan een winactie op Manon’s mooie blog en tot mijn verbazing was ik de winnares van het prachtig Lorac Pro Palette. Al gauw kreeg ik het palette toegestuurd, mijn dag kon echt niet meer stuk! Het gaat hier wel om het namaak palette van BuyInCoins, maar dat maakt mij niet minder gelukkig. De kleuren zien er namelijk prachtig uit en ook de verpakking voelt enorm luxe aan, wauw! Ik heb al heel lang geen review meer geschreven over oogschaduw en nu ik dit prachtige palette in mijn bezit heb, leek me dat een goede reden om mijn mening met jullie te delen. Lees je mee?

De verpakking van het oogschaduwpalette vind ik echt prachtig. De zacht, matzwarte nepleren buitenkant en de strakke, zilveren letters zorgen voor een luxe uitstraling. Prettig om naar te kijken en prettig om vast te houden! Het palette is ultra dun en heeft een magneetsluiting. Hierdoor is hij niet heel veilig om mee te nemen in je tas, mits je voorzichtig bent natuurlijk – laat dat nou net niet mijn sterkste kant zijn ;-), maar qua formaat en dikte is ie wel fijn om mee te nemen.
Het Lorac Pro Palette bevat maar liefst zestien ontzettend gevarieerde kleuren, je kunt er heel veel verschillende looks mee maken. De kleuren worden, als je het palette voor het eerst open maakt, afgedekt met een plasticje. Dat is wel zo netjes! Wat ik ook een groot pluspunt vind is het spiegeltje aan de binnenkant, dat is echt ideaal voor onderweg. Als je dit palette elke dag mee neemt heb je altijd een spiegeltje bij je. Ik ben daarentegen blij dat er geen kwastje bij zit, daar doe je de echte beauty-liefhebbers toch geen plezier mee. Deze zijn vaak van zulke slechte kwaliteit dat ik ze meteen in de prullenbak gooi. En op die manier is er meer ruimte beschikbaar voor de pans waar de prachtige oogschaduws in zitten, yay! Dat is natuurlijk precies wat we willen.
Het palette bevat vooral nude tinten en dat is fijn, want die gebruik ik toch het meest. Wel vind ik dat ze iets minder van de lichte tinten in het palette hadden mogen stoppen, vaak zijn deze niet zo goed gepigmenteerd en gebruik je ze toch niet vaak. Eentje was ook wel genoeg geweest. Verrassend vind ik dat er een spierwitte en een pikzwarte oogschaduw in het palette zitten, wat een contrast! Ook de donkerpaars en de blauwgrijze kleur vind ik een mooie toevoeging, die maken het palette net even wat specialer en gevarieerder. Zo kun je net iets spannendere looks maken. De kleuren zien er in ieder geval veelbelovend uit, ik ben heel benieuwd naar de pigmentatie!
Ik begin met de lichtste kleuren van het palette, linksboven in. Van links naar rechts zijn dit: White, Cream, Taupe en LT. Pink. Het pigment van de witte kleur valt me niet tegen! Die van Cream dan weer wel en daarom zeg ik, ze hadden best een of twee lichte tinten weg mogen laten. Taupe is een prachtige lichtbruine tint en ook met LT. Pink kan je een heleboel kanten op wat betreft looks. Trouwens, ik kwam er na het maken van deze foto achter dat het niet heel handig was om op mijn pols te swatchen (in verband met de blauwe, dikke aders en spieren, oeps). Dit is voor mij ook alweer even geleden zoals je kunt zien, haha ;-)! Ach, uit ervaring leert men. Gelukkig besloot ik na die foto om iets verder richting mijn elleboog te swatchen, dus het wordt beter:

Van links naar rechts zie je Nude, Champagne, Gold en LT. Bronze. Wauw! Deze kleuren zijn alle vier super goed gepigmenteerd, ik weet nu al dat ik deze heel vaak ga gebruiken.  Het zijn ook echt perfecte kleuren om elke dag te dragen, simpel maar toch mooi! Vooral Gold is een enorm mooie en gepigmenteerde tint, ook al is ‘ie niet echt heel goud, maar goed.
Dan gaan we over naar de acht donkere kleuren van het palette. Van links naar rechts: Mauve, Sable, Espresso en Black. Ik werd op slag verliefd op Mauve, wat is dat een mooie tint! Zo’n tint heb ik nog niet in mijn stash, geloof me, haha. Ook deze vier zijn erg goed gepigmenteerd en mooi mat, houd ik van! Deze kleuren zijn perfect voor in de arcadeboog en om een smokey look mee te maken.
Tot slot hebben we Pewter, Garnet, Deep Purple en Slate. Ik vind het trouwens heel fijn dat alle kleuren een naam hebben, dit geeft het toch wat meer inhoud dan kleur 1 t/m 8. Haha. Pewter vind ik echt prachtig, de kleur is enorm zacht en neigt een beetje naar taupe. De overige drie kleuren zijn geen kleuren die ik vaak zal gebruiken, maar het lijkt me leuk om er mee te experimenteren! Deep Purple doet zijn naam eer aan, hij is nog veel donkerder dan hij in de pan lijkt. Bijna zwart! De blauwe kleur vind ik echt heel bijzonder, ik denk dat je er een mooie look mee kunt maken.
Hoog tijd om een look te maken met het palette om de oogschaduw daadwerkelijk te kunnen testen. Ik ging voor een simpele, nude look, op zich niet gek met de vele nude-tinten die het palette bevat, maar ik heb een beetje spijt. Ik had echt wel wat flinker uit kunnen pakken, er zitten ook genoeg hele interessante kleuren in! Maar ik weet het goed gemaakt, binnenkort plaats ik gewoon nog een ooglook (en dan een iets spannendere) met het Lorac Pro Palette op mijn blog :-).
Ik wilde eerst een hele lichte look maken, maar omdat je er bijna niks van zag op camera, heb ik er wat bruintinten aan toegevoegd. Uiteindelijk heb ik zo’n vier à vijf kleurtjes voor deze nude look. Ik gebruikte de lichtste, witte kleur in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot (als highlighter), LT. Bronze en Champagne op het bewegend ooglid en Mauve en Sable in mijn arcadeboog. Uiteindelijk is er niet zoveel meer overgebleven van Mauve, haha. Op mijn lippen draag ik trouwens de Hema Soft Lipbalm in nr. 08, klik hier als je de review wilt lezen.
Wat ik wel jammer vind is dat sommige kleuren enorm last hebben van fall-out. Je kwast goed aftikken voor je de oogschaduw aanbrengt is dus best wel handig! Ook laten een aantal tinten zich niet zo goed oppakken door mijn kwast. Bij de swatches kon je al zien dat een aantal kleuren niet zo goed gepigmenteerd waren, hier zie je dan ook bijna niks van op mijn ogen. De oogschaduws blijven niet enorm lang of kort zitten, de kwaliteit is wat dat betreft een beetje standaard. Na een lange (warme) dag trekt eigenlijk alle oogschaduw in mijn lijntjes, ook als ik oogschaduwbasis gebruik, maar dat verschilt natuurlijk per persoon. 
Al met al ben ik heel enthousiast over het namaak Lorac Pro Palette van BuyInCoins. Er zitten veel tinten in die ik vaak zal gebruiken en je kunt veel verschillende looks maken met het palette. De pigmentatie is – op Cream en LT. Pink na – echt ontzettend goed, ik ben positief verrast! Ik heb het palette vanaf de eerste dag dat ik ‘m in mijn bezit had, dagelijks gebruikt. Elke ochtend is opmaken weer een feestje, want er zijn zoveel mooie kleuren die ik kan gebruiken! Je kan echt heel veel kanten op met dit palette.

Welk merk oogschaduw gebruik jij momenteel?

34 Reacties

 1. 26 april 2015 / 06:30

  Wat een mooie kleuren. Ik gebruik al heel lang geen oogschaduw meer, ik kan er niet zo goed tegen en krijg er traanogen door!
  Liefs

  • 28 april 2015 / 09:45

   Oh dat heb ik ook een tijdje gehad! Maar het kan ook aan een bepaald merk liggen natuurlijk, gelukkig heb ik er nu geen last meer van. X

 2. 26 april 2015 / 08:05

  Ik vind het heel erg mooi eruit zien! Ik gebruik nu vooral brands zoals Chanel, Guerlain en Mac (heb namelijk enkele mooie dingen cadeau gekregen hihi) en vind de kwaliteit super. Jammer dat het natuurlijk zo duur is!

  XO Naomi in Wonderland

  • 28 april 2015 / 09:46

   Dankjewel! Ja dat snap ik, als je er eenmaal aan gewend bent. Gelukkig komen budget merken ook steeds vaker met hele mooie en kwalitatieve producten 🙂 X

 3. 26 april 2015 / 08:07

  Wat een mooi palette! Het ziet er ook precies uit zoals het echte Lorac Pro Palette. Jammer van de fall out.
  Liefs, Iris

  • 28 april 2015 / 09:46

   Ja klopt! Dat is inderdaad jammer, maar de prachtige kleuren maken het goed <3 X

 4. 26 april 2015 / 09:15

  Ik vind het een mooi palet, de pigmentatie is inderdaad erg goed zeg. Mooie, warme look ook met die kopertinten, staat je goed.

  • 28 april 2015 / 09:47

   Dankjewel Carlijn! Er zitten echt heel veel mooie, warme tinten in het palette, perfect <3

 5. 26 april 2015 / 11:14

  Ik wil zo graag iets van Lorac proberen, maar het is erg moeilijk om daaraan te komen. Mooie review! x

  • 28 april 2015 / 09:48

   Klopt! Maar dit is het namaak Lorac Pro palette van BuyInCoins, misschien kun je die wel ergens vinden? Dankjewel! X

 6. 26 april 2015 / 13:15

  Wow het ziet er inderdaad heel tof uit! Mooie foto's ook 🙂 vervelend is dat he dat ze dan te veel lichte kleurtjes toevoegen waaraan de kwaliteit echt onder doet. Desondanks wel erg mooie kleuren! Weet niet hoe het origineel er uit ziet maar zou niet zeggen dat het een na maak is vanaf mijn 'point of view' hihi

  • 28 april 2015 / 09:49

   Wat leuk om te horen, dankjewel! <3 Ja, dat had van mij echt niet gehoeven. Gelukkig zitten er nog een hoop kleuren in die wel heel goed gepigmenteerd zijn. Ik hoorde al dat het verschil erg klein was, dus dat is fijn! X

 7. 26 april 2015 / 17:00

  Je ziet idd wel dat sommige oogschaduws wat poederig zijn, maar de pigmentatie en kleuren vind ik er al supergoed uitzien 🙂

 8. 26 april 2015 / 22:18

  Mooi palette! Ik gebruik het In The Nude palette van W7 momenteel heel graag, vooral omdat ik zo gek ben op de zalmroze tinten erin. Verder hou ik het vooral bij MAC.

  • 28 april 2015 / 09:50

   Dankje! Oeh, ik wil ook zo graag iets van W7 aanschaffen, de palettes zijn zó mooi <3 X

  • 28 april 2015 / 09:51

   Haha ja, inderdaad! Ik ben echt verliefd op de zwarte, matte verpakking. X

 9. 28 april 2015 / 21:46

  Hey, wat leuk dat je dat gewonnen hebt! Ik heb zelf het echte Lorac Pro palette, die gebruik ik heel erg vaak. De kwaliteit is daar gelukkig wel veel beter van, gezien de prijs ;).
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge