REVIEW | HEMA SOFT MATT LIPBALM NR. 08

De laatste paar maanden is mijn collectie lipproducten echt enórm uitgebreid. Lipliners, lipsticks, lippenbalsems, ik ben er echt gek op. Naast schoenen is dit mijn grootste verslaving. En al die reviews op blogs maken het er ook niet beter op, haha! Ik heb al zoveel goeds gehoord en gelezen over de Soft Matt Lipbalms van de Hema, in beauty-land is het werkelijk een hype. Ook ik moest er natuurlijk aan geloven, maar ik mocht van mezelf maar één kleurtje uitkiezen (zo ben ik dan weer wel ;-)). Dat werd de donkerste kleur, namelijk deze rode tint die luistert naar de naam 08. Kijk je mee naar mijn review?

Het uitkiezen van slechts één kleurtje viel nog niet mee. Eenmaal in de Hema aangekomen zag ik door de bomen het bos niet meer. Sommige kleuren leken enorm veel op elkaar en een aantal lipbalms lagen door elkaar of op een andere plek. Argh! Helaas waren niet alle kleuren meer op voorraad, gelukkig maakte dat het kiezen wel ietsje makkelijker. In een mislukte poging om nogmaals de review van Cynthia over deze lipbalms te bekijken – mijn internet was op dus de pagina laadde voor geen meter – en na het swatchen van alle kleuren die er waren, besloot ik voor deze classy, rode kleur te gaan. Lekker veilig en vertrouwd, rood en ik zijn al een aantal jaar onafscheidelijk!
De verpakking van de Soft Matt Lipbalms vind ik leuk! De witte letters zijn lekker opvallend. Als je dop er af haalt lijkt het net een krijtje, haha. Zo’n product had ik nog niet in mijn stash en ik was er enorm benieuwd naar. Lipbalms ken ik eigenlijk alleen maar zonder felle kleur, maar nu er ook steeds meer lipbalms op de markt komen met een kleurtje ben ik helemaal fan! Hoe fijn is het om zachte en verzorgde lippen te hebben, terwijl het lijkt alsof je een lipstick draagt?

De collectie Soft Matt Lipbalms van Hema bestaat uit acht kleuren, waarvan ik dus de donkerste heb. Er zitten echt enorm veel koraal- en roze tinten in de collectie, maar uit ervaring weet ik dat ik dit soort tinten toch minder vaak draag. Ik voel me er iets minder comfortabel bij dan bij donkere tinten. Hema heeft naast deze Soft Matt Lipbalms trouwens ook een collectie met glanzende lipbalsems. Ik geloof dat deze ook uit acht kleuren bestaat. Ik had bijna per ongeluk één van de shiny lipbalms meegenomen, oeps! Maar ik ben zelf echt meer van de de goed gepigmenteerde kleuren en de matte finishes. 

De lipbalm heeft best een stompe, dikke punt wat het moeilijk maakt om hem precies aan te brengen. Vooral bij de randjes van mijn lippen ging het niet makkelijk. Wat ik me altijd afvraag is of ze wel hebben gekeken of een product nog goed werkt naarmate hij op gaat. Ik ben heel benieuwd hoe het deze lipbalm vergaat, ik ben in ieder geval wel van plan om ‘m vaak te gaan gebruiken!

Wauw, wat komt er een hoop kleur van de lipbalm af! De lipbalm is enorm goed gepigmenteerd, precies waar ik van houd. Hij glijdt over mijn huid en is echt zijdezacht. Dit ziet er heel veelbelovend uit. De finish is, zoals je kan zien, semi-mat. Eenmaal op mijn lippen aangebracht is hij wel ietsje glanzender:

Best netjes aangebracht, al zeg ik het zelf! Ik ben heel benieuwd hoe dat in de toekomst zal gaan als de lipbalm nog stomper wordt. De kleur is echt helemaal mijn ding, lekker dekkend en fel! Wat ik wel jammer vind is dat de lipbalm niet zo lang blijft zitten en dat je na het nuttigen van een hapje of drankje last krijgt van rode lijnen rondom je lippen. Het binnenste verdwijnt dan al een beetje. Hij blijft ongeveer twee à drie uur zitten, mits je een beetje voorzichtig bent. Maar je moet niet vergeten dat we het hier natuurlijk wel over een lipbalm hebben en dat dus zo gek nog niet is.

De lipbalm doet wat hij moet doen. Hij is verzorgend, super zacht en hij voelt echt enorm fijn aan op mijn lippen. Net een labello eigenlijk, maar dan met een mooie, felle kleur! Hieronder zie je nog een (oververmoeide en foundation-loze ;-)) full-face foto met de lipbalm.

Ik ben echt enorm enthousiast over deze Soft Matt Lipbalm van Hema! Ik sluit niet uit dat ik binnenkort nog een paar kleuren ga halen 😉 Over twee weken ben ik jarig, degenen die dit lezen weten nu in ieder geval dat je me hier heel blij mee kunt maken. Haha. Ik heb niet veel make-up van Hema in mijn stash, maar dit is wat mij betreft wel echt een budget topper! Ga zo door Hema!
HEMA Soft Matt Lipbalm is te koop bij Hema en kost 3,50

Heb jij ook een lipbalm uit deze collectie of ben je van plan er één (of meer) aan te schaffen?

31 Reacties

 1. 15 april 2015 / 04:50

  Wat een mooie kleur! Ik lees zo veel goede dingen over deze lipbalms van Hema!

 2. 15 april 2015 / 09:02

  Ik heb al zo veel goede dingen gelezen over de lipbalms! Deze is ook heel mooi 🙂

 3. 15 april 2015 / 15:06

  Wat een toffe kleur is dit ook! Hij staat je mooi!

 4. 15 april 2015 / 18:05

  Wat een mooie kleur zeg! Ziet er goed uit! Staat je ook erg goed, ik zie deze balm steeds meer voorbij komen, ik denk dat ik ook eens ga kijken bij de hema binnenkorr 🙂 Erg schattig allemaal.

 5. 15 april 2015 / 20:14

  Wat een prachtige kleur, hij staat je super goed! Ik wou er vandaag ook eentje kopen waren ze allemaal uitverkocht! Echt balen.

 6. 16 april 2015 / 11:45

  Het staat je echt heel erg mooi!
  Fijne kleur!
  Liefs Iep

 7. 16 april 2015 / 18:24

  Ahhh die lipbalms zijn echt een fav! Die rode kleur staat je echt heel mooi 😀

 8. 16 april 2015 / 18:25

  Zo, zeker goed aangebracht! Heel netjes, dat lukt mij dus nooit, haha. En een gaaf kleurtje, staat je goed!

 9. 17 april 2015 / 11:08

  Wat een gaaf kleurtje, hij staat je super goed! Hij klinkt echt fijn. Aaah nu wil ik er ook een haha!

 10. 17 april 2015 / 14:55

  Wauw, staat je goed! Ik heb al veel positieve verhalen gelezen over deze lipbalms van de Hema 🙂

 11. 18 april 2015 / 21:20

  Wauw heel mooi! Hema heeft echt fijne lipproducten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge