INTERIOR | 3X DE CACTUS IN HUIS

Cactussen in je interieur zijn hot, anno 2015 blijf je ze nog steeds overal zien. Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot een tijdje geleden helemaal niks had met deze stekelige plantjes, ik zag niet dat ze ook heel leuk kunnen zijn. Totdat ik in een Duitse supermarkt een heel schattig mini cactusje tegenkwam, met een leuke vorm en vrolijke, roze bloemetjes. Ik was op slag verliefd! Vandaag laat ik je drie manieren zien om de cactus in huis te halen, kijk gauw mee als je zin hebt in wat inspiratie!

Toen ik ging verhuizen naar mijn kamer in Utrecht was ik van plan om het gezellig te maken met een aantal planten. Ik wilde elke week nieuwe bloemen halen, dat staat zo leuk en het ruikt zo lekker fris – tenzij je ze te lang laat staan natuurlijk, haha. Maar aangezien ik aan het einde van de maand al bijna geen geld meer heb voor boodschappen leek het me niet heel slim om elke week te investeren in bloemen. Ook ben ik niet zo’n verzorgend type – ik ben allang blij als ik zelf genoeg eet en drink – en dus besloot ik mijn kamer in Utrecht vrij te houden van levende organismen, zoals planten. En ja, ik weet dat een cactus officieel óók een plant is, maar je snapt heus wel wat ik bedoel. Haha.
Mijn cactusje is echt mijn kindje geworden, maar wel een kindje dat niet zeurt om eten en drinken! Cactussen hebben niet zoveel onderhoud nodig, ideaal voor mensen als ik. Ik heb hem nu ongeveer twee maanden en ik heb ‘m nog maar één keer een beetje water gegeven. Ik heb mijn kleine cactusje in een wit potje gezet, ik vind ‘t er zelf heel clean en stijlvol uit zien. Leuk voor op mijn witte bijzettafeltje!

Waarom ik gelijk voor dit plantje viel moge duidelijk zijn. Als je goed kijkt zie je allemaal minuscule, roze bloemetjes tussen de stekels! Ik heb dit nog nooit gezien bij een cactus, jullie wel? Ik denk dat ik een vrouwelijke cactus te pakken heb gekregen, haha. Ik zou d’r bijna een naam geven… Ze staat nu trouwens nog op mijn kamer bij mijn ouders, ik weet nog niet zo goed hoe ik haar moet vervoeren. 
Vorige maand bezocht ik de woonbeurs en daar heb ik heel veel leuks gezien wat betreft cactussen! Ik had mijn kleine cactusje toen al, maar ik heb een hoop inspiratie op kunnen doen en ik vind cactussen alleen maar nóg leuker geworden. Ik voel een kleine verslaving opkomen…

1. De cactus als plant
Als ik denk aan een cactus in het interieur, denk ik meteen aan de meest voorkomende vorm: Een cactus in een potje. Deze heb je echt in allerlei soorten, vormen en maten en dat maakt een cactus zo leuk. Je kunt gaan voor een ruwe, meer originele cactus-vorm of bijvoorbeeld zoals ik voor een iets vriendelijkere vorm, namelijk een bolletje. Wat mij betreft kun je een cactus overal plaatsen, in de keuken, de slaapkamer, op een bijzettafeltje of zelfs in de badkamer! Hij zal de boel nooit vies maken en dat maakt hem tot een ideale huisgenoot.

2. De cactus als print
Als je een échte cactus fan bent, ga je voor cactus all over the place! Bijvoorbeeld als leuke, gekke print op een kussentje. Ook al is en blijft het natuurlijk een stekelig plantje, als ik naar deze kussentjes kijk word ik meteen vrolijk. Hierbij kun je je uiteraard ook helemaal uitleven, hoe gekker hoe leuker, als het aan mij ligt. Cactus-gordijnen, cactus-tafelkleden of zelfs een cactus-dekbed, het kan allemaal!
3. De cactus aan de muur

Helaas zie je het niet heel duidelijk, maar bovenstaande foto is een close-up van een cactus-schilderij. Jawel mensen, cactussen in je interieur gaat echt veel verder dan je denkt. Misschien wordt het iets too much als je óók nog her en der wat cactussen hebt staan, maar los daarvan vind ik dit schilderij echt te gek! Ik zie het al helemaal voor me in een heel licht interieur, waar wit de belangrijkste ‘kleur’ is. In zo’n interieur zou zo’n schilderij een echte eyecatcher zijn, maar toch heel leuk en stijlvol.
Ben je na het lezen van dit artikel ook helemaal enthousiast geworden over de cactus? Ik hoop in ieder geval dat mijn enthousiasme een beetje aanstekelijk werkt, maar ik ben zelf in ieder geval wel helemaal overtuigd! Ik weet niet of het bij één cactusje blijft, ik vind ze echt zo ontzettend tof. Het is dat ik al een leuk vogelprintje aan de muur heb, anders zou zo’n tof schilderij ook niet misstaan…
Heb jij een cactus in huis?

33 Reacties

 1. 12 april 2015 / 08:00

  Whaaa cactussen zijn zó mijn ding! Leuk leuk leuk! Veel Liefs

 2. 12 april 2015 / 09:03

  Ja ze zijn leuk! Ik heb er laatst ook een gekocht!

  • 14 april 2015 / 17:58

   Wat tof! Ik wil nog een paar gaan aanschaffen, denk dat het heel leuk kan zijn 🙂 X

 3. 12 april 2015 / 09:04

  Ik heb zelf ook mini cactussen in mijn kamer staan van de Ikea!

 4. 12 april 2015 / 09:13

  Echte cactussen zijn toch wel leuker dan een printje, haha. Ik moet echt eens op zoek gaan naar een cactus en eventueel nog een ander plantje. Maar cactussen zijn zo handig omdat ik in het weekend vaak weg ben en het is voor veel planten veel te warm op mijn kamer.

  • 14 april 2015 / 17:59

   Ja inderdaad, ik ben het helemaal met je eens! Cactussen zijn voor mij echt de ideale planten. X

 5. 12 april 2015 / 10:17

  Ik had dus echt niks met cactussen maar als ik het zo zie ziet het er wel echt leuk uit eigenlijk, twijfel nu of ik er eentje ga kopen…liefs Sabrina

  • 14 april 2015 / 18:00

   Haha leuk om te horen! Ik begin ze echt steeds leuker te vinden. X

 6. 12 april 2015 / 10:56

  Ook ik heb een cactus in huis, van mijn moeder geërfd. Hij is in de jaren dat zij hem had flink gegroeid, dus ik vond het zonde om hem weg te doen en zorg nu verder voor hem!

  • 14 april 2015 / 18:00

   Ah, ja dat snap ik heel goed! Leuk dat je 'm nog steeds hebt. X

 7. 12 april 2015 / 15:53

  Ik ben zo dol op Cacti! Ik heb ze overal in mijn kamer staan!
  Liefs Iep

  • 14 april 2015 / 18:00

   Cactus-addict, hihi! Ik wil er ook nog veel meer gaan kopen. X

 8. 12 april 2015 / 18:39

  Wat een mooie foto's! Ik vind het zelf ook wat zonde om elke week nieuwe bloemen te kopen; dan is een cactus een goede optie!

  • 14 april 2015 / 18:01

   Wat leuk om te horen, dankjewel! <3 Ja, lekker goedkoop en duurzaam inderdaad 🙂

 9. 12 april 2015 / 22:17

  Mooie foto's! Ik ben zelf ook dol op cactussen, maar heb simpelweg niet meer ruimte dan voor 1 plantje. Toevallig is dat wel precies dezelfde cactus. Als je geluk hebt, komen er over een tijdje mooie roze bloemen uit. En dan bedoel ik echt obvious en bovenop de stekels! 😀

  • 14 april 2015 / 18:02

   Lief, dankjewel! Wat grappig dat we dezelfde hebben! Ik ben heel benieuwd of dat bij mij ook gebeurt. X

 10. 13 april 2015 / 08:41

  Wat leuk om te zien hoe je cactussen terug kunt brengen in je interieur.

 11. 13 april 2015 / 18:01

  Mooie foto's 🙂 Ik hou het bij vetplantjes, die prikken niet ^^

 12. 14 april 2015 / 19:43

  Wat een leukie! Cactusjes zijn echt hip haha. Planten kunnen echt je woning behoorlijk opvrolijken trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge