ESSENCE & CATRICE LIPLINERS

Een hele tijd geleden kocht ik mijn allereerste lipliner ooit. Na het grote succes van deze lipliner van Catrice was het al gauw duidelijk dat ik nog veel meer lippotloden wilde toevoegen aan mijn collectie! Lipliner is een product dat ik niet heel vaak gebruik, maar het is toch wel heel erg handig om te hebben. Iedereen heeft wel een aantal lipsticks die zonder lipliner echt niet fatsoenlijk aan te brengen zijn, toch? Ik kocht onlangs een aantal nieuwe lipsticks en bij het Kruidvat kocht ik twee bijpassende lipliners, één van Essence en eentje van Catrice. Vandaag vertel ik je wat ik er van vind! Kijk je mee?

Een tijdje geleden heb ik mijn berry-kleurige lipstick van Catrice herontdekt (Tell Me A Berrytale) en daar past de rechter kleur lipliner echt perfect onder! Voor de linker lipliner van Essence heb ik eigenlijk geen geschikte lipstick, maar die is zonder lipstick al heel mooi. Bovendien is ‘ie vrij romig, dus hij kan ook heel goed zonder lipstick gedragen worden, lekker multifunctioneel!
Ik wist al dat de lipliners van Catrice over het algemeen erg fijn zijn, maar van Essence had ik nog nooit een lipliner geprobeerd. Ik vond het zo’n mooie kleur, ik kon hem echt niet laten liggen! De lipliner van Catrice is een berry-rode kleur en de lipliner van Essence gaat richting mauve. 

Ik was op slag verliefd op deze kleur. Deze tint heb ik namelijk nog niet in mijn stash, niet als lipstick, niet als lipgloss, maar nu dus wel als een lipliner! Zoals ik al vertelde is deze lipliner vrij romig, dat merkte ik meteen bij het swatchen. Je voelt een duidelijk verschil met de lipliner van Catrice. De lipliner van Essence is wat zachter en daarom ook makkelijker over je hele lippen aan te brengen. Hij accentueert de velletjes niet en voelt niet te droog aan – wat natuurlijk wel de bedoeling is van een lipliner, maar dat even ter zijde. Straks meer hier over!

De berry-rode tint van Catrice is net even wat lichter dan de rode lipliner die ik dus al heb. Ik heb veel berry-kleurige lipsticks, dus dit is zeker een goede koop geweest! De lipliner van Catrice is best droog, je hele lippen ermee inkleuren is niet heel fijn. Het schuurt een beetje en velletjes worden geaccentueerd. Daarom gebruik ik deze lipliner puur om de randen van mijn lippen mee te tekenen, waar hij dan ook voor bedoeld is. Een pluspunt van de lipliners van Catrice is dat ‘ie waterproof is.

Op de bovenstaande foto’s zie je al enigszins verschil tussen beide lipliners. De lipliner van Essence is zo te zien ook wat glanzender dan die van Catrice. Omdat hij zo romig is gaat hij ook sneller op, ik moet snel een puntenslijper aanschaffen, dat heb ik al wel gemerkt! Oké, door naar de swatches.

Beide lipliners zijn echt enorm gepigmenteerd, ik ben tot nu toe echt heel enthousiast! Van Catrice had ik het al een beetje verwacht, maar ik was vooral heel benieuwd naar de lipliner van Essence. Je ziet op de foto het verschil in structuur nu iets duidelijker. De lipliner van Essence lijkt wat vettiger en die van Catrice is droog, zo droog dat ‘ie ook een beetje korrelt en niet egaal aanbrengt. Jammer!
Wauw! Wat een prachtige kleur is dit, precies zoals ik had verwacht. De lipliner is heel makkelijk aan te brengen en glijdt als het ware over mijn lippen. Hij is natuurlijk niet zo romig als een echte lipstick, maar daar is ‘ie dan ook niet voor bedoeld. Helaas is hij te romig om mijn lipstick echt langer te laten blijven zitten, dat is dan wel weer jammer. Ook blijft hij niet erg lang zitten, ongeveer drie uurtjes. 
De lipliner van Catrice doet gelukkig wel wat hij belooft. Deze is dan ook zeer geschikt om daadwerkelijk als lipliner te gebruiken. Je kan ‘m enorm strak aanbrengen, een lijntje is gauw gezet! Wel is met deze kleur iets meer precisie vereist, maar als je hierna nog een donkere lipstick wil aanbrengen, ben je met een lipliner natuurlijk al in het voordeel. Ook is de lipliner van Catrice waterproof, hij blijft echt lang zitten. Na het douchen zit hij er nog op en ook na een avondje uit is hij nog niet verdwenen van mijn lippen. Een reiniger op olie-basis is wel een vereiste om deze hardnekkige lipliner te verwijderen.

Hierboven zie je het resultaat van de lipliner met een lipstick erover heen. Hiervoor gebruik ik Tell Me A Berrytale van Catrice, één van mijn favoriete lipsticks! De kleuren sluiten echt precies op elkaar aan. Helaas is de lipliner van Catrice een beetje korrelig, dit zie je dan ook een beetje door de lipstick heen schijnen. Gek, met de rode lipliner van Catrice had ik dat helemaal niet.

Uiteindelijk ben ik best tevreden met beide lipliners, maar het mag duidelijk zijn dat ze erg verschillend zijn in kwaliteit en dat ze beide een andere gebruiksaanwijzing hebben. De lipliner van Essence is wat zachter en romiger en daarom meer geschikt om over de hele lippen aan te brengen. Hij blijft ook niet heel lang zitten en daarom vind ik ‘m minder geschikt als lipliner. De lipliner van Catrice is wat droger en blijft daardoor erg lang zitten, ook is hij waterproof. Maar hij is zo droog dat hij een beetje begint te korrelen en dat is ook niet zo mooi onder een lipstick. Een beetje teleurstellend!
Catrice lipliner en Essence lipliner kosten 1,99 en 0,99 per stuk en zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister
Welke lipliner is volgens jou echt een aanrader?

27 Reacties

 1. 11 april 2015 / 08:04

  Ik heb er één van Catrice en bijna alle lipliners van Essence haha! Ik vind dus vooral die van Essence fijn 🙂

  • 14 april 2015 / 17:53

   Ik ook, hij droogt mijn lippen niet uit. Die van Catrice is wat stroever. X

 2. 11 april 2015 / 08:05

  Mooie lipliners! Ik zoek al een tijdje de 'satin mauve' van Essence, maar elke keer als ik in de Kruidvat kom, is die er niet meer 🙁

  • 14 april 2015 / 17:54

   Ah, jammer! Misschien kan je eens bij Trekpleister kijken? Ik heb het idee dat mensen altijd naar het Kruidvat gaan voor make-up, dus bij Trekpleister is dan nog vaak een ruime keus. X

 3. 11 april 2015 / 08:46

  Mooie lipliners! Ik gebruikte het vroeger wel eens. Ik kocht dan een lippenstift en een bijpassende lipliner, maar ik gebruik het nu eigenllijk nooit meer.

  • 14 april 2015 / 17:54

   Dankje! Ik gebruik ze sinds kort eigenlijk pas, maar ik vind het erg fijn werken. X

   • Charlotte
    18 april 2020 / 19:43

    Hoi, Leuke pagina!

    Nu heb ik een beetje een rare vraag..
    mijn moeder gebruikt altijd al de essence satin Mauve in de kleur 06
    Die van haar is nu op en het wordt niet meer verkocht. Als je het lip potloodje toevallig nog hebt en niet meer nodig hebt zou ik die graag willen overnemen voor 3 dubbel de vraagprijs. Het geeft niet dat het gebruikt is.

    Liefs Charlotte 💗

 4. 11 april 2015 / 11:55

  Oeh prachtige lipliners! Eigenlijk gebruik ik het helemaal niet maar als ik het zo lees moet ik er ook maar eens aan gaan geloven.

  • 14 april 2015 / 17:55

   Ik gebruikte het eerder ook nooit, maar het is best handig! Nu gebruik ik ze ook steeds vaker. X

 5. 11 april 2015 / 14:58

  I lovee lipliners! Die van Essence heb ik zelf ook, gebruik deze heel graag. Het potloodje van Catrice is ook heel mooi, deze moet ik gaan halen! X

  • 14 april 2015 / 17:56

   Ik vind die van Essence echt prachtig! Die van Catrice is ook erg mooi 🙂 X

 6. 11 april 2015 / 20:27

  Ik heb deze beide, en inderdaad die van catrice blijft onzettend lang zitten, maar een beetje droog. Terwijl die van essence dus er snel afgaat maar wel heel fijn en romig is. Leuke review!

  • 14 april 2015 / 17:56

   Wat toevallig! Die van Essence voelt inderdaad veel fijner aan op de lippen. X

 7. 13 april 2015 / 15:36

  Ik heb die van Essence ook in die kleur en ik vind hem echt geweldig! 🙂

  • 14 april 2015 / 17:57

   Jaaaa, ik ben er zo blij mee! Ik moet nu alleen wel even een puntenslijper kopen, hij is stomp. Ik wil hem echt graag weer gebruiken, haha! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge