Toekomstdromen: 5 Plannen die ik zou willen realiseren!

Hoi allemaal! Durven jullie nog te dromen over de toekomst? Met de komst van corona besef ik maar al te goed hoe onzeker het leven eigenlijk is. Ook voor deze coronatijd heb ik dat helaas meerdere malen mogen ondervinden, wat ervoor heeft gezorgd dat ik eigenlijk niet echt bezig ben met de toekomst. Laat ik het zo zeggen: ik heb een heleboel mooie dromen, maar ik doe niet meer aan plannen. Ik zie wel hoe het loopt! Het leek me leuk om een aantal van mijn toekomstdromen met jullie te delen, lees je mee? 😉

toekomstdromen

Een boek schrijven

Corona of geen corona, iets wat ik graag zou willen realiseren is het schrijven van een boek. Eigenwijs dat ik ben, heb ik zelfs al een klein beginnetje gemaakt. Ook al weet ik dondersgoed dat een boek schrijven nu niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje staat, kan ik mezelf soms niet bedwingen. Mijn blog ben ik immers ook gestart net voor de eindexamens van het VWO – een slechtere timing kon niet!

In ieder geval lijkt het me ontzettend tof om ooit een boek te schrijven. Het zal in ieder geval geen roman worden, maar meer een autobiografisch boek met een mix van wat er nu allemaal gebeurt in de wereld/maatschappelijke problemen. Dit lijkt me vooral leuk omdat ik het dan lekker persoonlijk kan houden en omdat ik altijd overal een mening over heb ;-).

In het buitenland wonen

Iets wat wel hoog bovenaan mijn lijstje staat, is wonen en werken in het buitenland. Mijn plan was eigenlijk om begin 2021 te vertrekken, maar dat kan ik nu natuurlijk wel op mijn buik schrijven. Balen doe ik niet hoor, het was immers maar een plan. Plannen kunnen altijd gewijzigd worden en sowieso ben ik niet iemand die zich ergens op vastpint. Tenzij het gaat om eten bestellen in het weekend, of iets anders kleins waar ik enorm naar uitkijk :p.

Over grote beslissingen slaap ik liever nog een nachtje, maar als het goed voelt dan kan ik ook heel radicaal zijn. Voor je het weet heb ik mijn biezen gepakt, haha. Ik vind het in ieder geval niet erg dat ik dit plan nog even moet parkeren, aangezien ik nog een heleboel dingen wil realiseren voordat het zover is!

Voor nu heb ik het in ieder geval nog steeds ontzettend naar mijn zin in mijn studio en die wil ik voorlopig zeker niet kwijt. Het lijkt mij ook het verstandigst om de komende jaren te blijven huren, omdat ik nogal wispelturig kan zijn en ook absoluut mijn vrijheid wil behouden. Vrijheid is voor mij het allerbelangrijkste! Iets waar ik zeker wel in wil investeren in de toekomst, omdat het me ontzettend veel vrijheid geeft, is een auto.

Meer e-books publiceren

De reden dat ik het niet zo erg vind om mijn avontuur in het buitenland nog even uit te stellen, is omdat ik nog een hoop plannen wil realiseren! Zo ben ik momenteel bezig met mijn tweede e-book over Photoshop en wil ik zeker nog meer e-books lanceren. Ook lijkt het me heel tof om in de toekomst een Photoshop cursus uit te brengen, zodat ik Photoshop makkelijker en leuker kan maken voor mijn doelgroep.

Maar ook een e-book over online ondernemen, bloggen of Pinterest lijkt mij heel erg tof om ooit uit te brengen. Ik weet ook nog niet of ik mijn kennis alleen wil delen in de vorm van een e-book, of bijvoorbeeld ook als online cursus. Nog een heleboel om over na te denken dus!

Een reis maken door Amerika

Reizen door Amerika lijkt mij echt ontzettend tof. Het is iets waar ik vaker over droom, maar wat zeker nog niet op de planning staat, omdat alles zo onzeker is. Vooral de stad Los Angeles trekt mij enorm, mede door de serie ‘The Hills’ waar ik vroeger verslaafd aan was (en stiekem nog steeds ;-)).

Deze enorme stad heeft werkelijk alles: zon, zee, strand, veel werkgelegenheid en heel veel toffe hotspots. Ik zou ook zeker meer steden aan de westkust willen ontdekken, waaronder San Francisco. Amerika lijkt me gewoon zo bijzonder, ondanks dat Amerika misschien net zo Westers lijkt als Europa heerst er toch een hele andere cultuur en mentaliteit.

Een reis naar Amerika is dan ook een van de vele reizen die ik na de coronacrisis hoop te maken.

Een hond nemen

Wie mij langer volgt, weet dat ik gek ben op dieren. Huisdieren zijn dan ook niet weg te denken uit mijn leven. Ik geloof dat ik nog nooit zonder huisdieren gewoond heb! Behalve dat ik nog meer cavia’s wil aanschaffen (en dan zo’n leuke cavia flat maken ;-)), wil ik ook heel graag een hond.

Maar, een hond hebben brengt echt ontzettend veel verantwoordelijkheid met zich mee en beperkt je ook in je vrijheid. Iets waar ik nu absoluut nog niet aan toe ben. Desondanks droom ik regelmatig weg bij schattige puppy’s en heb ik een heel lijstje in mijn hoofd met hondenrassen die ik leuk vind.

Je leest het al: ik heb nog een hoop toekomstplannen! Wanneer ik deze plannen precies ga realiseren weet ik nog niet, maar waar ik me in ieder geval in moet verdiepen is de financiering van mijn toekomstdromen. Ik ben sowieso al heel hard aan het sparen! Of ik de kosten helemaal kan dekken weet ik nog niet, in dat geval zou ik misschien geld kunnen lenen om een auto te kopen of om een reis naar Amerika te maken. Daarnaast moet ik dan ook zeker de rente persoonlijke lening vergelijken, want ik wil natuurlijk wel de beste deal!

Wat zijn jouw toekomstdromen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
toekomstdromen

4 Reacties

 1. 25 november 2020 / 12:36

  In het buitenland wonen stond ook heel lang op mijn lijstje maar dat heb ik geschrapt ondertussen. Ik wou dat vooral doen omdat ik vroeger zo’n moeite had met ons weer en ik gewoon in een land wou leven waar het vooral zonnig en lekker warm is. Ondertussen waardeer ik ook de charme van ons weer hier in België. Ik zou wel héél graag ooit een huisje in de Ardennen willen kunnen kopen om dan af en toe daar eens een paar dagen door te brengen, en eens naar Amerika reizen. Mijn prioriteit nu is echter om mezelf en mijn kind in leven te houden en me een beetje goed te voelen :p
  Irene onlangs geplaatst…Geproefd • Eetbaar cookie dough van The Dough BarMy Profile

 2. 26 november 2020 / 10:59

  Wat een fijne dromen! Ik had ook ooit de grote droom om in het buitenland te wonen en die heb ik twee jaar geleden uit laten komen. Nog altijd mega happy in Spanje! 🙂 In welk land zou jij graag willen wonen? En het nemen van een hond staat ook heel hoog op mijn lijstje, maar ik vind het zo’n grote stap. Toch denk ik wel dat ik er binnen een paar jaar één zal aanschaffen, want ik ben zo dol op honden!

 3. 27 november 2020 / 13:29

  Wat een heerlijke, ambitieuze lijst. Ik herken het wonen in het buitenland heel erg. Ik wilde eigenlijk voor een langere periode naar Spanje na het behalen van mijn hbo diploma. Echter is dit er nog niet van gekomen door de coronacrisis. Ik wil dit sowieso nog wel gaan doen.
  Yaika onlangs geplaatst…Celebrate Diveristy met… Linde RozaMy Profile

 4. 28 november 2020 / 21:50

  Wat een mooie plannen allemaal! En ik heb zo’n vermoeden dat die zomaar eens allemaal waar kunnen worden: zo te horen heb je al aardig concrete plannen gemaakt 🙂 Een boek schrijven staat ook hoog op mijn lijstje. Dat lijkt me zo gaaf! En hoe leuk, die caviaflat! Ik heb zelf een muur met kattenplankjes stiekem ook op mijn droomlijstje staan. Lijkt me zo leuk! Nu hopen dat Pippa er net zo enthousiast over is 😉
  Romy onlangs geplaatst…Lichaamsliefde | Zo ben ik dit jaar liever voor mijn lijf gewordenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge