5 Tips om het thuis gezellig te maken tijdens donkere dagen

Hoi allemaal! Met de komst van de wintertijd moeten we eraan geloven, het is nu écht herfst! Niet alleen is het ‘s avonds vroeger donker, ook de temperaturen dalen en het zonnetje laat zich steeds minder vaak zien. Als rasechte zomerliefhebber doet dit toch wel een beetje pijn in mijn hart, maar we moeten er maar het beste van maken! In dit artikel deel ik 5 tips om het thuis gezellig te maken tijdens deze donkere dagen, lees je mee?

thuis gezellig

Bloemen in huis halen

Een vrolijke bos bloemen doet altijd wonderen voor mijn humeur. Vooral rozen en tulpen zijn mijn favoriet! Altijd wanneer ik een bosje in huis haal, vraag ik me af waarom ik dit niet vaker doe :p. Zeker tijdens deze donkere dagen geniet ik extra van een mooie bos rozen op tafel. Daarnaast is een mooie bos bloemen ook altijd perfect achtergrondmateriaal voor flatlay fotografie. Mijn foto’s zien er direct een stuk fleuriger en gezelliger uit!

Heel veel (geur)kaarsen aansteken

Eerlijk is eerlijk, ook ‘s zomers kan ik het af en toe niet laten om ‘s avonds wat kaarsen aan te steken. Maar, nu de winter in zicht is, ga ik helemaal los! 🙂 Onlangs verwende ik mezelf met een heleboel nieuwe kaarsen en geur kaarsen in allerlei mooie, herfstige kleuren. Ik hoor altijd hele goede verhalen over de kaarsen van Yankee Candle en Woodwick, dus besloot ik eens een gokje te wagen! Persoonlijk houd ik het meest van subtiele en natuurlijke geuren, ik ben dan ook heel erg benieuwd naar natuurlijke kaarsen. Sowieso ben ik dol op de geuren lavendel, vanille en rozen, dus er valt nog genoeg uit te proberen! 🙂

Gezellige kussentjes

Mijn bank zou geen echte bank zijn zonder mijn gezellige en kleurrijke kussentjes. Wat is er nou fijner dan na een lange dag lekker op de bank ploffen, tussen een heleboel vrolijke kussens? 🙂 Ik ben groot fan van mijn kussens met tropische bladeren, die vind ik eigenlijk het hele jaar door leuk. Toch kan ik het nooit laten om af en toe een nieuw exemplaar aan te schaffen, zeker in de herfst. Een paar nieuwe kussens met een herfstig printje lijken me wel wat! Wat er verder nog op mijn wishlist staat? Een mooi, zacht fluffy kussentje!

Lekker warme onesie

Sorry not sorry, maar in het najaar haal ik mijn hysterische kangoeroe onesie weer uit de kast. Ik kocht ‘m jaren geleden bij de Primark en ‘s winters LEEF ik in deze onesie. Extra leuk is dat ‘ie een capuchon, staart én een buidel heeft, waardoor ik me echt een kangoeroe kan voelen ;-). Niet de meest charmante outfit om de deur te openen voor de sushibezorger (ook deze is regelmatig bij mijn voordeur te vinden ;-)), maar wat kan het ook schelen. Mijn onesie is in ieder geval heerlijk warm, perfect voor deze koude dagen!

Extra veel me time inplannen

In het najaar vind ik het extra belangrijk om meer me time in te plannen. De dagen zijn korter, de zon schijnt minder vaak en dat merk ik absoluut aan mijn energielevel. ‘s Winters ben ik niet op mijn best, maar helaas horen de donkere maanden er gewoon bij. Het vierde kwartaal is altijd enorm druk, dus ik probeer mijn tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Weekenden probeer ik vrij te houden en ‘s avonds probeer ik mijn laptop eerder dicht te klappen. Ook neem ik regelmatig tijd voor een maskertje, lezen, naar de zonnebank gaan en het doen van mijn nagels. Maar, ook eten bestellen en mezelf af en toe trakteren op iets leuks is iets wat ik dit seizoen vaker doe!

Wat zijn jouw beste tips om het thuis gezellig te maken?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
thuis gezellig

5 Reacties

 1. 20 november 2020 / 09:40

  Gezellige tips. Ik hou enorm van geurkaarsen, plaids en mooie accessoires om ons interieur gezellig te maken. En bloemen. Regelmatig trakteer ik mijzelf hierop.
  Darina onlangs geplaatst…5 favorieten van de week #73My Profile

 2. 21 november 2020 / 15:50

  Oeh yes, kussens en kaarsjes mogen hier ook zeker niet ontbreken. Ik vind dat altijd zo geweldig staan. Bloemen in huis halen moet ik ook echt weer wat vaker doen. Ik word daar altijd zo blij van.
  Nu ben ik heel benieuwd naar je kangoeroe-onesie trouwens, haha.
  Romy onlangs geplaatst…Wat ik anders zou doen bij een volgende verhuizing?My Profile

 3. 24 november 2020 / 21:29

  Dit is allemaal zo herkenbaar! Heel mijn studio staat vol met geurkaarsen van Woodwick en Yankee Candle. Ik heb onlangs de geur ‘Red Apple Wreath’ van Yankee Candle aan mijn verzameling toegevoegd. Deze geur is de definitie van kerst in een potje haha. Mocht je nog een echte kerstgeur willen hebben, raad ik deze zeker aan :).
  Yaika onlangs geplaatst…Op deze manieren kun je pakjesavond vieren als volwassenenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge