5 Reizen die ik na de coronacrisis hoop te maken

Hoi allemaal! Nog een paar dagen en dan is het 2021… Voor mijn gevoel is 2020 echt voorbij gevlogen, ondanks dat het echt een bizar (saai) jaar was. Wie had ooit gedacht dat we nu nog steeds middenin de coronacrisis zouden zitten? Ik dacht echt dat het met een paar maandjes wel gedaan was met het virus, maar niks bleek minder waar. Reizen zit er voorlopig helaas niet in, maar dat betekent niet dat we niet kunnen dromen over reizen in de toekomst! In dit artikel vertel ik je over 5 reizen die ik wil maken na de coronacrisis. Lees je mee?

reizen

1. Los Angeles

Een van de eerste reizen die ik hoop te maken, zodra het weer kan, is een reis naar Los Angeles. Ik heb er al vaker over geschreven op mijn blog, maar Los Angeles trekt me echt enorm. Niet alleen ben ik dol op het ontdekken van nieuwe steden en leuke hotspots, maar ik ben ook een zon- en strandliefhebber. Toevallig heeft Los Angeles dat allemaal ;-). Ik ben nog niet eerder in Amerika geweest en ik ben al jaren ontzettend benieuwd naar dit continent. Een reis maken naar Los Angeles is op dit moment een van mijn spaardoelen, ik kan echt niet wachten!

2. Roadtrip door Europa

Iets wat ook al langer op mijn lijstje staat, is het maken van een roadtrip door Europa. Europa is prachtig en veelzijdig, er valt nog genoeg te ontdekken! Ik heb hele fijne herinneringen aan de autovakanties met mijn ouders en ik ben dol op autorijden, dus een roadtrip door Europa lijkt mij echt ontzettend tof. Houd je wel van een avontuur, dan kun je bijvoorbeeld ook een roadtrip maken op de motor! Een roadtrip op de motor vereist wel enige voorbereiding. Je hebt onder andere een goede motorjas nodig, bijvoorbeeld van het merk Rev it.

kos

3. Griekse eilanden

Wie mij langer volgt, weet dat ik sinds een aantal jaar groot fan ben van de Griekse eilanden. Tot nu toe heb ik alleen Kreta en Kos gezien, maar er staan nog veel meer Griekse eilanden op mijn lijstje! Na de coronacrisis hoop ik Zakynthos te kunnen bezoeken, hier heb ik zoveel goede verhalen over gelezen! Ook Corfu en Lesbos wil ik graag bezoeken in de toekomst. Ik ben echt een zomermens en ik ben dol op hitte, dus het lijkt me ook zeker geen straf om bijvoorbeeld een hele zomer op de Griekse eilanden te verblijven. Dit is ook een stuk praktischer en goedkoper, want in een paar maanden kan ik meteen een heleboel eilanden verkennen!

4. Brazilië

Als kind was ik helemaal geobsedeerd door Brazilië. Ik vind dit land gewoon zo vrolijk, divers en kleurrijk, dat ik het gewoon met mijn eigen ogen moet zien ;-). Zoals jullie misschien weten ben ik dol op de Portugese stad Lissabon, hier ben ik inmiddels vier keer geweest. Het lijkt me geweldig om hier ooit langere tijd te verblijven en om Portugees te leren. Dat komt natuurlijk goed van pas als ik een reis ga maken naar Brazilië! Het lijkt me overigens ook ontzettend bijzonder om een tropisch regenwoud te kunnen bezoeken met een gids.

5. Kaapverdische Eilanden

Ik ben niet alleen benieuwd naar de Griekse eilanden, maar ook naar de Kaapverdische eilanden. Al sinds ik me kan herinneren heb ik echt iets met eilanden, ik heb er dan ook al een hoop bezocht in mijn leven. En dan heb ik het niet alleen over de Waddeneilanden :p. Ik ben vooral dol op zonnige bestemmingen, dus de Kaapverdische eilanden staan zeker op mijn lijst. Een stuk dichterbij dan Curacao, maar net zo tropisch en kleurrijk!

Vliegreis naar bovenstaande bestemmingen

Zoals je ziet staan er nog flink een aantal bestemmingen op mijn lijstje voor na de coronacrisis. Afhankelijk van naar welke bestemming je wilt, kies je voor een bepaalde luchthaven om vanaf te vertrekken. Vaak als je (ver) buiten Europa wilt vliegen, moet je vanaf een grotere luchthaven vliegen. Zo kun je vanaf Schiphol Airport in Amsterdam naar Los Angeles en Brazilië vliegen. Een Europese bestemming zoals de Griekse eilanden zijn prima te bereiken vanaf een kleinere luchthaven, zoals Eindhoven Airport. De meeste mensen rijden met de auto naar de luchthaven voordat ze gaan vliegen. Het is altijd aan te raden om vooraf een parkeerplaats te reserveren, zo ook bij een Airport Eindhoven parking. Zo weet je zeker dat jij je auto kwijt kan bij aankomst én dat deze veilig geparkeerd staat!

Welke reizen hoop jij te maken na de coronacrisis?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
reizen

3 Reacties

 1. 30 december 2020 / 09:42

  Die roadtrip door Europa lijkt mij ZO leuk! Ik begreep het vroeger nooit, autovakanties. Maar het zijn de leukste hè.
  Corfu schijnt een aanrader te zijn, heel groen. Ik ben ook wel een strandmens (want dan kan ik lezen in de zon en laat mij allemaal gerust) maar voor de verandering ga ik dan ook wel graag eens iets zien.

  Ik heb geen grote plannen maar Sardinië staat op mijn lijstje, en ik ben (o god zeg) nog nooit in Italië geweest.

 2. 2 januari 2021 / 15:20

  Oeh, ik krijg meteen zin om mijn koffers te pakken en op vakantie te gaan. Amerika (en LA) lijken me enorm tof om een keer heen te gaan. Zelf (denk ik) dat mijn eerste verre reizen na de corona situatie naar Lapland en Jordanië zullen gaan. Gelukkig kan ik daar nu volle bak voor sparen haha :).
  Yaika onlangs geplaatst…Hoera: mijn blog is vandaag jarigMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge