Review: Verse kant-en-klaar maaltijden van Uitgekookt!

Hoi allemaal! Geen idee of het met corona te maken heeft, maar de laatste maanden ben ik echt uitgefantaseerd in de keuken. Ik mis het enorm om uit eten te kunnen gaan en om op mijn gemakje boodschappen te kunnen doen. Het liefst ben ik binnen een kwartier de supermarkt weer uit, zodat ik die mondkap weer van mijn hoofd kan trekken ;-). Ik was dan ook ontzettend enthousiast toen ik de verse kant-en-klaar maaltijden van Uitgekookt mocht testen. Vier dagen niet hoeven nadenken over wat ik nou weer moest maken, geen boodschappen te hoeven doen én niet te hoeven koken… Kijk gauw verder als je benieuwd bent naar mijn review.

uitgekookt

Over de verse maaltijden van Uitgekookt

Uitgekookt is een maaltijdservice die uitsluitend verse en gezonde kant-en-klaar maaltijden aanbiedt. Je hoeft de maaltijden alleen nog maar op te warmen. Elke week kun je kiezen uit maar liefst 25 verschillende maaltijden! Bestellen bij Uitgekookt is geheel vrijblijvend, je zit dus niet vast aan een abonnement. Op de website kun je zelf het bezorgmoment kiezen (wekelijks op maandag of donderdag). Goed om te weten: de maaltijden worden gratis thuisbezorgd! Op de website van Uitgekookt maaltijdservice kun je een proefpakket met 4 verse kant-en-klaar maaltijden bestellen voor slechts €19,95. De maaltijden kun je uiteraard zelf uitkiezen en er zijn ook vegetarische opties! Standaard bevatten de maaltijden 450 gram, maar je kunt ook een kleinere of grotere portie kiezen.

uitgekookt

Pasta peperonata met vegetarisch gehakt

De eerste maaltijd die ik probeerde, was een pasta met vegetarisch gehakt en een lekker pittig sausje. Ik warmde de pasta gauw op in een pan en klaar was mijn avondeten! 😉 Gelukkig had ik zelf nog een zak Parmezaanse kaas in de koelkast, want ik kan echt geen pasta eten zonder een flinke laag kaas. Op kantoordagen ben ik pas om 19.00 thuis, vandaar ook deze donkere foto :p. Ik verheugde me al de hele dag op de pasta die ik ‘s avonds zou gaan eten en hij stelde me absoluut niet teleur! De groenten vond ik erg lekker in combinatie met de pasta en het pittige sausje maakte hem helemaal af. Het was overigens ook een flinke portie, dus ik zat goed vol!

verse maaltijden

Kokos quinoa met pompoen, vismix en botersaus

Iets wat ik heel lekker vind, maar bijna nooit eet, is quinoa. Ik vind het vaak te prijzig en net even wat meer gedoe dan bijvoorbeeld couscous (heet water erover en klaar ;-)). Ook pompoen vind ik lekker, maar is niet iets wat ik vaak in huis haal. Toen ik de kokos quinoa met pompoen en vis tegenkwam op de website van Uitgekookt, wist ik niet hoe snel ik ‘m in mijn winkelmandje moest gooien. Ook deze maaltijd vond ik erg smaakvol en gevarieerd, maar ik had wel al snel weer honger. Misschien moet ik de volgende keer een grotere portie bestellen ;-).

uitgekookt

Indonesische goreng telor met bonen en rijst

Sinds ik er een paar jaar geleden achter ben gekomen dat ik niet meer allergisch ben voor pinda’s, ben ik dol op pindasaus (en pindakaas ;-)). Ik eet regelmatig vegetarische saté en daarom sprak de Indonesische goreng telor met bonen en rijst me ontzettend aan. Ook deze maaltijd was erg geslaagd en ook nog eens gezond. Aanrader!

uitgekookt

Stamppot spinazie met kabeljauw

Op zijn tijd kan ik ook echt genieten van een goede stamppot. Maar, eerlijk is eerlijk, zelf heb ik nog nooit stamppot gemaakt… Ik vind het teveel werk om stamppot voor mezelf te maken, zeker aangezien ik dit niet meerdere keren per week zou eten. Kabeljauw eet ik ook niet zo vaak, maar een stukje vis op zijn tijd kan ik als pescotariër zeker waarderen! Van tevoren had ik het niet verwacht, maar deze maaltijd was echt een van mijn favorieten. De stamppot was lekker smeuïg en vulde goed. Ook de vis vond ik er goed bij passen.

kant en klaar
Zo krijg je een iets beter beeld van de portie. De portie stamppot was niet enorm groot, maar vulde erg goed, omdat er ook stukken gekookt ei in zaten.

verse maaltijden
Bij mijn bestelling kreeg ik ook alvast de weekmenu’s van de komende drie weken. Ideaal, want zo kan ik alvast kijken welke maaltijden mij het meeste aanspreken. Het staat in ieder geval vast dat ik binnenkort weer een bestelling plaats, want de maaltijden zijn me enorm goed bevallen! Lekker, vers, gevarieerd en vooral: lekker makkelijk! 🙂

kant en klaar maaltijden

Wil jij ook 4 verse kant-en-klaar maaltijden uitproberen voor €19,95?

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik enorm heb genoten van mijn proefpakket van Uitgekookt! Ik zou het overigens wel heel tof vinden als er in de toekomst nog meer keuze is uit vegetarische gerechten. Juist omdat steeds meer mensen zich bewust zijn van de impact van vlees op het milieu, vind ik dat we dit als maatschappij zoveel mogelijk moeten aanmoedigen, op allerlei mogelijke manieren. Zelf eet ik het liefst vegetarisch, maar omdat ik een notenallergie heb, is niet elk vegetarisch gerecht een optie voor mij, omdat er vaak noten worden gebruikt. Gelukkig kan ik als pescotariër dan wel uitwijken naar vis, maar ik kan me voorstellen dat het misschien lastig is als je altijd vegetarisch eet en allergieën hebt. Zou jij graag minder vlees willen eten, maar vind je dit lastig? In dit artikel deel ik 5 tips voor flexitariers.

Wil je ook 4 verse kant-en-klaar maaltijden uitproberen voor slechts €19,95? Bestel hier 4 maaltijden naar keuze. Wanneer je voor het eerst een bestelling plaatst bij Uitgekookt, wordt de korting automatisch verrekend. Je kunt ook mijn code PROEF1504 gebruiken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Uitgekookt.nl

Kende jij de verse kant-en-klaar maaltijden van Uitgekookt al?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
uitgekookt

3 Reacties

  1. 16 maart 2021 / 11:09

    Het zien er super lekkere maaltijden uit! Handig ook als je geen zin hebt om te koken 🙂
    Irene onlangs geplaatst…2021 • Week 10My Profile

  2. 21 maart 2021 / 20:01

    Dat ziet er wel heel lekker uit, ook zo handig om eens te eten als je snel moet. Leuke review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge