NIEUWE BOURJOIS MAKE-UP | XL REVIEW + LOOK!

Net voordat ik op vakantie ging naar Turkije kwam er een suuuper leuk pakketje binnen met nieuwe Bourjois make-up. Ik moest me écht inhouden om de make-up niet meteen uit te proberen, dus na mijn vakantie ben ik meteen aan de slag gegaan met fotograferen en testen! Ik ontving de nieuwe Air mat foundation en bijbehorende matterende poeder, een prachtige blush en een roze lipstick. Kijk je mee naar mijn review?

nieuwe bourjois make-up
Ik herinner me nog goed dat Bourjois vroeger echt een luxe merk was voor mij en mijn vriendinnen. Toen ik een jaar of 14 was, was je echt cool als je een lipgloss van Bourjois had. Nu koop ik meestal mijn make-up bij het Kruidvat, omdat ik dol ben op Essence en Catrice. Ook koop ik weleens producten van Rimmel London. Bourjois is bij mij de afgelopen jaren wat naar de achtergrond verdwenen, door bovenstaande redenen. Daarom vind ik het extra leuk om nu deze mooie producten van Bourjois te testen! Ik kan niet wachten 🙂

nieuwe bourjois make-up
Laten we beginnen met de basis, in dit geval de Air Mat foundation. Deze foundation heeft een matterende werking en belooft wel 24 uur lang te blijven zitten.

nieuwe bourjois make-up
De foundation belooft daarnaast ook fris en lichtgewicht aan te voelen op de huid. De dekking zou perfect moeten zijn, zonder masker-effect. Klinkt goed!

nieuwe bourjois make-up
De ingrediënten van de foundation. De foundation bevat daarnaast SPF10 en de flacon bevat 30 ml product.

nieuwe bourjois make-upDe verpakking van de foundation vind ik er super mooi uitzien. In de onderkant van de dop is ‘Bourjois’ gegraveerd, wat ik een tof detail vind. Een pompflacon vind ik wel iets handiger en sneller werken, maar naar mijn mening kun je zo’n tube, in tegenstelling tot een pompflacon, wel helemaal opmaken. Dat is fijn!

nieuwe bourjois make-up
Ik koos trouwens voor de kleur 02 Vanilla. De lichtste kleur is vaak net wat te licht voor mij, zeker nu ik op vakantie ben geweest en ook wel eens onder de zonnebank ga.

nieuwe bourjois make-up
De foundation is niet super vloeibaar bij het uitsmeren, maar hij is ook niet heel stroef. Een beetje er tussenin!

nieuwe bourjois make-up
Eenmaal uitgesmeerd op mijn hand vind ik de dekking erg mooi! Onderaan het artikel kun je de foundation op mijn gezicht zien en vertel ik wat ik er uiteindelijk van vind.

nieuwe bourjois make-up
Dan door naar de blush! Hebben jullie ooit zo’n kleine, schattige blush gezien? Ik ben op slag verliefd!

nieuwe bourjois make-up
De verpakking vind ik in ieder geval al onwijs mooi, en handig! Echt een super handig formaat om mee te nemen op reis.

nieuwe bourjois make-up
Ik heb de blush in de kleur 74 Rose Ambré, maar er zijn echt nog veel meer kleuren beschikbaar. Ik kon haast niet kiezen!

nieuwe bourjois make-up
Bij de blush krijg je ook nog een super schattig kwastje en er zit ook een spiegeltje in de blush. Zelf gebruik ik zulke kwastjes niet maar het kan natuurlijk wel heel handig zijn voor onderweg.

nieuwe bourjois make-up
De blush is mat, wat ik zelf ontzettend mooi vind. Ik heb namelijk niet zoveel matte, roze blushes en deze kleur is ook nog eens helemaal mijn ding. Niet te roze, maar ook niet te oranje. Dit soort kleuren kunnen ook eigenlijk het hele jaar door wel gedragen worden, love it!

nieuwe bourjois make-up
Om de foundation mee af te poederen ontving ik ook nog de Air Mat poeder. Echt, jongens, ik heb zelden zo’n matte poeder gezien!

nieuwe bourjois make-up
Qua poeder heb ik de op een na lichtste kleur ontvangen, nr. 02 Light Beige. Ik gebruik het liefst wel de aller lichtste kleur qua poeders, omdat je daarmee een foundation die net iets te donker is nog een heel klein beetje kunt camoufleren. Haha! Maar gelukkig was dat deze keer niet nodig. Deze poeder is voor mij de perfecte kleur!

nieuwe bourjois make-up
De poeder belooft de huid een matte uitstraling te geven, precies wat ik nodig heb met mijn vette huid! De poeder belooft wel tot 14 uur goed te blijven zitten en de huid een flawless finish te geven.

nieuwe bourjois make-up
Naar mijn mening is dit een van de meest dekkende poeders die ik ooit heb gehad! Ik zag gelijk al duidelijk verschil op mijn hand. Ik houd wel van een goede dekking dus dit is zeker fijn!

nieuwe bourjois make-up
Tot slot ontving ik nog een super mooie roze lipstick. Ik wilde weer eens wat anders proberen dan rood en paars, haha!

nieuwe bourjois make-up
De lipstick komt uit de Rouge Velvet lijn van Bourjois. Deze lipsticks zijn dus niet volledig mat of heel erg glanzend, maar zitten er een beetje tussenin. Dit soort lipsticks vind ik altijd fijn, omdat ze je lippen niet uitdrogen maar vaak wel redelijk lang blijven zitten en een matte finish hebben (I love mat!).

nieuwe bourjois make-up
Ik ontving de lipstick in de kleur 03 Hyppink Chic.

nieuwe bourjois make-up
De lipstick belooft wel tot 24 uur lang te blijven zitten, een matte finish te hebben en comfortabel aan te voelen op de lippen.

nieuwe bourjois make-upnieuwe bourjois make-up
De lipstick op mijn lippen. Uiteindelijk is ‘ie iets meer roze dan ik had verwacht, haha. Maar het is zeker een mooie kleur!

nieuwe bourjois make-up
De complete look met de Bourjois producten. Ik zal nu proberen om kort te vertellen wat ik van alle producten vind, nu ik ze een tijdje heb gebruikt.

Air Mat foundation
De kleur van de foundation is bijna perfect, daar ben ik blij mee! Wel viel me op dat hij een beetje stroef uitsmeert, ik gebruikte mijn favoriete foundation kwast van Etos, maar ik zag nog allerlei strepen die ik moest inblenden met mijn beautyblender. Waar ik wel heel enthousiast over ben is de matte finish, dat is echt een must met mijn vette huid. Ik ga deze foundation zeker vaker gebruiken en wellicht word ik na een tijdje wat handiger met het aanbrengen. De foundation blijft bij mij de hele dag mooi zitten en gaat niet schuiven.

Air Mat poeder
De poeder is, zoals ik al vertelde, best wel dekkend. Dat vind ik persoonlijk erg fijn! Zeker in het najaar houd ik wel van een flinke dekking. Het nadeel hiervan is wel dat je de poeder een beetje ziet zitten. Omdat ik een vette huid heb gebruik ik altijd best wel veel poeder, maar dat is natuurlijk per persoon verschillend. Ik denk dat als je een droge huid hebt dat je de foundation en de poeder nog meer ziet zitten. Als je een vette huid hebt kan ik je de foundation en poeder wel aanraden! De poeder houdt mijn huid niet de hele dag mat (bij-poederen is dus wel handig), maar zeker een stuk langer dan de andere poeders die ik gebruik.

nieuwe bourjois make-up
Matte blush
Ik ben echt ontzettend enthousiast over de blush! De kleur is super mooi en de dekking is ook erg goed, de kleur is goed op te bouwen. Wees bij het aanbrengen wel een beetje voorzichtig, want de blush is enorm goed gepigmenteerd. Hoewel ik normaal niet vaak een roze blush draag vind ik deze kleur goed bij mijn huid passen. Het matte effect is echt onwijs mooi, ik ben er dol op! Dit gaat een nieuw favorietje worden… 🙂

Rouge velvet lipstick
Ik twijfel nog een beetje of deze kleur roze niet te roze is voor mij, maar afgezien daarvan vind ik het een hele fijne lipstick. De lipstick voelt heel verzorgend aan op mijn lippen, zeker een fijne afwisseling als je vaak matte lipproducten gebruikt. Hij overleeft een kleine maaltijd en een drankje wel, maar hij blijft zeker geen 24 uur lang zitten – wat ik ook niet had verwacht. Even bijwerken is dus wel een must!

nieuwe bourjois make-up
Tot slot wil ik nog even iets vertellen over de geur van de producten, want die is sterk aanwezig! Ik houd er persoonlijk niet zo van, maar dat is natuurlijk per persoon verschillend. De geur van de blush vind ik dan wel weer lekker, het is een soort mix van haardvuur met wierook (erg sterk, maar wel heel bijzonder, haha!). Dat is dus zeker iets om rekening mee te houden als je nieuwsgierig bent naar deze nieuwe producten van Bourjois. Ik zou dus zeker even een kijkje nemen in de winkel (bijvoorbeeld Etos) en ook even aan deze producten ruiken ;-).

Bourjois is o.a. te koop bij Etos, Douglas en DA

Deze producten heb ik ontvangen van een PR-bureau

Wat is jouw ervaring met Bourjois make-up? Ben jij nieuwsgierig geworden naar de nieuwe producten?

9 Reacties

  1. 3 november 2017 / 10:56

    Hele mooie producten allemaal! Bij mij liggen ze ook nog klaar om uit te testen. Ik ben zo benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge