Review: CG Haarmasker voor krullen van YIQUE

Inmiddels is het alweer heel wat jaren geleden dat ik begon met de CG methode voor krullen. Sindsdien is mijn haar een stuk gezonder en heb ik veel meer krullen gekregen, maar het blijft een uitdaging. De seizoenen en hormonen hebben ook veel invloed op je haar, dus wat vorig jaar goed werkte kan nu ineens heel anders zijn. Daarom blijf ik experimenteren en probeer ik graag nieuwe producten! Sinds kort gebruik ik het haarmasker voor krullen van YIQUE, die ook CG proof is. Benieuwd naar mijn review? Lees dan gauw verder!

haarmasker voor krullen

CG Haarmasker voor krullen

Iets waar ik echt bij zweer sinds ik de CG methode voor krullen ben gaan volgen, zijn haarmaskers. Een fijn haarmasker is dan ook niet meer weg te denken uit mijn Curly hair routine. Meestal gebruik ik een haarmasker voor ik mijn haar ga wassen. Dit werkt voor mij enorm goed!

Ik was mijn haar altijd ‘s avonds en dan laat ik het masker eerst een paar uur intrekken. Wat betreft haarmaskers wissel ik graag af, omdat dezelfde producten langere tijd gebruiken voor mij niet goed werkt.

yique rice 'n shine rijstwater

YIQUE Rice ‘n Shine rijstwater haarmasker

Onlangs mocht ik het YIQUE Rice ‘n Shine haarmasker ontvangen om uit te proberen. Dit haarmasker voor krullen is uiteraard CG methode proof en verrijkt met rijstwater, wat ontzettend goed is voor je haar. Rijstwater zorgt er namelijk voor dat je krullen meer veerkracht krijgen en dat ze meer definitie krijgen. Als je net als ik fijn en pluizig haar hebt dan moet je dit echt eens proberen!

Het masker bevat daarnaast ook proteïne, aloë vera, honing, shea boter en vitamine E. Ingrediënten die voor krullend haar enorm belangrijk zijn om je haar gezond, gehydrateerd en glanzend te maken. Vitamine E is ook echt onmisbaar als je krullen hebt, omdat het haarbreuken voorkomt en krullen nou eenmaal kwetsbaarder zijn dan steile lokken.

CG haarmasker voor krullen

Mijn ervaring met het haarmasker

Inmiddels gebruik ik al een tijdje het Rice ‘n Shine rijstwater haarmasker van YIQUE en ik ben echt onder de indruk! Ik gebruik het masker ongeveer 1 keer in de 2 weken. Na gebruik van het masker is mijn haar zijdezacht, ik hoef het niet eens meer door te kammen. Dat is sowieso niet goed voor krullen, dus ik ben heel blij dat het niet nodig is!

Ook de substantie van het masker is enorm fijn: niet te dik en niet te dun. Het masker trekt snel in en de geur is ook ontzettend lekker. Niet te zoet of aanwezig, maar juist heerlijk subtiel en verzorgend.

haarmasker voor krullen

Dit is hoe mijn haar eruit ziet, na mijn overnight curly hair routine met het masker (‘s avonds wassen en ‘s ochtends pas föhnen).

Als je net als ik fijne krullen hebt die niet zo goed gaan op teveel proteïne, kan ik je aanraden om het masker af te wisselen met andere producten zonder proteïne. Een overload aan proteïne zorgt er juist voor dat je haar dof wordt en krullen uitzakken, maar dit is echt iets wat je even moet testen bij jezelf.

Het masker van YIQUE gebruik ik nu ongeveer eens in de 2 weken of eens in de maand en voor mij werkt dat perfect! Mijn haar is niet alleen heel zacht en gehydrateerd, maar ook een stuk sterker en gezonder geworden.

Als je nog op zoek bent naar een fijn haarmasker voor krullen dan raad ik je zeker aan om het Rice ‘n Shine rijstwater masker van YIQUE eens te proberen!

Welk haarmasker voor krullen kan jij aanraden?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
CG haarmasker voor krullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge