MLBB #222 | 3 Dagen naar Parijs voor mijn verjaardag!

Hoi allemaal! Hebben jullie een fijn weekend gehad? Afgelopen week was ik alweer in Nederland, maar die week daarvoor was ik in Parijs! Die foto’s hebben jullie natuurlijk nog te goed, dus wees voorbereid op een heleboel Parijs spam in deze ‘MLBB’ ;-). Voor mijn verjaardag ging ik namelijk 3 dagen naar Parijs, samen met mijn vriend. Echt het leukste cadeau ooit, wat een geweldige verassing! <3 Kijk je weer gezellig mee?

ParijsParijs
We verbleven in de wijk Montparnasse, wat volgens mij een goede weerspiegeling is van het echte Parijs. Overal schattige terrasjes en prachtige gebouwen! We vonden het een hele prettige wijk en voelden ons er heel veilig. Naar het centrum was het ongeveer een halfuur met het OV of 3 kwartier lopen!

pasta salade
We dropten onze spullen in het hotel (in welk hotel we verbleven vind je verderop in deze post), kleedden ons om en gingen er direct op uit ;-). We streken neer bij Bistro Au Metro, waarvan je meerdere vestigingen hebt in de stad. Even snel wat eten en drinken en dan op naar de Eiffeltoren!

Eiffeltoren
De Eiffeltoren moet je natuurlijk even gezien hebben tijdens een bezoek aan Parijs. Ik denk dat het al wel meer dan 10 jaar geleden is dat ik ‘m by night heb gezien. De Eiffeltoren blijft indrukwekkend en in het donker ook erg romantisch ;-). Elk uur knipperden de lichtjes trouwens, echt prachtig om te zien! Voor de Eiffeltoren zaten ook heel veel mensen in het parkje met een drankje. Mocht het lekker weer zijn vergeet dus niet om een biertje of wijntje mee te nemen, want het is er ‘s avonds super gezellig!

Parijs
De volgende ochtend gingen we alweer vroeg op pad. We besloten naar het Louvre te lopen (wilde mijn vriend graag zien) en verder wel te zien wat we tegenkwamen.


Al gauw kwamen we door deze grote, doorgaande weg in de wijk Montparnasse. Er waren een heleboel leuke winkels die je in Nederland niet in iedere stad hebt (Mango, Brandy Melville en Pimkie). Je begrijpt dat onze wandeling naar het Louvre uren duurde ;-).

frans terrasje
Onderweg stopten we ook even voor een lekker koffietje van €5 :p. Het weer was ook erg drukkend (niet eens per se heel warm), waardoor we allebei wat moe waren. Voelt toch heel anders aan in zo’n grote stad!

Parijs
Na een paar uur (door de vele tussenstops) hadden we eindelijk het Louvre bereikt!

seine
Daarna wandelden we langs de Seine naar onze volgende stop.

rue crémeux
Dat was Rue Cremieux: de kleurrijkste straat van Parijs. Ik kreeg er echt een beetje Lissabon vibes van!

le marais
Daarna wandelden (en stepten) we weer een stukje terug, om een kijkje te nemen in een van de oudste wijken van Parijs: Le Marais.

Parijs
Hier waren ook weer super veel te schattige terrasjes!

poke bowl
Die avond waren we behoorlijk uitgeteld door het vele lopen en haalden we een poke bowl af. Normaal gesproken ben ik echt team uit eten op een stedentrip, maar ik voelde me echt alsof ik ieder moment in slaap kon vallen. Uiteindelijk viel ik ook nog bijna in slaap voor het avondeten, haha. Na het eten ging mijn vriend voetbal kijken en ik wat foto’s uitzoeken en bewerken en leuke dingen opzoeken om de volgende dag te doen.

ontbijt
De volgende ochtend stond er weer een heerlijk ontbijt voor ons klaar! We waren eerst een beetje sceptisch over het ontbijt, omdat er geen foto’s van de ontbijtruimte op Booking stonden. Uit ervaring weet ik dat dit meestal een slecht teken is ;-). Onze verwachtingen werden dan ook overtroffen, want voor een Frans ontbijt was het echt uitgebreid. Heerlijke croissants en andere broodjes, chocoladebroodjes, cornflakes, fruit, eieren en veel opties qua beleg. De koffie uit de automaat was prima te drinken en er was ook melk en sap.

Mocht je op zoek zijn naar een goed en betaalbaar hotel in Parijs, dan kan ik je Hotel 55 Montparnasse echt aanraden. De locatie is ook top, de metrohalte Pernety bevindt zich schuin tegenover het hotel. In de buurt heb je ook vele gezellige terrasjes en restaurants! Met de (elektrische) fiets ben je binnen 20 minuten in het centrum. Ook niet onbelangrijk: de bedden sliepen heerlijk (goed matras en fijne kussens) én de badkamers hebben een bad! Niets fijner dan in bad gaan na een hele dag lopen in Parijs ;-). Wij hadden wel wat overlast van de drukke straat, maar je kunt altijd even aangeven dat je een rustige kamer wil (of gewoon je raam dicht doen). Overigens kun je bij een nabij gelegen parkeerplaats parkeren voor €20 per dag. Je moet dan wel van tevoren even bellen naar het hotel om te reserveren.

le marais
De volgende dag hadden we helaas nog maar een paar uurtjes. We namen de elektrische fiets (via de Dott app) en gingen fietsen langs de Seine en dronken nog een kopje koffie.

poke bowl
Daarna was het helaas tijd om weer naar Nederland te gaan. Gelukkig hadden we nog wel even tijd om weer een heerlijke poke bowl te halen bij ons favoriete adresje (Poke Me, ook om de hoek bij ons hotel). Zo hadden we na een lange dag rijden in ieder geval iets fatsoenlijks te eten ;-). De poke bowl aten we op op de sfeerloze parkeerplaats van een wegrestaurant. Ik had toen al heimwee naar Parijs, haha!

Hoe was jouw week? Ben jij weleens in Parijs geweest?

1 Reactie

  1. 16 mei 2022 / 09:10

    Een heerlijke tijd heb je in Parijs beleefd. Montparnasse is inderdaad een hele leuke wijk. Toen ik er was, twee weken geleden, ben ik hier ook eens naar toe gegaan en ook de Marais.
    Darina onlangs geplaatst…Lente in Parijs | Dag 2My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge