Inspiratie: 5 Leuke ideeën voor persoonlijke cadeaus

Hoi allemaal! Een tijdje geleden deelde ik al een artikel over moederdag cadeau inspiratie, maar ook vaderdag staat voor de deur. Overigens zijn er in deze maanden in mijn omgeving altijd veel mensen jarig, dus cadeau inspiratie is hard nodig ;-). Gelukkig is het dankzij het internet niet moeilijk meer om ideeën op te doen. Wat is er nou leuker dan iemand verrassen met een persoonlijk en origineel cadeau, dat perfect bij diegene past? In dit artikel deel ik 5 leuke ideeën voor persoonlijke cadeaus, lees gauw verder als je benieuwd bent!

persoonlijke cadeaus

1. Een zelfgemaakt cadeau (voor de echte creatievelingen!)

Als het gaat om persoonlijke cadeaus, is er natuurlijk niks persoonlijker dan een zelfgemaakt cadeau. Ben je een beetje creatief, dan kun je bijvoorbeeld een mooie ansichtkaart of poster ontwerpen (leuk voor een housewarming!). Een zelfgemaakt fotoboek cadeau geven is ook altijd een groot succes, al dan niet met een beetje hulp van online tools ;-). Dat moet ook nog lukken als je helemaal niet zo handig en creatief bent. Kun je breien of haken, dan is een muts, sjaal of kussensloop ook altijd een erg leuk cadeau. Of ga aan de slag met glasverf en beschilder een glas, vaas of waxinelichthouder.

2. Een foto met (of van) een dierbare

Bij persoonlijke cadeaus denk je waarschijnlijk meteen aan een foto. Maar als het gaat om foto’s zijn er zoveel opties! Denk bijvoorbeeld aan een mooie fotocollage aan de wand, een foto op canvas, hout of glas. Zo heb ik mijn ouders verrast met een mooie foto van mijn lieve tante, die vorige maand helaas is overleden. Zo’n foto op glas geeft een heel speciaal effect en maakt naar mijn mening de herinnering aan mijn tante nog levendiger. Nu heeft mijn tante niet alleen een ereplekje in het huis van mijn ouders, maar ook op mijn blog :-). Wil je geen foto aan de wand, dan kun je ook kiezen voor een foto op de koelkast, tafelkleed of een fornuis afdekplaat van Fotocadeau.nl. Dit is bijvoorbeeld ook een erg leuk moederdagcadeau.

3. Een pakket met kleine, persoonlijke cadeaus

Als je de ontvanger van het cadeau goed kent, kun je ook een leuk en persoonlijk pakket met cadeautjes samenstellen. Mijn advies is om gedurende het jaar goed op subtiele hints te letten en deze ergens te noteren ;-). Zo weet ik bijvoorbeeld dat een vriendin echt een staafmixer nodig heeft voor het maken van soep. Hoe leuk om dan een pakket te maken met een staafmixer, ingrediënten voor soep en bijvoorbeeld een kookboek met soepen? Zo kun je bijvoorbeeld ook een bierliefhebber verrassen met een bierpakket (incl. grappige, bijpassende accessoires). Of verras een echte snoepkont met allemaal lekkers.

4. Een gepersonaliseerd huisnummer bordje

Iets wat ik niet zo snel zou vervangen of aanschaffen, is een huisnummer bordje. De dingen die je niet zo snel zou kopen voor jezelf zijn vaak het leukst om te krijgen ;-). Zo kun je een gepersonaliseerd huisnummer bordje laten maken met een foto erop. Vergeet ook eventuele huisdieren niet! Vind je een foto iets te persoonlijk of is er gezinsuitbreiding op komst, dan kun je natuurlijk ook alleen de namen van de gezinsleden vermelden.

5. Een vriendenboek voor volwassenen

Als je net zo ‘oud’ bent als ik, dan heb je vast ook nog een hele verzameling vriendenboekjes van vroeger. Grote kans dat je de personen die in het boekje geschreven hebben nooit meer ziet. Hoe leuk is het om daarom een vriendenboek aan te schaffen voor volwassenen, waar al je vrienden van nu in kunnen schrijven? Op internet kwam ik een vriendenboekje voor volwassenen tegen en dit vind ik echt een geweldig cadeau! Ook leuk om cadeau te doen aan een vriendin en er samen met andere vriendinnen alvast in te schrijven.

Welke ideeën voor persoonlijke cadeaus kun jij nog aan dit lijstje toevoegen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
persoonlijke cadeaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge