De beste zonnebrandcrèmes en dagcrèmes voor de zomer

Hoi allemaal! De zomer komt er weer aan en dat betekent dat we goed moeten smeren. Misschien heb jij ook al wel een vakantie geboekt voor de zomer? In het buitenland is de zonkracht nog sterker, dus het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Maar, hoe vind je nou een goede zonnebrandcrème voor jouw huidtype? In dit artikel deel ik de beste zonnebrandcrèmes en dagcrèmes voor de zomer. Lees gauw verder!

de beste zonnebrandcremes

Collistar Moisturizing Tanning Spray SPF20

De tanning spray van Collistar behoort al heel wat jaren tot mijn favorieten. Ik heb ‘m dan ook al een aantal keer opnieuw gekocht! Wat ik zo fijn vind aan deze tanning spray, is dat je ‘m niet hoeft uit te smeren. Niks is namelijk vervelender dan van die vieze plakhanden op het strand, die onder het zand komen te zitten :p. Het nadeel is echter wel dat ‘ie daardoor ook vrij snel leeg gaat. Maar, al met al is de Collistar Moisturizing Tanning Spray het meer dan waard. De tanning spray biedt medium bescherming (SPF20) en is waterproof. Ook zorgt de spray ervoor dat je sneller bruin wordt, ideaal!

Vichy Capital Soleil SPF30

Ga je op zonvakantie dan heb je vaak grover geschut nodig, zeker als je ook nog het water op gaat. Als ik op vakantie ga naar de zuidelijke landen, smeer ik me de eerste dagen graag in met SPF30. De Vichy Capital Soleil is ook al langer favoriet. Vorig jaar schreef ik er al over in mijn artikel over het voorkomen van zonneallergie. De zonnemelk van Vichy smeert gemakkelijk uit en plakt niet. Ook de geur is heerlijk en het product is ook geschikt voor de gevoeligere huid. Sowieso is Vichy een van de beste opties als het gaat om allergieën. De Vichy Capital Soleil SPF30 is te gebruiken op zowel het lichaam als het gezicht. Als ik op vakantie ga vul ik een paar kleine flesjes met de zonnemelk, want deze grote fles kan niet mee in de handbagage.

Lancaster Sun Sensitive Soothing Milk SPF50

Heb je een gevoelige huid en verbrand je snel, dan is een zonnemelk met SPF50 geen overbodige luxe. De Sun Sensitive Soothing Milk van Lancaster biedt niet alleen optimale bescherming, maar zorgt ook voor een mooi bruin kleurtje. Het product is waterproof en alleen geschikt om aan te brengen op het lichaam. Wil je investeren in goede zonnebescherming dan kan ik je de producten van Lancaster echt aanraden. Ik heb meerdere zonnebrandcrèmes van Lancaster en deze bevallen erg goed. Ook de zonneolies en producten met een lagere factor gebruik ik heel graag!

Clinique City Block Sheer dagcrème SPF25

Natuurlijk heb je ook goede zonbescherming voor het gezicht nodig. De meeste zonnebrandcrèmes zijn niet geschikt om op het gezicht aan te brengen. Veel mensen weten dit niet, maar het kan zorgen voor oneffenheden en verstopte poriën. Ook wordt je huid er enorm vettig van, geen aanrader als je al een vette huid hebt! De Clinique City Block Sheer dagcrème is al jaren mijn favoriet. Niet voor niets verdiende hij een plekje in mijn artikel met beauty favorieten van 2021! Deze dagcrème geeft mijn huid een subtiel tintje en matteert de huid. Iets wat ‘s zomers met mijn vette huid hard nodig is! Daarnaast biedt de crème optimale bescherming dankzij de bijgevoegde SPF25. Dit is echt perfect voor mijn huidtype, want zo wordt mijn gezicht ook nog een beetje bruin.

L’Oréal C’est Magic BB cream SPF20

Naast een gezichtscrème met SPF kun je ook een BB cream of foundation met SPF gebruiken. De laatste tijd heb ik de BB creams weer helemaal herontdekt. Mijn huidige BB cream van Rimmel London (de Insta flawless) is bijna op en ik wilde weleens wat nieuws proberen. Ik bestelde de C’est Magique BB cream van L’Oréal in de kleur medium. Deze BB cream bevat SPF20, echt perfect voor de zomer! Zo kun je je huid gelijk voorzien van een tintje en is je huid ook nog eens goed beschermd. Een BB cream vind ik wat dat betreft stukken fijner dan foundation in de zomer. Zo kan mijn vette huid blijven ademen en ziet mijn huid er wel verzorgd uit!

Wat zijn volgens jou de beste zonnebrandcrèmes voor de zomer?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
de beste zonnebrandcremes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge