5 Vakantiefouten waar ik je voor wil behoeden!

Hoi allemaal! Wie mij langer volgt weet dat ik gek ben op reizen. Ik heb in mijn leven dan ook al heel veel vliegtickets en hotels geboekt. Maar, ondanks mijn vele reiservaring gaat er ook weleens iets fout ;-). Eerder deelde ik al eens wat vakantieblunders op mijn blog en het leek me leuk om iets soortgelijks te doen, met het vakantieseizoen in het vooruitzicht. In dit artikel deel ik 5 vakantiefouten waar ik je voor wil behoeden!

vakantiefouten

1. Een hotel boeken die niet bestaat

Wat betreft het boeken van hotels ben ik vaak lastminute. Vooral tijdens corona was er eigenlijk altijd genoeg keus en kreeg je op het laatste moment ook nog een flinke korting. Vorig jaar verbleef ik 7 weken als digital nomad in Lissabon. Een vriendin ging de eerste week met me mee om vakantie te vieren en ik boekte een (dacht ik) leuk hotel: Hotel The Twenties. (Ik wil ‘m niet promoten door een link te plaatsen, dus zoek ‘m zelf maar op Booking!). De foto’s zagen er leuk uit, de reviews waren goed en de prijs was rendabel. Bij aankomst bleek het hotel gesloten, de lichten waren uit, en bellen naar het telefoonnummer leverde niks op. Het bandje dat werd afgespeeld in het Portugees hebben we door een man van het naastgelegen restaurant laten vertalen. Wat bleek? Het telefoonnummer van het hotel was afgesloten…

Mocht je op zoek zijn naar een leuk hotel in Lissabon die wel bestaat :p, dan kan ik je Hotel Luena echt aanraden. Het hotel is betaalbaar, het personeel super vriendelijk en het ontbijt (tot 11.30!) is helemaal prima. De locatie van dit knusse stadshotel is top, om de hoek bij de metro en de ramen zijn geluiddicht. Geweldig als je net als ik dol bent op de drukte van de stad, maar ‘s nachts wel rustig wil slapen. Nergens in Lissabon heb ik zo lekker geslapen als in Hotel Luena. En dat zegt wat, want ik ben al heel vaak in Lissabon geweest ;-).

Check dus altijd of het hotel een eigen website heeft!

Ik dacht dat Booking best betrouwbaar was (nooit problemen mee gehad) en dat zij ook de aangeboden accomodaties verifieerden. Niet dus. Ik heb de volgende dag 3 kwartier in de wacht gestaan bij Booking en toen kreeg ik ook nog een Engelssprekende medewerker aan de lijn. Vervolgens kreeg ik te horen dat het hotel had aangegeven dat wij niet waren komen opdagen (excuse me?) en dat de boeking gecanceld was. Na uitgebreid scrollen door de reviews kwam ik erachter dat er meer reizigers voor een dicht hotel stonden. Ook dit heb ik aangegeven bij Booking en ze zouden de kwestie ‘onderzoeken.’ Ik heb nog een voucher proberen los te peuteren voor het ongemak, maar aangezien er niks was afgeschreven van mijn creditcard heb ik het erbij laten zitten. Vanaf nu check ik dus altijd goed of een hotel ook een eigen website heeft en bel ik soms ook het telefoonnummer.

Extra tip van deze reislustige, maar bedrogen flip: Boek alleen hotels waarbij je kunt betalen bij de accommodatie. Dit kan vaak alleen met een creditcard (echt een must voor het boeken van vliegtickets en hotels). Maar mocht een hotel dan niet bestaan, ben je in ieder geval je geld niet kwijt ;-). Opgelicht worden is toch wel een van de meest vervelende vakantiefouten!

vakantiefouten

2. Navigeren naar het verkeerde adres

Dit is denk ik wel een van de meest voorkomende vakantiefouten. Heel dom misschien, maar een foutje zit in een klein hoekje ;-). Vorige week verbleef ik in Parijs in Hotel Le 55 Montparnasse. Toen ik het hotel invoerde maakte Google Maps er Rue de Montparnasse van, en dan nummer 55. Ik zei nog tegen mijn vriend: hoe groot is de kans dat het hotel niet aan deze straat ligt en niet op nummer 55? Nou, in Parijs blijkbaar heel groot ;-). Het adres van het hotel bleek 55 Rue de Plaisance. Gelukkig was het niet al te ver omrijden, maar toch een beetje vervelend als je denkt dat je er eindelijk bent. Navigeer dus altijd op het adres en niet op de naam van het hotel! Er kunnen in een grote stad ook meerdere vestigingen zitten.

3. In hotels geen waardevolle spullen in je koffer bewaren

Wat betreft hotels ben ik heel relaxt. Ik heb nog nooit iets vervelends meegemaakt en ik ga altijd uit van de eerlijkheid van de mens. Op straat en in de stad ben ik altijd wel op mijn hoede, omdat mijn telefoon een keer uit mijn tas is gejat. Dat was een goede wake-up call ;-). Inmiddels heb ik ook mijn lesje wat betreft hotels geleerd. Er is in Lissabon namelijk geld gestolen uit mijn laptophoes (die goed verstopt zat in mijn koffer). Natuurlijk is het ook niet normaal dat de schoonmaakster echt gaat zoeken in je koffer, maar het gebeurt wel. Je bent alleen verzekerd tegen diefstal als je waardevolle spullen en geld in de kluis bewaart. Aangifte doen is dus kansloos. Dit was trouwens het hotel die we (thank god, dachten we) hadden gevonden nadat we voor dichte deur stonden bij The Twenties. Lekker begin van je reis ;-).

xigia beach

4. Zwemmen in helderblauw, maar vervuild water

Dat je in Nederland beter niet kunt zwemmen in open water weet iedereen. Maar, laat je in het buitenland ook niet misleiden door helderblauw water. De kleur van het water zegt niet altijd iets over hoe schoon het is ;-). Vorig jaar ging ik samen met mijn vriend op vakantie naar het prachtige Zakynthos en gingen we een dagje zwemmen bij Xigia Beach. Dit is een van de mooiste stranden van het eiland! Het zeewater bij Xigia is een natuurlijke spa (klinkt goed zou je denken). Als je aan komt rijden ruik je de zwavellucht al en het water schijnt een helende werking te hebben. Tenzij je dus een scheerwondje hebt ;-). De nacht na het zwemmen werd ik wakker met een vreselijke lymfeklierontsteking in mijn liezen, waar ik de rest van de vakantie en in Nederland nog mee gelopen heb. Of zeg maar gerust gezeten, want lopen was ontzettend pijnlijk…

5. Wildplassen op de Griekse eilanden

Met wildplassen an sich is niks mis. Ik bedoel, zeker niet als je lange autoritten maakt op de Griekse eilanden. Je komt er soms kilometerslang geen mensen tegen en er zijn genoeg olijfbomen die het zicht op je blote kont blokkeren ;-). Toen ik de lymfeklierontsteking had dreef ik ontzettend veel vocht af, mede door de antibioticakuur. Ik moest ongeveer ieder uur plassen en wanneer ik het ophield kreeg ik een stekende pijn. Op de Griekse eilanden staan er regelmatig berggeiten (zo schattig!) op de weg. Je zult je nu misschien wel afvragen wat dit met wildplassen te maken heeft ;-). Iets wat ik me op mijn plaats afvroeg, is wat ze met dode geiten doen, want die liggen niet op de weg.

En weet je hoe dat komt? Ze gooien dode geiten daar in de berm, zo over het randje van de weg. En laat dat nou net de plek zijn waar ik een plasje wilde plegen. Je kunt je voorstellen dat ik het toch nog maar even ophield na het zien van geitenschedels en aangevreten geitenlijken… Dit beeld zal ik nooit meer van mijn netvlies krijgen, dus kijk in Griekenland uit waar je gaat wildplassen! Voor mij als dierenliefhebber was dit absoluut een van de meest traumatische vakantiefouten.

Maar, ik heb natuurlijk nog veel meer vakantiefouten gemaakt de afgelopen jaren… Vond jij het vermakelijk om over mijn vakantiefouten te lezen? In dit artikel vind je nog veel meer hilarische vakantieblunders ;-).

Welke vakantiefouten heb jij weleens gemaakt, waar je mij voor kunt behoeden?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
vakantiefouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge