Op vakantie naar Zakynthos? 5 Leuke dingen om te doen!

Hoi allemaal! Inmiddels ben ik alweer een aantal weken terug van mijn vakantie op Zakynthos. Het Griekse eiland Zakynthos stond al jaren op mijn lijstje en eindelijk heb ik deze prachtige vakantiebestemming af kunnen vinken! Ik vind het altijd ontzettend leuk om te schrijven over mijn reisjes en mijn tips met jullie te delen. Ga jij deze zomer ook op vakantie naar Zakynthos? In dit artikel deel ik 5 leuke dingen om te doen op Zakynthos!

op vakantie naar Zakynthos

1. Bezoek Xigia beach

Het eiland Zakynthos staat vooral bekend om zijn prachtige witte stranden met helderblauw water. Een van de mooiste stranden die ik ooit heb bezocht is absoluut Xigia beach. Dit strand is gelegen aan de oostkant van Zakynthos, vanaf Kalamaki (in het zuiden) rijd je in ongeveer een halfuur naar Xigia. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het water bij Xigia zwavel bevat. Hierdoor hangt er niet alleen een onaangename geur, maar het is ook geen aanrader om hier te gaan zwemmen als je een wondje hebt. Je kunt zo gemakkelijk een ontsteking oplopen – ik spreek helaas uit ervaring ;-). Desondanks raad ik Xigia wel aan, omdat het er prachtig is! Naast Xigia beach zijn ook Banana beach, Porto Vromi en Porto Limnionas echt een aanrader.

quad rijden

2. Huur een quad om Zakynthos te verkennen

Iets wat je op Zakynthos heel goed kunt doen, is rijden op een quad. De wegen zijn namelijk niet zo steil in vergelijking met andere eilanden, zoals bijvoorbeeld Kefalonia. Zakynthos is een relatief klein eiland, waardoor je met een quad gemakkelijk in een paar dagen de belangrijkste hotspots kunt bezoeken. Daarnaast zijn de wegen smal, waardoor je toch niet zo hard kunt rijden. Een dagje quad rijden kost ongeveer €45 en een volle tank zo’n €20. Op een quad krijg je veel meer mee van de omgeving dan wanneer je in een auto zit. En ondertussen kun je ook nog een beetje bruin worden ;-). Houd er wel rekening mee dat quad rijden vrij intensief is, omdat je veel kracht moet zetten en moet meebuigen in de bochten.

shipwreck Zakynthos

3. Bezoek het scheepswrak van Zakynthos

Een van de dingen die je absoluut gezien moet hebben op Zakynthos, is het befaamde scheepswrak. Je kunt het scheepswrak op twee manieren zien, door middel van een boottour of vanaf het uitkijkpunt. Ik raad je sowieso aan om met een huurauto naar het scheepswrak te gaan en niet met een georganiseerde tour, want dit scheelt je enorm veel geld. Wanneer je naar het scheepswrak rijdt, kom je op een gegeven moment langs een ticketverkoop (in het plaatsje Maries). Hier kun je tickets kopen voor de boottour. Helaas waren er op de dag dat wij wilden gaan te hoge golven en ging de tour niet door, dus zijn wij doorgereden naar het uitkijkpunt.

porto limnionas

4. Bezoek het bijzondere Porto Limnionas

Wij bezochten het prachtige Porto Limnionas met de quad (vanuit Kalamaki). Porto Limnionas is een verborgen plek, gelegen aan de westkant van Zakynthos, tussen de steile rotsen. Zwemmen kan er niet echt, tenzij de zee rustig is, maar vanaf de rotsen heb je een prachtig uitzicht op het water! Er is een lange trap naar beneden die bij het water uit komt. Op de rotsen zijn allerlei verdiepingen gemaakt, waar je een ligbedje kunt huren. Bij Porto Limnionas vind je diverse schaduwplekken onder de mooie bomen, je kunt je er de hele dag vermaken!

met de boot naar Kefalonia

5. Neem de veerboot naar Kefalonia

Iets wat ik je absoluut kan aanraden als je op vakantie gaat naar Zakynthos, mits je genoeg tijd hebt, is het bezoeken van het naastgelegen eiland Kefalonia. De boottocht van Zakynthos naar Kefalonia duurt namelijk slechts 1,5 uur! Er komt nog een artikel online met tips voor Kefalonia. Vanaf Zakynthos neem je de boot in de haven van Agios Nikolaos, die in Kefalonia aanmeert in de haven van Pesáda. Zorg ervoor dat je ongeveer een uur voordat de boot vertrekt aanwezig bent, aangezien je ter plekke een ticket moet kopen. Je kunt ook je (huur)auto meenemen op de boot, dit kost €31 voor een enkele reis. Een gewoon ticket kost €9 p.p.

Ben jij weleens op vakantie geweest naar Zakynthos?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
op vakantie naar Zakynthos

1 Reactie

  1. 11 augustus 2021 / 16:36

    Ik zou het scheepswrak ook graag eens willen zien! Ook ben ik benieuwd naar het blauwe heldere water. In mijn omgeving hoor ik veel mooie verhalen over deze plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge