Ik ga in mijn eentje op stedentrip naar… Lissabon!

Hoi allemaal! Een paar dagen geleden heb ik iets heel leuks gedaan, ik boekte namelijk (weer) een stedentrip naar Lissabon! Wie mij al langer volgt, weet misschien nog wel dat ik twee jaar geleden in Lissabon ben geweest. Eerlijk is eerlijk, ik ben een beetje verliefd geworden op de stad! Het fijne aan mijn werk als zelfstandig ondernemer en mijn flexibele baan in loondienst is de vrijheid. Maar, helaas kan niet iedereen zich aan mijn schema aanpassen :p. Vandaar dat ik een solo tripje heb geboekt! In deze blogpost lees je er alles over.

stedentrip

In mijn eentje op stedentrip

Mocht je mijn blog regelmatig lezen, dan weet je misschien wel dat ik gek ben op last minute reizen en ik er regelmatig tussenuit ga. Een van mijn doelen voor 2020 (of begin 2021) is ‘een tijdje in het buitenland wonen en werken als digital nomad.’ Ik pin me er niet op vast, maar het idee is er! Om een beetje een idee te krijgen van hoe het is om een aantal maanden in het buitenland te wonen, leek het me een goed idee om eerst eens in mijn eentje op stedentrip te gaan. Ja, ik houd misschien van last minute reisjes, maar ik ben niet per se impulsief ;-). Bovendien wilde ik er gewoon graag even tussenuit, omdat ik de laatste maanden van de winter altijd enorm lang vind duren. Helaas heeft niet iedereen die luxe, dat besef ik maar al te goed. Dat is ook een van de belangrijkste redenen dat ik in mijn eentje ga: omdat het kan!

Voor de derde keer naar Lissabon

Twee jaar geleden ben ik voor de tweede keer naar Lissabon geweest en de stad heeft echt mijn hart gestolen. Ik heb in vijf dagen ontzettend veel van de stad gezien en ik ben zelfs een dagje naar Sintra geweest! Op mijn blog deelde ik dan ook mijn mini reisgids met tips voor Lissabon. Ik weet zeker dat er nog veel te ontdekken valt in Lissabon, maar het scheelt dat ik de highlights al heb gezien. Tijdens mijn tripje hoop ik voornamelijk te kunnen ontspannen, leuke hotspots te kunnen bezoeken en een beetje te kunnen werken. Van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid hoppen valt daar dus niet onder ;-).

Bovendien weet ik nu een beetje wat leuk is en wat niet en dat is wel zo fijn als je in je eentje reist. In een voor mij onbekende stad zou ik het denk ik toch wat lastiger vinden om in mijn eentje op pad te gaan. Ik ken mezelf inmiddels aardig goed en ik weet ook precies wat ik fijn en belangrijk vind op reis en wat niet! Misschien ga ik nog een artikel schrijven over dingen die ik wil doen tijdens mijn solo tripje naar Lissabon.

Mijn verblijf

Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik groot fan ben van hotels mét ontbijt, maar in je eentje is dat knap lastig (en duur!). Ik heb dus een Airbnb geboekt! Ik ben niet echt een hostel type, maar het is natuurlijk wel gezellig om andere mensen te ontmoeten. Ik heb een privé kamer geboekt in een appartement met nog twee andere kamers, zodat ik eventueel wel kan socializen met de andere gasten – mits ze een beetje leuk zijn ;-). Het appartement bevindt zich middenin het oude centrum van Lissabon, in een typisch Portugees gebouw. Ik ben benieuwd! Mocht het appartement een aanrader zijn, dan zal ik de link even delen in een volgende blogpost over mijn solo tripje (ik ga er natuurlijk over schrijven!).

Ben jij weleens in je eentje op stedentrip geweest? Heb jij nog leuke Airbnb-aanraders?

16 Reacties

 1. 19 februari 2020 / 07:41

  Wat tof! Ik ben niet het type om in mijn eentje op vakantie te gaan. Maar vind het wel gaaf dat je het doet, Lissabon lijkt mij prachtig trouwens.
  Tineke onlangs geplaatst…Dit was mijn ValentijnsdagMy Profile

 2. 19 februari 2020 / 08:39

  Wat stoer dat je dit alleen gaat doen! En echt heel tof dat Lissabon de bestemming is – dat is zo’n mooie stad. Ik ben er één keer geweest en zou ook heel graag nog eens teruggaan.
  Geniet alvast van de voorpret voor je tripje! Heerlijk hoor om even in de zon te zitten! 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Blij Lijstje #18 | Navigatiemeevallers, pilatespret & hummushumorMy Profile

 3. 19 februari 2020 / 09:36

  Wat onwijs leuk! Heel veel plezier 🙂

 4. 19 februari 2020 / 10:04

  Wat ontzettend leuk en lijkt me ook echt wel heerlijk om lekker je eigen ding te kunnen doen.
  Ik ga zelf in de zomer eerst zo’n 2 dagen in mijn eentje naar Berlijn. Om vervolgens door te reizen naar Singapore, waar ik 7 uur overstaptijd heb voor mijn vliegtuig naar Australië. Om daar uiteindelijk naar een goede vriendin van me te gaan en vervolgens samen langs de volledige oostkust te reizen. Ik ben dus niet alleen in Australië, maar de hele reis er naartoe doe ik wel in mijn eentje. Vind ik al een avontuur op zich, haha.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…I am not the same person | OutfitMy Profile

 5. 19 februari 2020 / 11:01

  Heel gaaf dat je in je eentje naar Lissabon gaat. Ik ben serieus ook aan het kijken om naar Lissabon te gaan in mijn eentje. Alleen reizen is zo waardevol. En in Lissabon heb je een mooie combinatie van strand en stad. Lekker zeg!
  Dio onlangs geplaatst…Instagram inzetten voor je bedrijfMy Profile

 6. 19 februari 2020 / 12:03

  Ik ben nog nooit alleen op citytrip geweest (vind ik wat lastig met mijn anxiety) dus ik ben wel jaloers! Geen gezeur van reisgenoten, je doet lekker wat je wilt, … Plus Lissabon lijkt me echt heerlijk, ik ben er nog niet geweest (enkel in Porto).
  Amy onlangs geplaatst…DOCTOR BABOR Pro AHA Peeling Overnight reviewMy Profile

 7. 19 februari 2020 / 16:38

  Wat super tof dat je dit gaat doen! Ik wil het zelf ook zo ontzettend graag, gewoon even een paar dagen alleen naar Barcelona/Valencia/Sevilla. Lijkt me heerlijk! Alvast veel plezier.

 8. 20 februari 2020 / 09:58

  Wat tof en super spannend tegelijkertijd! Ik ben zelf nog nooit in Lissabon geweest, maar hoor wel altijd leuke verhalen.
  Suzanne onlangs geplaatst…Kleine borstenMy Profile

 9. 25 februari 2020 / 15:53

  Hoe leuk, alvast veel plezier!
  Ik ben eind vorig jaar twee dagen alleen naar Parijs geweest omdat noch m’n vriend, noch een van m’n vrienden vrij kon krijgen voor een optreden dat ik móést meemaken. Bij momenten wel spannend aangezien ik in een ietwat krakkemikkig hotel verbleef doordat alle accommodaties die geen € 200 per nacht kostten – Airbnb’s, hotels … – volgeboekt waren doordat het toen ook Paris Fashion Week was … Los daarvan heb ik geen problemen met alleen dingen ondernemen. Ik vind het zelfs fijn dat ik dan echt vollédig m’n eigen ding kan doen.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Hulder Bath BombMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge