Dit heb ik geleerd over het maken van Instagram foto’s!

Hoi allemaal! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik best actief op Instagram en vind ik het leuk om onder andere foto’s van mijn outfits, mooie make-up en lekker eten te delen. Ik houd ervan om mezelf te blijven uitdagen wat betreft fotografie, maar soms gaat het gewoon niet zoals ik wil. Herkenbaar? Het leek me daarom leuk om een artikel te schrijven over wat ik heb geleerd van het maken van Instagram foto’s én wat ik over mijzelf heb geleerd tijdens het fotograferen – alleen was daar geen plaats meer voor in de titel :p. Lees je mee?

geleerd

1. Het is echt een uitdaging om steeds een nieuwe outfit te verzinnen
Vaak verwachten mensen dat ik een enorme kledingkast heb, omdat ik zo van kleding houd. Helaas is dat niet het geval! Ik moet het doen met twee Ikea kastjes die hun lades ook moeten delen met handdoeken, (een deel van) de kleding van mijn vriend, ondergoed, beddengoed en allerlei elektronica. Gelukkig heb ik wel een (overvol) kledingrek, maar alsnog weet ik soms ECHT niet wat ik aan moet… Ik heb het idee dat ik alles al heb gefotografeerd :p.

2. De achtergrond is héél belangrijk
Vroeger stelde Instagram foto’s maken niet zoveel voor, tegenwoordig doe ik er steeds meer mijn best voor. Tuurlijk zit er ook weleens een dagje bij dat ik minder inspiratie heb, maar ik hoop altijd een mooie plek te vinden. Soms heb ik dat van tevoren al uitgezocht, maar meestal improviseer ik. De foto in dit artikel vind ik bijvoorbeeld heel tof, omdat je de A-kerk op de achtergrond ziet! Zonder een mooie achtergrond vind ik mijn foto’s minder leuk.

3. Ik houd van een stadse omgeving
Mijn liefde voor het maken van Instagram (outfit) foto’s is zeker gegroeid nu ik (weer) in Groningen woon. Hiervoor heb ik in Utrecht en in Amsterdam gewoond, maar was ik simpelweg niet zoveel bezig met Instagram vanwege mijn pittige opleiding. Daarvoor woonde ik in een dorp waar je niet zoveel fotogenieke plekken had. Ik vind een stadse omgeving echt zo tof! Ik houd ook totaal niet van de kleur groen, dus misschien dat ik daarom qua fotografie niet zoveel heb met dat dorpse (a.k.a weilanden) :p.

4. Ik ben niet het type dat 100 foto’s maakt van hetzelfde 
Vroeger maakte ik altijd onwijs veel foto’s van één outfit, maar het kost zoveel tijd om ze allemaal uit te zoeken – tijd die je beter kunt besteden aan het fotograferen van nog een outfit (lekker productief!).  Nu maak ik hooguit 30 foto’s van een outfit (op een slechte dag misschien 40 of 50) en dan moet er maar wat tussen zitten! 😉 Voor sommigen is dit waarschijnlijk alsnog veel, maar het valt wel mee als je je bedenkt dat er vaak ook heel veel bewogen foto’s tussen zitten en foto’s met gesloten ogen of bewegende handjes – oeps :’).

5. Wanneer ik mij niet helemaal lekker voel (in een outfit) zie je dat op de foto
Soms gebeurt er voor of tijdens het fotograferen iets vervelends en ben ik helemaal niet meer in de stemming om foto’s te maken. Of heb ik een outfit aan waar ik mij toch niet helemaal mezelf in voel – maar ja, ik wilde zo graag eens iets anders aan… ;-). Op de foto hierboven had ik het ook helemaal gehad, het was onverwacht super warm geworden en mijn schoenen waren zoooo warm :p. De zon ging ook steeds schijnen, er fietsten aldoor mensen langs, ze waren met de weg bezig waardoor er allemaal auto’s stonden én ik was niet tevreden over mijn make-up, dus keek ik maar naar beneden. Jullie valt dit waarschijnlijk niet op, maar ik weet vaak nog per geplaatste foto wat de struggles waren :p.

Haha, oh, ik heb eigenlijk nog wel veel meer puntjes die ik met jullie wil delen. Er zal dus ongetwijfeld een deel 2 komen van de dingen die ik heb geleerd over het maken van Instagram foto’s – en dingen die ik over mijzelf heb geleerd ;-). Of een heel artikel gevuld met struggles tijdens het fotograferen, want daar kan ik inmiddels ook genoeg over vertellen, haha!

Maak jij graag foto’s voor Instagram? Wat heb jij geleerd over het maken van Instagram foto’s?

7 Reacties

 1. 19 september 2018 / 08:02

  Wat een leuk artikel! Ik vind deze foto van jou ook echt heel leuk, ook al was het op dat moment niet heel comfortabel met de warmte 😉 Ik mis zelf nog weleens de mooie omgeving bij mij in de buurt. Hier in het dorp zijn niet geweldig veel fotogenieke plekken die ik nog niet heb gehad, haha. En punt 1 en 4 herken ik maar al te goed. Soms is het nog best een uitdaging om weer een nieuwe outfit samen te stellen. En meer dan 50 foto’s maak ik eigenlijk ook nooit. Alleen al omdat ik dat mijn vader (aka mijn fotograaf, haha) niet wil aandoen 😉
  Romy onlangs geplaatst…6 tips om doelen te behalen (+ review Purpuz Planner Pink)My Profile

 2. 19 september 2018 / 10:14

  Leuk artikel! Ik herken het heel goed. Ik maak zelf geen outfitfoto’s maar voornamelijk flatlays. Ook lastig om altijd maar weer nieuwe producten en opstellingen te maken.
  Kelly onlangs geplaatst…Hoe loop je gemakkelijk op hoge hakkenMy Profile

 3. 19 september 2018 / 14:49

  Grappig om te lezen wat er allemaal in je omging tijdens het maken van die foto, haha. Valt hélemaal niet op. Ik plaats amper foto’s van mezelf, ik voel me er veel te onwennig bij. :’)
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #109 • Nu al winter in huis?!My Profile

 4. 20 september 2018 / 06:59

  Leuk om te lezen. Jouw foto’s en outfits vind ik altijd heel mooi. Ik plaats bijna nooit foto’s van mijzelf op Instagram of ik moet het zelf een hele leuke foto vinden 🙂
  Darina onlangs geplaatst…Ik ga weer naar Parijs!My Profile

 5. 1 oktober 2018 / 20:49

  Haha sommige dingen zijn herkenbaar! Ik heb ook echt dat ik aan mezelf terug kan zien wat ik toen dacht. Ook een dingetje: het bedenken van nieuwe poses, locaties en outfits. Damnnn, gaat toch meer tijd en brainstormwerk in zitten dan je denkt hahaha!
  Justine onlangs geplaatst…My life in photos – september 2018 #5My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge