Food hotspots #2 | Laura & de Chef Leeuwarden!

Één van de blog-gerelateerde dingen die ik dit jaar vaker wil doen, is het schrijven over (food) hotspots. Ongeveer een maand geleden schreef ik over de food hotspot Feel Good in Groningen, maar eigenlijk is het veel leuker om over diverse hotspots in het land te schrijven. Dat maakt het voor jullie ook makkelijker om eens een hotspot uit mijn artikel te bezoeken, omdat Groningen voor de meesten een uithoek is ;-). Anyway, vandaag vertel ik jullie graag meer over weer een food hotspot, dit keer is het de beurt aan Laura & de Chef Leeuwarden! Kijk je met me mee?

laura & de chef leeuwarden
Een paar weken geleden sprak ik gezellig af met Kim in Leeuwarden. We gingen gezellig lunchen, bijkletsen en deden ook nog een poging tot het maken van outfitfoto’s. Helaas regende en waaide het heel hard, haha! Kim en ik zijn allebei niet echt bekend in Leeuwarden, maar gelukkig tipte Svenja ons over de hotspot Laura & de Chef. Dit leuke plekje zit dichtbij het centrum, dus we waren er zo!

laura & de chef leeuwarden
Bij binnenkomst zagen we gelijk deze mooie wandstellage, waar onder andere allerlei flessen wijn opstonden. Ik heb niet gezien of je die ook kunt kopen, maar dat is niet eens zo’n gek idee, tegenwoordig zie je dat wel vaker. Ik was trouwens meteen verliefd op de rode bakstenen muur, ik ben dol op die kleuren! Het maakt het interieur gelijk een stuk gezelliger en huiselijker. Ook de lampjes (ik geloof dat je die ‘peertjes’ noemt) zorgen voor extra sfeer, doordat ze laag in de ruimte hangen. Ik zou het interieur van Laura & de Chef dan ook omschrijven als ‘modern gezellig.’

laura & de chef leeuwarden
Aan de andere kant van de entree vind je een soort barretje met hele schattige barkrukken. De bakstenen muur is niet op alle plekken even egaal, zelf vind ik dat juist een heel tof effect geven. Je ziet ook weleens dat zo’n muur expres imperfect gemaakt is, maar ik geloof dat deze muur echt zo is.

laura & de chef leeuwarden
In het midden is de muur doorgebroken en vind je een klein trapje naar boven, naar de grote zitruimte. Midden in de ruimte vind je weer zo’n mooie stellage met allerlei producten en een wasbakje, waar je zelf een glaasje water kunt pakken. Super leuk én handig! 🙂

laura & de chef leeuwarden
In de grotere zitruimte heb je allerlei grote zitbanken en gezellige stoelen. Ik vind de zwarte interieur items zo tof! Het past ook heel goed bij de ruimte, omdat deze vrij donker is. Het was dan ook lastig om goede foto’s te maken. Mijn camera pakte de kleuren helemaal niet goed op, dus deze foto’s heb ik gemaakt met mijn telefoon (Samsung Galaxy S8!).

laura & de chef leeuwarden
Hoi Kim! Wij hadden een gezellig plekje bij het raam, altijd leuk om lekker naar buiten te kunnen kijken. Helaas was het regenachtig en liepen er vrij weinig mensen langs, haha, maar ik houd altijd wel van plekjes waarbij je een uitzicht hebt.

laura & de chef leeuwarden
Natuurlijk is het eten ook een heel belangrijk onderdeel, dus bestelden we een flinke lunch ;-). Ik had een cappuccino en een speltbroodje met gerookte zalm, avocado en sla, Kim had een thee met een speltbroodje ossenworst (ja ja, dat heb ik, als pescotariër, goed onthouden ;-)), ei en sla. Wat een enorme porties! Ik heb er ontzettend lang over gedaan, maar ik heb er dan ook van genoten. We hebben enorm lekker gegeten en natuurlijk hebben we ook heel lang zitten kletsen, haha!

laura & de chef leeuwarden
Mocht je in Leeuwarden zijn, dan zou ik zeker een bezoekje brengen aan Laura & de Chef! Of in ieder geval een kijkje nemen op de menukaart buiten ;-). Je kunt bij Laura & de Chef ook terecht voor ontbijt en borrelhapjes. Ik zag al dat er pannenkoeken op de ontbijtkaart staan, daar had ik eigenlijk ook wel zin in! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer over een food hotspot te lezen op mijn blog, binnenkort staat er weer een nieuwe editie voor jullie klaar :-).

Laura & de Chef vind je aan de Grote Hoogstraat 42, Leeuwarden.

Ben jij ook zo dol op het ontdekken van nieuwe food hotspots? Welke hotspots moet ik echt een keer bezoeken?

10 Reacties

 1. 6 februari 2018 / 08:41

  Ziet er heerlijk uit zeg! Ik hou wel van zulke knusse en industriële tentjes.. of naja die inrichting enzo (die heerlijke stenen muur) dat trekt me altijd meteen om er heen te gaan. Het eten ziet er ook heerlijk uit; ik kom zelf niet tot bijna nooit in Leeuwarden maar een vriendin van mij woont er vlakbij; ga de tip zeker doorgeven aan haar! En ik vind food hotspots dus echt super leuk om te lezen; wilde er zelf ook meer mee gaan doen op mijn eigen blog! Dus we hadden dezelfde gedachte <3 LIEEEEEEFS
  Rosita Elise onlangs geplaatst…Fashion (sort of) | Carnavals outfit 2018My Profile

 2. 6 februari 2018 / 10:16

  Dit ziet er zo gezellig uit! Ik loop hier vaak langs maar heb er nog nooit gegeten. Dit ga ik zeker een keer doen. Leuk zithoekje daar zo met die banken! <3

 3. 6 februari 2018 / 10:51

  Mijn ouders wonen beide in Leeuwarden en heb er zelf van kleins af aan gewoond, maar ben hier dus nog noooit geweest ? Misschien toch maar een keertje gaan ?

 4. 6 februari 2018 / 13:23

  Ik ben nog nooit in Leeuwarden geweest maar als ik jouw artikel zo lees, wordt het wel hoogtijd Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge